Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (82)

Walker, Texas Ranger (1993) (seriál)

  • Walker (Chuck Norris) v jednom díle odkazuje na postavy Bobbyho (Patrick Duffy) a J. R. (Larry Hagman) Ewingových ze seriálu Dallas (od r. 1978). Sheree J. Wilson, která hraje státní zástupkyni Cahillovou, byla jednou z hlavních protagonistek tohoto seriálu. (JP84)

Dallas (2012) (seriál)

  • Výkonná producentka seriálu, Cynthia Cidre nemala veľký prehľad o deji pôvodného seriálu Dallas (od r. 1978). Keď ju však štúdio Warner Bros. najalo na produkciu novej série, poctivo začala sledovať staré epizódy, aby sa zžila s dejom a jednotlivými postavami. (m.a.t.o.)

Zdivočelá země (1997) (seriál)

  • V době vysílání první řady seriálu ještě nebylo prováděno měření pomocí peoplemetrů, ale tak zvanou "deníčkovou metodou". Z té pak jednou vyplynulo, že Zdivočelá země má vyšší sledovanost než souběžně na Nově vysílaný Dallas. To u některých fanoušků tohoto amerického seriálu vyvolalo až hysterické reakce a tehdejší ředitel Novy Vladimír Železný tomuto problému věnoval nemalý čas ve svém pořadu Volejte řediteli. (Lkprak)

Krok za krokem (1991) (seriál)

  • V jedné epizodě luští Frank (Patrick Duffy) křížovku, ve které nemůže přijít na jméno města v Texasu na 6 písmen. Jedná se o narážku na seriál Dallas (od r. 1978), kde Patrick Duffy ztvárnil Bobbyho Ewinga. (Kulmon)

Dynastie (1981) (seriál)

  • Seriál se měl původně jmenovat Denver Oil, název byl změněn kvůli podobnosti s Dallasem. (adamc)

Krok za krokem (1991) (seriál)

  • Patrick Duffy (Frank) se vrátil do seriálu Dallas (od r. 1978) na základě dohody se společností Lorimar/Warner Bros., že po skončení seriálu Dallas bude obsazen do dalšího seriálu. Tímto seriálem se nakonec stal Krok za krokem. (Roby)

Krok za krokem (1991) (seriál)

  • Po společném účinkování v seriálu Dallas (od r. 1978) Sasha Mitchell (Cody) vřele poděkoval Patricku Duffymu (Frank) za to, že mu zajistil roli v tomto seriálu. Duffy mu odpověděl, že ani nevěděl, že byl Mitchell obsazen. (Roby)

Griffinovi - Tě prásk (1999) (epizoda) (S02E03)

  • Celá epizóda sa odhalí byť snom prostredníctvom živej sekvencie prevzatej zo scény zo seriálu Dallas (od r. 1978). (Pat.Ko)

Griffinovi - Tě prásk (1999) (epizoda) (S02E03)

  • V záverečnej scéne sa Pamela Barnes Ewing (Victoria Principal) zobudí a zistí, že Bobby Ewing (Patrick Duffy) sa sprchuje. Povie mu, že mala sen o najzvláštnejšej epizóde seriálu Griffinovci, v ktorej bolo obrovské kurča a Stewie ako chobotnica. Po tom, čo Pamelu upokojí, Bobby sa opýta: "Kto sú Griffinovci?", naznačujúc tým, že celý seriál je výtvorom Paminých predstáv. Je to odkaz na epizódu Dallas: Blast from the Past (1986). (Pat.Ko)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama