Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Matt Williams

Scénář:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (více)

Hrají:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiální text distributora)

Recenze (117)

Dale 

všechny recenze uživatele

Je pravda že tučná žena v domácnosti nie je veľmi príťažlivá, veď taká sa nachádza v každej druhej domácnosti aj u nás. No je to potrebná zmena po tých úžasne krásnych a dokonalých ľuďoch zo seriálov Aarona Spellinga. Ukazuje, že aj v Amerike žijú obyčajní ľudia s obyčajnými problémami. A naviac je Roseanne vtipná, jej dcéry su drzé a jej syn je divný. K tomu všetkému skvelý John Goodman. To všetko platí dovtedy, kým rodný dom neopustí staršia dcéra a potom sa vráti v podobe inej herečky. Potom to už išlo aspoň o jednu hviezdičku dole. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 50. ročník (za rok) 1992 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman + nominace (11) - 46. ročník 1988 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman, 47. ročník 1989 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman, 48. ročník 1990 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - John Goodman, 49. ročník 1991 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, 50. ročník 1992 - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Laurie Metcalf, 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Roseanne, 52. ročník 1994 - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Laurie Metcalf ()

Reklama

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Rodinný sitcom pre všetky generácie, taký je seriál Roseanne. Má už síce odžité a je starší ako ja, ale to nič nemení na fakte, že na tú dobu je to naozaj dobrý projekt. Má mnoho sérií a zrejme už vtedy zaujal v USA. Niektoré časti boli síce dosť priemerné, ale špecifické riešenie rodinných problém a vzťahov v podaní Roseanne a Johna Goodman, (ktorého si pamätám viac z filmových Flinstones) bol celkom zaujímavý a vtipný. Vždy si ho rád pozriem a aj keď ani zďaleka nedosahoval takú úroveň ako neskôr "Krok za Krokom", na tú dobu to rozhodne stálo za to. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď som tento seriál pozerával v televízií počas školských čias na základnej škole niekedy v deväťdesiatych rokoch, seriál ma vcelku bavil. Dnes by som sa mu asi nezasmial, humor je už iný a takéto rodinné komediálne seriály, kde sa všetko odohráva v izbe s jedným gaučom už nefrčia. Navyše Roseanne bola poriadna bacuľka, ako aj všetci okolo nej a nebol na ňu vždy pekný pohľad, čo bolo ďalším mínusom. V takých Priateľoch boli aspoň kočky a to nehovorím o seriáli Baywatch. Takže by som to asi uzavrel, že tento seriál bol vhodný najviac asi pre seniorov a v dnešnej dobre už nezaujme asi žiadnu vekovú kategóriu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměla Roseanne nijak zvlášť ráda a víc mě baví ty postavy okolo. Její muž Dan a kudrnatá dcera (Sara Gilbert). Nemůžu se rozhodnout, jestli je Roseanne vlezlá megera, nebo "prostě jen svá" - samozřejmě, že scénaristé nejspíš usilují o to druhé. Co mě ale opravdu irituje, je český dabing Roseanne (musím se přiznat, že originální znění jsem neslyšela, tak nemůžu porovnávat), který z Roseanne dělá snad ještě protivnější osobu. ()

Galerie (306)

Zajímavosti (20)

  • Během natáčení poslední série dostávala Roseanne Connerová 650 000 amerických dolarů za epizodu. (slatkac)
  • Původně byl renewal seriálu v roce 2018 obnoven na celkem 11. sérii o 13 epizodách, a to pouhé 3 dny po premiéře 10. série, která slavila obrovský úspěch. Stanice ABC však toto stanovisko byla donucena změnit v květnu, když Roseanne Barr (Roseanne) na Twitteru rasisticky urazila Valerii Jarrett, bývalou poradkyni Baracka Obamy. Tu Barr v tweetu přirovnala k dítětu „muslimského bratrství a planety opic.“ ABC následně tento příspěvek odsoudilo, okamžitě zrušilo show a začalo plánovat spin-off The Conners (od r. 2018). (hansel97)
  • Postava Marka Healeyho v podání herce Glenna Quinna se měla původně objevit jen v jedné epizodě. Nakonec v seriálu zůstal celých sedm sezon. (Patw)

Související novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (více)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (více)

Reklama

Reklama