Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (302)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Angelině ta role sedí na míru, proto je škoda, že se její postava dostává (částečně) do ústraní a hraje, jak se říká, až druhé housle. Každopádně opět zde máme moc hezký vizuál a nijak složitý příběh, prostě taková Disney klasika. Příjemné strávení rodinného večere, kde si něco najdou tatínci i malé ratolesti. Celkově asi slabší než jednička, ale rozhodně neurazí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo má rád filmy, ví, jak druhé díly prvních úspěšných filmů bývají zakleté. No a jelikož Zloba byla poměrně svébytná pohádka s výraznou příměsí fantasy, na pokračování se nenechalo zase tak dlouho čekat. No a výsledek? Na druhý díl kupodivu dobré, leč standardně slabší, než první díl. Proč třeba ten podtitul královna všeho zlého? Měl jsem za to, že to, že Zloba není zlá, jsme si stihli vysvětlit už v prvním díle. Tak proč na to opět narážet? A takových momentů, které popírají první díl je tu daleko více (tajná rasa, povstání z popela atd.). Na druhou stranu ale Joachim Roenning není žádnej neználek, a tak si přichystal překrásné digitálno s epickou závěrečnou bitvou, což jsem ani nečekal a neskutečně si ji užil. Takže ač jsou ve filmu jednoznačně momenty, které jsem nepochopil, tak pořád se jedná o tak pěknou fantasy, jakou Vám Hollywood často nenabídne. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Z první "Zloby" jsem nikterak odvázaná nebyla a upřímně mě překvapilo, že se chystá pokračování. Do kina jsem tedy vyrazila hlavně ze zvědavosti, jakým způsobem tvůrci rozvinou relativně uzavřený příběh. A světe div se, když o "Královně všeho zlého" uvažuji jako o samostatném filmu, myslím, že se jedná o velmi slušný fantasy snímek, který v mých očích ještě předstihl jedničku. Méně uječených víl, aktivnější Aurora/Růženka i princ (takže jsem přežila i změnu jeho hereckého představitele), bezva Michelle v záporné roli, krásný vizuál. Skoro 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejfantastičtější bitva v zahradě, co jsem kdy viděla! Když se spolu střetnou dvě mocné, mocichtivé ženy po přechodu, neberou si na to rukavičky a bojují jako dvě saně. A jsou si rovnocennými protihráčkami, přestože Michelle je téměř o generaci starší než Angelina. Zato má ale Michelle fantastické brnění tvořené perlami a diamanty. Souboj těchto dvou krvežíznivých sokyň je nejlepší lahůdkou celého filmu, který jinak stále zaplevelují otravné roztomilé luční a lesní postavičky. Naštěstí díky finále se jejich počet značně zredukuje. _______  Film je zábavný, napínavý a uměřeně ponurý. Růženka nemusela být tak růžolící, v některých scénách mi její barevné tvářičky téměř připomínaly Marfušu ve svatebním make-upu. SHRNUTÍ: Když se do sebe pustí tchýně, utíkej, jak nejrychleji umíš. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Poněkud nudnější pokračování, které je naplněno řadou klišé a v podstatě ničím překvapivým. Ano, chápu, je to příběh pro děti, ale... ale na děti je docela dost drsný - brutální. A pro dospělé zase moc dětinský. Nevím tedy pro koho byla druhá Zloba určená. Přesto uznávám, že průměrné kvality předchozího filmu si obhájila. A proto odpověď na otázku, komu je druhá Zloba určena, je na snadě: cílovka jsou všichni ti, kterým se líbil předchozí díl. Těch žel nebylo mnoho, a proto celá dvojka v kinech tak pohořela. Díky Bohu tak již další díl nebude třeba. Tři hvězdy by si totiž už nemusela obhájit. Zde to bylo s odřenýma ušima a přimhouřenýma očima. 60% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)
  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama