Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nic no. To bylo zase keců o dospělácký Marvelovce a skutek utek. Bohužel v tom nevidím opět nic než tradiční CGI patlaninu matlaninu okořeněnou infantilním humorem. Za těch pár aspoň jakože poctivých akčních scén udílím ty nejslabší možný dvě hvězdice, ale žádný sukces se ani v tomto případě nekoná.25% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Shanch-Chi má fakt nadupanej start. Nejsem žádný velký fanda do akčních sekvencí, ale když to začal tenhle asijskej superhrdina rozjíždět v autobuse, poklesla mi čelist a zároveň jsem se těšil z toho, jaká mě čeká pořádná marvel-paráda. Bohužel tenhle film není Casino, a tak se tempo filmy brzy zvolní a film přestane být tak úžasný. Čím dál víc průměrnější příběh ale drží velmi sympatické postavy. Příjemně mě překvapil i Ben Kingsley, u kterého jsem si až tady všiml jeho skvělého komediálního talentu. Celkově je Shang-Chi pěknou fantasy pohádkou. (7/10) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Marvel, ktorý našťastie, a po dlhej dobe, nevyzerá vôbec ako Marvel. Ide totiž, minimálne z polovice, o regulérne východoázijské fantasy so všetkým, čo k žánru patrí. Problém je, že ma nikdy žiadne východoázijské fantasy poriadne nebavilo a Shang-Chi nie je žiadnou výnimkou. Zaujímavý je fakt, kto sa ukáže byť hlavným záporákom filmu, pričom v záverečnom akte sa aj tieto pozície menia. Asi nikoho neprekvapí, že na filme sú najlepšie scény s Benom Kingsleym. Subjektívne ma ale rovnako "ázijský" Snake Eyes bavil viac. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Not great; not terrible. Toho digitálního bordelu je tam víc než je zdrávo, takže největším superlativem jsou takový marginálie jako souboje tělo na tělo, Ben Kingsley, a titulkový teasy na nadcházející etapu MCU - tedy Multiversum. To, že Disney a celkově Hollywood leze kvůli profitu za každou cenu Číně do prdele, radši ani neberu v potaz...... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představoval tu novou verzi Mulan (kterou sem ještě neviděl), akorát teda s kung-fu týpkem, plus kdyby se to celý odehrávalo v současnosti, a měla by to na starosti výhradně "naše" ryzí odnož Marvelu namísto producentské krutovlády Disney brandu. Fakt moc pěkná akční VTIPNÁ asijská pohádka s comicsovým hrdinou, kterýho chci odteď potkávat tak často, jak jen to bude možný! [IMAX] ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • První filmový plakát byl zveřejněn na narozeniny herce hlavní postavy Simu Lia. (Kubaaa97)
  • Na konci roku 2018 informoval Deadline Hollywood, že Marvel Studios najalo Davida Callahama, aby napsal scénář, který by modernizoval postavu a vyhnul se stereotypům. Zároveň informoval, že Marvel shání režiséra asijského či asijsko-amerického původu, který by se zhostil režírování prvního filmu o asijském superhrdinovi v rámci MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama