Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

acn odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Zmrdoška se kdysi dávno rozhodnul natočit českou verzi Pána Prstenů, kde místo prstenu bude (H)hůlka. Markýtka s Honzíkem se při siflové koupeli rozhodli, že si společně udělají rejnoka, který sjednotí celý svět pod energií incestu. Pomocí sedmimrdových bot, které nabudí ještěrku od Eufroprciny a posílají do ní energetický tok od Zdeňka, který v tu chvíli masturboval do kříže s Doktorem od jezera Imbecilů, se král Bambas dá dohromady se Sabinkou, kterou už omrzel věčně namrdaný princ v Do-Re-Mi a rozhodla se stát Merlinovou děvkou. Honipírko s Prciprachem a dalším prdelníkem se v humorné podobě vydají na dobrodružnou cestu po výblitcích od zaklínače českých analních otvorů mistra Zdeňka MámVPičisty Trošky, který podle legendy cestuje po světě a kouká každému do prdele v naději, že najde další skvělé nápady na nové filmy. Nakonec se stejně všichni sejdou v pekle u Božského Káji, který se vzdal nebe, aby mohl být se svoji polovičkou, a ve společném hrnci si to rozdávají dodnes. Všichni jsou plní radosti a štěstí a světu vládnou ještěři, kteří vypadají jak rejža, když jde nacamranej z tahu s princem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip přestává být ... ne nejsem za každou cenu zaujatý vůči mistrovi Troškovi, ikdyž jsem alergický na jeho poznávací atributy jeho pohádek ( numero uno hysterická upištěnost jakože humor ), ale tahle pohádka žádný zázrak není - nejtragičtější je výkon Hůlky. Dám dvě hvězdy za bohaté obsazení, kameru a kostýmy. ()

Reklama

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že rozprávka je zavádzajúca ohľadom pekla a čertov, ktorých skôr predstavuje ako neškodných, milých, priateľských, pritom realita je taká, že sú našimi najväčšími nepriateľmi (aj keď, samozrejme, sa tak navonok tváriť nemusia). Nešťastným riešením bolo aj to, že Lucifera a Pána Boha hral ten istý herec. Podobne peklo je v skutočnosti nepredstaviteľná hrôza, no to v rozprávke je skôr na smiech. Naozaj škoda, lebo bez tohto bludu to mohla byť veľmi pekná rozprávka. Pochváliť treba napríklad veľmi vydarených drakov, aj záverečnú pieseň. Vo filme zaznela aj krásna myšlienka, že láska sa nedá kúpiť. ()

neo101 

všechny recenze uživatele

uječený, trapný, zase děcko v uječený pohádce o tom co bylo když se vzali. Troška nepochopil, že kouzlo v pohádkových vztazích spočívá v závěrečné větě "a žili šťastně až do smti" totéž udělal u princezny ze mlejna. všimněte si, že nejlepší věci, které natočil maj jeden díl. Jasněnka a Melichar, zbytek je trága. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Skoro to vypadá, že si Troška nechal všechny své trumfy do pokračování a dokáže vytvořit tři paralelní linie, přičemž každá dokáže zaujmout a pobavit. Chytré nápady střídají druhé a i když je drak trikově otřesný (i na tu dobu a zvláště teď), dokáže pohádka bavit svým tempem a kreativitou. A hlášky jsou skoro pohádkovsky kultovní. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Na natáčení jezdili za Karlem Gottem němečtí fanoušci i v několika autobusech. (M.B)
  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Filmovalo se v Adršpašských skalách(jezero), na zámku Telč a hradu Gutštejn. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno