Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (966)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekávaný marvelovský mix akce, napětí a vtípků někde mezi SW, Muži v černém a Supermanem. Asi nejlepší na celém filmu je fakt, že na začátku jsou rozdány karty, kdo je kdo, ale postupně se ukazuje, že škatulky s nápisy Dobro a Zlo se dávají nebezpečně do pohybu. Koneckonců ani bratr Jonese není tak docela jeho čistokrevným bratrem. Objektivně 3*, pro fanoušky comicsů a Marvelu jednu navrch. Děkujeme, Stane. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stěží najít v marvelovské kino frančíze méně charismatického superhrdinu (ano, existenci Ant-mana, Wasp i Scarlet Witch beru v potaz). Což je znásobeno tím, že Captain Marvel je již z podstaty nezajímavá; nemá slabinu, její schopnost(i) jsou überpřepálené, naturelem nezajímavé a vizuálně se projevují čistě skrze CGI čili jakmile nastoupí do akce, tak po Brie Larson ani vidu ani slechu klidně několik dlouhých minut na úkor jakési zmatené blikající animačky s čírem. A to je škoda, protože i když Brie není úplně přesvědčivá, tak pořád jako Carol aspoň působí dojmem, že v ní něco přeci jen je. Přesto, navzdory všemu uvedenému, jde o jeden z vůbec nejlepších Marvel originů. Má to tempo, Jackson, postavy a košišta kolem Carol to táhnou "co to dá", devadesátková stylizace také sedne a především díky Skrullům to má, u Marvelu trestuhodně často opomíjené, "srdíčko". ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco se svět pokoušel nenávidět hlavní představitelku za to, že v interview odpověděla na otázku, na kterou byla tázána, já jsem spokojeně vyčkával. Brie Larson je a bude svá a já jen děkuji všem zúčastněným za to, že se odvážili ji obsadit do přísně sledovaného originu nového charakteru. Právě ona byla několik let mojí vymodlenou Marvel a vidět ji konečně v obleku na plátně je pro mě malým velkým svátkem. Film sice zakopává v samém úvodu, kdy konfliktu Kree a Skrullů chybí větší náboj, ale pozemská nálada, okořeněná drobnou účastí Coulsona, neodolatelným Goosem, geniálně věrnou devadesátkovou atmosférou a hlavně zjištěním, že se s přimhouřením oka jedná o Avengers 0.5, funguje po všech stránkách. Dokonce i bez dostatečného prohloubení charakteru hlavní hrdinky, která je tak životními okolnostmi v minulosti i současnosti spíše vláčena, ale o to bližší je divákovi při nalézání poslání i vlastního já. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Doufám, že jsem jenom přílišný pesimista, ale připadá mi, že současná divácká populace je jako ta žába sedící ve vodě, která se tak pomaličku otepluje, že si vůbec nevšímá, že se vaří. Protože tak postupné snižování laťky, že i takovýhle film se bere jako "slušná oddechovka, která neurazí", mi přijde prostě děsivé. Osobně nevidím například příliš velký rozdíl mezi Captain Marvel a všeobecně proklínaným Green Lanternem, přesto je jedno z toho z nějakého důvodu (a ten důvod je hype a PR) vnímáno o mnoho lépe než to druhé. Z toho, co vím z její filmografie o Brie Larson, bych usoudila, že její míra talentu se hodí možná na antihrdiny a vedlejší role, ale určitě ne na vtipkující správňáckou hrdinku, a také je pohybově naprosto nepřesvědčivá bojovnice. Kromě všeho ostatního pro mě další vrstvu zklamání představuje genericky znějící nezajímavý soundtrack. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Kalkul jménem Marvel se nám pomalinku blíží ke konci, fičí jako dobře promazaný stroj. Příjemná jednohubka, která ač byla zábavná, tak mne až tak neoslovila. Byla to prostě nutnost nám představit tuto nadženu. Nejlepší z toho jsou asi ty scénky s kočkou :)) Wonder Woman mi sedla daleko více. [IMAX 3D] ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • V komiksech se kocour Carol Danvers jmenuje Chewie, po Chewbaccovi (Peter Mayhew) ze série Star Wars. Ve filmu je však jeho jméno Goose, což odkazuje na Goose Bradshawa (Anthony Edwards), postavu z filmu Top Gun (1986). (NiWi)
  • Tvůrci původně zamýšleli potitulkovou scénu, ve které by Yon-Rogg (Jude Law) přistál na planetě Sakaar, poblíž kosmické brány Ďáblova řiť. Scéna by tak odkazovala na film Thor: Ragnarok (2017). (Andrew78)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 160 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama