Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nesmrtelná parodie klasických amerických westernů v podání mistra komedií Oldřicha Lipského bez kterého by české filmové vody byly opravdu ochuzeny. Asi jeden z nejdůležitějších režiséru, který svým osobitým projevem bavil a baví diváky dodnes. A to nejen ty z česka. Karel Fiala v roli Limonádového Joea, který přichází potírat zločin ve whisky zkaženém městě pomocí své mušky (kterou trefuje mušky pozadu) a hlavně kolalokové limonády. potkává dívku svého srdce, a spolu musí čelit nebezpečné bandě vedené geniálním Kopeckým. Ten jako obvykle dělá ze své postavy umělecké dílo. opravdu hromada gagů, úžasných zesměšnění a všechno tak inteligentní, že tomu skoro nejde uvěřit. 10/10 ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby se Winnifred (členka klubu Arizonská obroda) stala ženuškou synáčka továrníčkova? Samozřejmě! Zvlášť, když oním zmiňovaným úspěšným obchodním cestujícím je Limonádový Jeliman s hlasem Karla Gotta. Winnifred vítězí, přestože soupeřkou v zápasu o srdce pistolníkovo je Arizonská pěnice Tornádo Lou (Žena Bouře), která je světaznalejší, lokty má rovněž ostřejší, ale sourozenecké pouto ji nakonec diskvalifikuje z boje o manželské lože sdílené s neposkvrněným hrdinou. A tak se zrodil neuvěřitelně stylový western, ve kterém proti sobě stojí Goodman s Badmanem, bílá s černou a kolalokova limonáda s lihovinou. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že málokdo z vás Joea neviděl a nedokáže si vzpomenout alespoň na jednu nezapomenutelnou scénu, jichž jsou zde mraky. Proto nemá smysl cokoliv komentovat. Ten kdo viděl, ví jaká je to sranda a ten kdo ne, měl by to honem napravit. 85% Zajímavé komentáře: Pohrobek, RAiken, Aiax, MartinNDL, Daae ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelná parodie, která ilustruje fakt toho, že nejlepší westerny nevznikají v USA, nýbrž v Evropě. Bezchybně a novátorsky výtvarně pojatý film, ve kterém se barevné odstíny střídají jako na obálkách prvorepublikových rodokapsů nebo na amerických reklamních plakátech. Asi poprvé a naposled se westernu objevilo i pražské panorama, i když zatím jenom v FATAMORGANA VALLEY. Stavby jsou promyšleny do nejmenšího detailu, včetně hrobu unknowna mana. Mnohé písničky se staly a asi i navždy zůstanou evergreeny. O ďábelském hereckém výkonu Miloše Kopeckého netřeba mluvit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie. Vytříbený humor, výborné herecké výkony (mého srdce šampion je samozřejmě Horác Badman alias Hogo Fogo ;-)), legendární písničky, zajímavá kamera a nápadité kostýmy. Vždycky mě navíc dostanou hrátky s naší milou češtinou: "Hnusný chlípníku, chlípný hnusníku. Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru, mexický dolar velikosti kakaové skvrny." ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Film se potýkal nedostatkem financí, navíc v době natáčení panoval nedostatek hřebíků na trhu. Herci proto měli povinně nakázáno brát s sebou hřebíky z domova pro stavbu kulis. (Chegi)
  • Karel Gott, který propůjčil v písních hlas Karlu Fialovi, se k filmu dostal tak, že filmoví tvůrci sháněli zpěváka, který zpívá tak, že to zní jako angličtina, ale není to angličtina. Někdo si vzpomněl na Gotta, který v té době zpíval v kavárně Alfa, a protože tehdy anglicky neuměl, zpíval jazykem, který angličtinu vzdáleně připomínal. A tak vznikla píseň „Sou fár tu jú aj mej“, ke které napsal text scenárista Brdečka – jinak jeden z mála československých tvůrců dobře ovládajících cizí jazyky. Text napsal ve fiktivním anglicko-mexickém dialektu. (sator)
  • Úvodnú bitku točili niekoľkokrát a z rôznych uhlov. Bol pripravený špeciálny stôl bez klincov, iba glejený, na ktorý jeden z pištoľníkov prepadol cez zábradlie zo šiestich metrov. Omylom niekto stôl vymenil, ale našťastie mal kaskadér kabát vypchatý hrubou žinenkou, cez ktorú obrovské klince neprešli, takže si "len" vykĺbil ruku. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama