Reklama

Reklama

Plivu na tvůj hrob

(festivalový název)
  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer
USA, 1978, 101 min (Director's Cut: 96 min)

Obsahy(1)

Mladá atraktivní spisovatelka Jennifer Hills (Camille Keaton) přijíždí na venkovskou usedlost u řeky dopsat svůj román. Namísto vytouženého klidu na práci a inspirace tu ale nalezne pouze bolest a ponížení z rukou čtveřice brutálních buranů, kteří ji opakovaně znásilní a zničí její knihu. Zdrcená umělkyně se jim rozhodne krutě pomstít - a vytvoří tak mistrovské dílo!

Nechvalně známá klasika žánru exploitation filmů, který prožíval konjunkturu v 70. letech. Ještě donedávna byl tento film v řadě zemí zakázán, protože měl podle cenzorů glorifikovat násilí páchané na ženách a přední americký filmový kritik Roger Ebert jej označil za nejhorší film, jaký kdy viděl. Camille Keaton za svůj výkon obdržela v témže roce kdy byl film natočen cenu na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu ve Španělsku. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, pomsta nejlépe chutná za studena. Byl by to prachobyčejnej amatérskej thriller, kdyby to nebylo v první půlce tak syrové a ve druhé tak krvavé. Celý film bez hudby, docela zběsilé postsynchrony (kdy rozhovor u jezera zní jako z tělocvičny) a retardovaný blbeček, co vypadá a tváří se jako mladý Felix Holzmann. K tomu sériové znásilnění a vcelku vychutnaná pomsta (až teda na ty poslední dvě trošku odfláknuté). Vcelku parádička, kterou v televizi asi jen tak neuvidíte. Tenhle film pár vybraným jedincům doporučím (pár z nich, abych je nasral he, he). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nudný Exploitation, který se kdysi minul účinkem.Měl poukázat na hrubé násilí vůči ženám, nakonec to byl pro většinu lidí jen zvrhlý film, který byl skoro všude zakázanej.Banda křáčů přefikne jednu zarostlou měšťandu a ta je pak všelijak vykuchá, je to bohužel neskutečná nuda bez špetky atmosféry, na kterou sem se podíval čistě ze zvědavosti a kvůli novým verzím.Vůbec se nedivím, že film nenabyl nijaký úspěch, čistý, nudný a nechutný trash, který je k tomu ještě příšerně amatérský. 10% ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Oproti předělávce z roku 2010 je to slabý čajíček, i když v roce 1978 film nejspíš provokoval svojí chladností a otevřeností. Ovšem dnes, v době kdy se beranice moc nenosí a americký Felix Holzmann v roli nepovedeného vraha a inseminátora je spíše pro pobavení, se už asi není nad čím pohoršovat či bát. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Asi jsem vyléčená od vejletů k jezeru, jakmile se film odehrává u jezera, tak se tam vo sto šest šuká a vraždí. V Eden lake se teda jen tyranizovalo a vraždilo, ale v I spit on your grave holce z toho, že jí to během celý hodiny nikdo z Mechanickýho pomeranče zvlášť dobře neudělal, hrábne a tak se celej zbytek filmu houpe v síti a rozjímá o tom, jak si v samém závěru zajezdí na člunu kolem dvou chudáků, co neuměj plavat... To bylo děsivé i na mě! Nudně děsivé! Ahoj strýčku nudo, nice to see you... XD ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

I spit on your grave treba brať ako kuriozitu, ako film pre divákov, ktorí chcú vidieť vzorku z každého undergroundového žánru. Popravde som podľa referencií čakal väčšiu explicitnosť sexuálnych aj násilných scén, v súčasných gore hororoch toho vidíme oveľa viac, takže dobová šokantnosť filmu je už fuč. Pokiaľ chcete pri podobných revenge filmoch, alebo filmoch, kde hlavný hrdina trpí, cítiť katarziu, pustite si radšej nejakého Von Triera. O spoločenskú alebo sociálnu kritiku sa film našťastie nesnaží, ani by mu to nesvedčalo, o nejakej psychológii nemôže byť ani reč. Camille Keaton je ale charizmatická a krásna, takže ona je tým hlavným magnetom tohto čisto feministického amatérskeho filmu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Zerchi prodal v roce 2008 práva na film a na rok 2012 se chystá remake. (Flipnic)
  • Film údajně vznikl jako reakce na Zerchiho osobní zkušenost, kdy zastavil znásilněné a zmlácené dívce u parku, vezl ji na policii, zde byl svědkem naprosto neprofesionálního a nelidského jednání ze strany policie, proti vůli policistů dívku následně odvezl do nemocnice. (Flipnic)
  • Při scéně oběšení jednoho z násilníků na stromě se při natáčení scény údajně povolily popruhy, kterými byl jistěn, a herec dostal psychický šok. Jeho výraz v obličeji tak naprosto přesně odpovídal Zerchiho představám a schválně použil tuto původně nepovedenou scénu, která působí na diváka velmi reálným a znepokojujícím dojmem. (Flipnic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno