Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ještě horší pokračování již tak dost špatné pohádky. "Bůh" do pekla nepatří, tzn. zpěváci nejsou prostě herci, ať jsou jako zpěváci sebelepší. Pohádka se vším dobrým i špatným, co Troška nabízí. Bohatá výprava, krásné exteriéry, ale na druhou stranu rozporuplné herecké obsazení, typická uječenost, bídné triky. Ve srovnání se současnou tvorbou se ale jedná o to lepší... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Prý: nečum pořád na ty svoje horory a uděláme si hezký víkend. Čekal jsem pořádnou romantiku a ono ejhle, on se z toho stal víkend plný Trošky a těch jeho rádoby skvostných děl. Osobně mám od něho rád snad jen trilogii Slunce seno a první Kameňák. Zbytek už hraničí s podprůměrem a pokračování této pohádky už se samotným ODPADEM. Jediný důvod proč tomu nedám čistou nulu, je soundtrack jinak hrůza a děs. A „božský“ Kája tomu nasadil korunu… ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zoufalá rutina, navíc tak laciná... Velký troškář semlel do svého čertovského kotlíku spoustu ingrediencí, ale vyvařil jen šlem a břečku. Ale zase - do pekel - rovnou do odpadu tečou u mistra (a v tučudlácké šašské kinomatlografii vůbec) jinčí kameňáky... Nu a tak s troškou štěstí se to dalo usedět a až pak spláchnout... :-/ - - - P.S. Navíc - jestli jste to trumberové nepochopili, zásadní důvod, proč vznikla tahle pičohádka a zde její odvar v dvojce, je jediný - udělat vejvar a pumpnout novoidní blbouny o nějaké ty chechtáky. Prostě za hodně peněz trošku pískání. A všichni mají pocit, že to je ta >kultůra< či co... V tomhle zdá se je mistr Mistr... ;o) - - - - - (Poprvé značně nesoustředěně, leč v šťastném nadhledu a z pekla dobrém rozmaru viděno 12.8.2008 na novácké trdlovizi, komentář zde jako mnohý - 13.8.2008) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Karel Gott, kterého má většina národa ráda je zneužívám takovou sprosťačinkou jako je Z pekla štěstí 2! Karel si nechal něco pěkného napovídat, možná mu slíbili, že bude vrcholem této pohádky a díky ní si ho zamilují děti na obecné škole a zase se prodá víc jeho desek, a sedl jim na lep! Třeba tvůrci i měli dobré úmysly, ale výsledek se jim prostě nepodařil. Inu nač si kdo dokáže sehnat peníze, tak si může i co chce natočit! ()

ic 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je patrný dost divný trend zaměstnávat "celebrity" místo herců. Když se ve filmu na pár sekund objeví známá osobnost, pro někoho je to možná přínosem, ale mě to připadá jako pěkná blbost. Někteří herci jsou prostě dělaní na určité role a nikdy se moc neodkloní od svého hlavního zaměření. Kdežto některí se pro určité role prostě nehodí a nikdy ani hodit nemůžou, protože jsou prostě známí z jiného filmu, a člověk se spíše zasměje, když uvidí svého oblíbeného komediálního herce v hororu, i když byl záměr režiséra úplně opačný. Proto prostě tyhle profláknutý xichty ve filmech vidět nechci. Hodí se tak leda do trapných talkshow s Novotným, nebo tak něco. Stejný trend je vidět i třeba u Kameňáku 2, a kdopak nám ho režíroval? Taky Troška, no to je ale náhoda... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Bylo natočeno 35 km filmu, 144 obrazů a 1200 záběrů. (M.B)
  • Dana Morávková (Dora) má ve skutečnosti z koní strach. Během natáčení dokonce z koně spadla. Dnes již s úsměvem vzpomíná, že když film viděla poprvé, byla naštvaná, jelikož záběr s koňmi se točil poměrně dlouho, avšak ve filmu z něj vidíme jen několik málo sekund. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama