Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luke Skywalker nechce nechat svého přítele Han Sola uvězněného v karbonitu, a proto přilétá na svou rodnou planetu Tatooine, aby ho zachránil. Solo je teď v rukou Jabby Hutta, který Sola získal z rukou lovce, Boba Fetty. O záchranu Sola se však pokusila i princezna Leia se svými přáteli. Bohužel neuspěli a jsou také v držení odporného Jabby. Luke se nechá Jabbovými poskoky naoko chytit a ve chvíli, kdy mají být on a jeho přátelé předhozeni pouštnímu monstru, všechny osvobodí. Luke následně odlétá na planetu Dagobah, kde vyhledá starého mistra Yodu. Luke po něm chce dokončení výcviku, místo toho se však od umírajícího Yody dozvídá, že je hotovým Jediem. Yoda také Lukovi oznámí, že je poslední nadějí Jediů při boji s Temnou sílou a jejími představiteli, Darth Vaderem (Lukův otec) a císařem Palpatinem. Po smrti Yody se Lukovi zjeví Obi-Wan a oznámí mu, že princezna Leia je ve skutečnosti jeho sestrou. Císař zatím dokončuje novou bitevní stanici, Hvězdu smrti. S ní hodlá úplně rozdrtit povstalce a donutit Luka, aby přešel na jeho stranu. Společně s Lukovým otcem, Darth Vaderem, by pak byli navěky neporazitelní. Luke se vrací za svými přáteli a společně s nimi plánuje útok na Hvězdu smrti. Plán je jednoduchý – část povstalců vedená Solem se má vylodit na měsíci Endoru, kde je ovládací stanice ochranného štítu Hvězdy smrti. Solo se svými lidmi má tuto stanici zničit, a tím Hvězdu připravit o její ochranu. Toho mají využít letecké jednotky povstalců a mají na Hvězdu smrti zaútočit a zničit její energetické zdroje... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (957)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek StarTreku...ale jakmile jsem uviděl poprvé 4.díl Star Wars, musel jsem rozdělit své nadšení pro oba sci-fi světy. Dobře, Star Wars jsou fantasy, ale to vůbec nevadí. Díl šestý patří k nejlepším ( i když temná pětka je úžasná) po všech stránkách. Gejzír fantazie tryská z příběhu, který nás zavádí na několik míst současně. Kdysi mně Ewokové dosti vadili, ale po 20.zhlédnutí je už vnímám jako nedílnou součást filmu. Nejlepší je bitva u Hvězdy Smrti. Takhle jsem si vždy představoval obří války ve vesmíru, kdy se proti sobě vrhají bitevní křižníky, stíhačky jak roj rozzuřených vos poletují kolem dokola a vše protínají lasery, při jejichž zásahu následují oslepující exploze. Že i Lucas byl spokojen, dokazuje minimum změn pro obnovenou premiéru na rozdíl třeba od dílu čtvrtého. Filmy, ke kterým se budu stále vracet, to jsou Hvězdé války! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Epizóda 6 obsahuje všetky správne ingrediencie na ukončenie „legendy pre scifistov a rozprávky pre dospelých“, Hviezdnych vojen: akciu, romantiku, lásku, šarmantných hrdinov, strašidelných záporákov, vtipné scénky a hlášky, hrozbu, napätie, dojatie, katarziu... - nechcem povedať, že by ostatné diely boli o niečo ochudobnené, ale Epizóda 6 je zmixovaná presne podľa môjho vkusu. Snáď len pocit, že predsa to nie je „úplne dokonalé“, zatienil piatu hviezdičku (tú má odo mňa Epizóda 3), ale je to tesné. Inak som navýsosť spokojná a nebola by som proti pokračovaniu :-) Aj keď som objavila kúzlo Hviezdnych vojen pomerne neskoro, viem, že to bol ten správny čas, pretože ma všetky epizódy naraz zastihli v tej správnej nálade, vyvolali vo mne skvelý pocit, že „všetko je presne tak, ako má byť“ a priniesli so sebou neopakovateľnú príchuť, ktorá sa mi odteraz vždy pri spomienke na ne vybaví. Aspoň som sa nemusela trápiť dychtivým čakaním na pokračovanie a ságu Star Wars som si užila kompletnú. Predtým som videla výseky zo starších epizód a Jednotku celú, ale jedna bez druhej boli len klasickými scifíčkami. Dnes je všetko inak a ja som pánovi Lucasovi vďačná, že nám divákom Hviezdne vojny venoval. May the Force be with us all. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná pohádka ve sci-fi hávu, no proč ne, pohádky mám ráda a sci-fi jakbysmet. S filmem jsem se naštěstí setkala už v dětských letech na polské televizi, protože vidět tohle poprvé až jako dospělá, bez rozpaků to šoupnu do filmové škarpy:-P. Takže 3* za okouzlení toho pišišvora, jakým jsem kdysi byla, a celá jedna velká hvězda za Harrisona Forda, co z Hana Sola udělal charismatického hrdinu, jakého snesu sledovat i dnes (narozdíl od rádoby humorných robotů - C3PO zvláště). Aha, a já neumím rozeznávat římské číslice, třetí/šestý díl patří přece jen o něco níž: 65%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Ach bože, tak to je moc. Po první půlhodině bych neváhal s odpadovým hodnocením. Já nevím, když jsou třeba v Nekonečném příběhu fantaskní postavy, přijde mi to přirozené, roztomilé, nebo naopak hrůzostrašné. Tady je to buď trapné, odporné, odpuzující nebo alespoň nehodící se. Naštěstí pak v průběhu filmu přichází snad nejlepší část celé ságy a to jsou scény mezi Luke Skywalkerem, Anakinem a Palpatinem (nějak jsou mi ty jména z nových epizod bližší :-) ). Bohužel jsou často střídány všelijakými akčními bitkařeními, které jsou akorát trapné (Stormtroopeři jsou fakt nejsměšnější protivníci v historii filmu). Celkový dojem chatrný. Zkrátka mi z toho vychází nejhorší epizoda Hvězdných válek. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Režisérsky i scenáristicky velice podobné episodě IV (tzn. nic moc, opět některé neakční scény zavání nudou), avšak pořád je to svět Star Wars, který prostě nemůže být špatný, navíc parádní závody v lese a velkolepý závěr se spolehlivě postarají, aby Jediho návrat neznamenal žádné zklamání... Naopak ve mě možná i zanechal příjemnější pocity, než obecně lépe hodnocená episoda V. PS: Co měli jako znamenat ti oživlí plyšoví medvídci? Snad Georgemu Lucasovi nedochází nápady, protože inspirovat se při pohledu na svou postel nebyl úplně nejlepší nápad. 8/10 ()

Galerie (187)

Zajímavosti (159)

  • Protože George Lucas v roce 1980 vystoupil z odborové organizace režisérů, nemohl Návrat Jediho natočit Steven Spielberg (který byl ve zmíněné organizaci členem), jak bylo původně v plánu. (chmíří)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama