Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (754)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jelikož film pojednává dle mého o nejméně zajímavém Avengerovi, před sledováním jsem neměl takřka žádná očekávání. To podtvrzoval i můj předpoklad, že se snímek v lepším případě bude pohybovat někde na hranici tří hvězd. Měl jsem však i pesimistější predikci a to řazení někde mezi Captain Marvel (*) a Black Panther (**). Opak byl pravdou, snímek byl natočen naprosto rozdílným způsobem než předchozí Marvelovky a o poznání temněji. Osobně bych tak tento film nebral jako klasické dílo z tohoto vesmíru (i když tam bezesporu patří), ale spíše jako dílo o tajných službách s fantasy prvky. Ona klasika, na kterou jsme u těchto děl již všichni zvyklí zůstává pouze v tom, že akční scény jsou (jako ostatně vždy) dotažené do naprosté dokonalosti a humorné prvky do filmu perfektně sedí a nijak nenarušují atmosféru. Plusové body dávám především za velice zajímavý a především zábavný nápad podivné agentské rodiny v čele s Red Guardian a pak také za celkem propracovaný twist na závěr. Řekl bych, že se tento výtvor zcela překvapivě na mém žebříčku zařadí mezi ty lepší Marvelovky, ale to ještě ukáže případné opětovné shlédnutí. 83% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Temný rozjezd v uličkách Maroka a Budapešti je, i přes podivný střih, přesně ten film, který jsem s Black Widow chtěl vidět. V druhé polovině se to ale zlomí ve špionskou komedii s dysfunkční rodinkou ve svém centru a místo pořádně dopečeného příběhu se tu tvůrci spokojí pouze s přehrocenou CGI akcí, u které postavy hází jeden divnější vtip za druhým. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ČSFD filmový víkend 2021 Boskovice. Hmm tak musím dát za pravdu většině komentářů tady, že se bohužel jedná  o film dvou rozporuplných polovin. Tou první kdy akce střídá akci a lokace lokaci jsem byl unešen. Zdálo se mi, že Marvel konečně natočil i něco pro dospělé s realistickými akčními scénami a minimem infantilního humoru. To už však bohužel neplatí pro druhou polovinu která se zvrtne v tradičně otravnou a rádoby hrozně vtipnou záležitost pro celou současnou rodinu. Souhlasím taky s tím, že záporácká grupa je poměrně nevýrazná a tak padesátikilový holky v pohodě zase zachrání svět. No a když přežijete tu nezbytnou porci teen humoru, tak sice dostanete relativně velkolepé akční finále, ale tady už bohužel o fyzickou akci nezavadíte ani náhodou a je to jen jak by napsal Laco současný nezáživný a přepálený digibordel. Takže na jednu stranu mi ty dvě hodiny celkem svižně utekly a nebyl jsem nijak zásadně iritován. Na druhou stranu v tom vidím jistou promarněnou příležitost, ale co už aspoň jsem se skoro po roce zase jednou podíval do kina.60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som sklamaný. Scarlettku mám rád, no nechápem, prečo až teraz jej dali sólovku, ktorá je vlastne úplne zbytočná. Páčilo sa mi ako to zapadlo Captain America: Civil War, taktiež drobné eastereggy, či cameo rolička generála Rossa potešila. Akčná stránka je tiež fajn, síce neposadí na zadok, ako pri Winter Soldier, ale dobre sa to pozerá a pekne to plynie. Predovšetkým úvod dokáže zaujať, úvodne titulky tiež majú šmrnc a prvá polhodinka, sa nesie v podobnom duchu ako dvojka kapitána. Potom prichádza na rad, štandard Marvelu. Akcia kombinovaná s humorom, ktorá zabíja väčšiu lepších scén. Dokonca aj pri "kastrácii" sa vtipkuje a pritom to mohla byt dosť hustá scéna, s ktorej mohol behať mráz po chrbte. Príbeh ma taktiež nestrhol. Čo sa týka postav, tak rodina Black Widow mi tu moc nesedela, ale oukej, skôr mi vadili postavy, ktoré mi neprirástli k srdcu. Každý z nich tu dostane priestor vyniknúť, ale nie je to také úderné ako by mohlo byť. Rachel Weisz a jej prasata na diaľkové mi tu prišli divné, David Harboru ako Captain Russia ešte viac. Florence Pugh mi nevadila, ale ani neočarila. Ray Winston je dobrý herec, Taskmaster zaujímaví záporák, ale záporaci od Marvelu malo kedy vyniknú. Tu bohužiaľ znova nevynikli. Nikto mi tu síce vyložene neprekážal, ale okrem Black Widow ma nikto moc nezaujal. Na nejaké camea Avengerov môžeme zabudnúť, keďže sedia všetci v base.  K plusom by som určite zaradil vizuálnu stránku, kostýmy, výpravu, akciu, či hudba, ktorá v akčných scénach perfektne graduje. Taktiež záverečná scéna je fajn, ktorá pekne odkazuje na nasledujúci film. Mohlo to byt niečo ako Winter Soldier, ale atmosférou sa to držalo v serióznych vodách iba na začiatku, zvyšok filmu zabili prehlaškované postavy. Aby bolo jasné, nevravím, že sa vtipy nepodarili (David Harbour určite rozosmeje), len je to miestami prehnané a preto dostávame v druhej polke úplne iný film ako na začiatku. Marvelu už dochádza pára, aj dobré postavy a príbehy a toto je ďalší film, ktorý to dokazuje. P.S.: po-titulková scéna samozrejme nechýba, ale nie som si istý, či poteší tak, ako dokázali potešiť voľakedy. 65% -3* ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

U Marvelu a DC to mám prostě a jednoduše tak, buď mě to baví a nebo ne. Nic víc v těchto filmech nehledám. Konečně má oblíbená kočka Scarlett dostala film pro sebe a nebylo to vůbec špatný, bavil jsem se, akce slušná, líbilo se mi to, dobrý casting - Florence Pugh (Slunovrat !!), Rachel Weisz a konečně se taky v něčem dražším ukázala Olinka, sice jako obluda, ale nevadí  :o) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Na kubánskom letisku v roku 1995 má vojak, ktorý ošetruje zranenú Melinu (Rachel Weisz), batoh s MOLLE systémom. MOLLE bol predstavený v roku 1997 pred 11. septembrom a začiatkom vojny proti terorizmu sa bežne nepoužíval, čo si vyžiadalo profesionálnejšie vybavenie. (Pat.Ko)
  • Keď Natasha (Scarlett Johansson) na konci filmu odletí vo svojom novom lietadle, kamera sa posunie nadol a ukáže strom s ružovými kvetmi. Dreykov povedal Natashe, že pochoval jej skutočnú matku pri krásnom strome s ružovými kvetmi. (Pat.Ko)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama