Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemný speciál, který neurazí, ale bohužel nijak výrazně nenadchne.  Režisér a scénárista James Gunn ví moc dobře jaký příběh chce vyprávět a využije tento speciál, aby si připravil půdu pro závěrečný díl Strážců Galaxie, a zároveň si natočil ulítlý vánoční speciál. Ve výsledku má tento speciál hodně silné emoce a reálně stojí na výkonu Pom Klementieff, která dostane nejvíce prostoru a taky příběh s její postavou nejlépe pracuje. Mantis má tady nějaký vývoj, se kterým se dá v budoucnu pracovat a Gunn to napsal parádně. A tím to bohužel končí. Pár vtipných hlášek, pár srandovních momentů a Kevin Bacon, jenž si dělá sám ze sebe srandu. Něco funguje, a něco mi zas přišlo nudné, zbytečně dlouhé nebo zbytečně na hraně. Strážci Galaxie: Sváteční speciál je fajn oddychovka, od které jsem čekal malinko více, na druhou stranu tady fungují emoce na sto procent, a to je taky dost důležité. PS: Animace Groota je tragická a vypadá hrozně. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vianočná výzva 2022 - 27. film - Pôvodne som nerozmýšľal, že by som si toto pozrel, nakoľko som mal obavy, že z toho môže byť poriadna kravina, no nakoniec som sa rozhodol dať tomu celému šancu. Aj z titulu, že odozva bola pozitívna a nakoľko aj "I Am Groot" ma bavilo viac, než som si myslel, že ma bude. A tak sme tu. "Guardians Of The Galaxy: Holiday Special". Čo k tomuto môžem reálne povedať? Pre mňa ide o solídnu zábavu s postavami, ktoré mám rád a vždy ma vedia pobaviť. A fakt, že to dokonca má aj reálnu story ohľadom Mantis ma celkom potešila. Nie je to niečo, čo by som si pustil asi každé Vianoce, ale ako jednoduchá oddychovka to stačilo. Lebo to nikdy neprestrelí do roviny čistej trápnosti. Drax je stále rovnaký ako vždy a vie ma svojim správaním pobaviť. A Mantis je na tom podobne. Úvodná skladba je tiež dobrá a Kevin Bacon sa svojej role zhostil tiež solídne. Plus všetky tie dialógy s ním fungovali. Čo viac dodať? Ako Marvel fanúšik je toto malý predčasný vianočný darček, ktorý potešil. A vôbec som to nepredpokladal. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vánoční speciál Strážců moc nesplnil má očekávání. Ono se to asi dělá těžko u těchto speciálů. Atmosféra je sice super, ale samotný příběh stojí za starou belu. Pouhý únos Kevina Bacona do Nikdykde mi opravdu moc nosný nepřipadá. Naštěstí to ale není moc dlouhé, takže se to dá vydržet... "Nikdo mi neřekl pravidla!" ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Spojení vánočního feelgood filmu a GotG zní na papíře skvěle, ale celé je to nudné až hrůza a vyloženě to jen těží z nápadu udělat vánoční speciál, a tím i vysokou sledovanost. Jde čistě jen o objímačky, zpívání vánočních písní, světýlka a dárečky, ale jakýkoliv humor, zábavnost, originalita či sebemenší akce se zde nenajde. Chybí Groot, Draxův humor, mýval či jakákoli hláška a po zhlédnutí cítím, jako bych byl obrán o 40 minut života. Zííííív. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vánoční speciál ze světa MCU byl jen otázkou času! Gunnova čtyřicetiminutová jednohubka zaujme animovaným rámcem a je fajn, že v centru filmu byly spíše opomíjené postavy Draxe a Mantis. Ve své podstatě jde o potrhlou blbinku, která má však ideální stopáž a mile pobaví - ať už jde o hudební čísla, hon na "Slaninu", či sekvence z Comic Conu a baru. P. S. Trochu mě zarazil vzhled Groota - jako by se stále více podobal Vinu Dieselovi. ()

Zajímavosti (34)

  • Grootovy taneční kreace ze začátku speciálu jsou velmi podobné těm, které již jako malý praktikoval na začátku Strážců Galaxie 2 (2017). (SpiderBoy)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama