Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (743)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Marty lítá opět v průšvihu, protože o něm přeci nikdo nesmí říci, že je zbabělec :-) Návrat 2 už je prostě parodií na sebe sama, ale utahuje si i ze Spielbergových Čelistí už tehdy ve 3D a z létajících aut z Hvězdných válek, inspiraci v zobrazení zločinného města našel ale i v klasice jakou je Caprův Život je krásný. Škoda jen, že tenhle film už nestojí samostatně a nedává smysl bez předchozího a následujícího dílu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10129-navrat-do-budoucnosti-ii/videa/ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, který podle mě prekonal svého předchůdce. Skvělá zápletka, režie a také herecký debut Elijahy Wooda. Ve svém žánru to absolutně nejlepší co můžete shlédnout..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme riskovat, že tam narazíš sám na sebe." Na úvod se musím přiznat, že McFlyova dementní rodina z roku 2015 mě hrozně štvala, takže tomuto návratu do budoucnosti, přítomnosti i minulosti nemohu dát plnou palbu. Ovšem rok 1955 byl naprosto famózní, snaha nepotkat sám sebe byla dokonalá a Biffova jedinečná tupost mě bavila natolik, že jsem mu snad ani nepřál návrat do hnoje. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

I když se při natáčení jedničky s pokračováním nijak zvlášť nepočítalo, naroubování dalšího dílu proběhlo poměrně hladce a dokonce ani nebylo moc poznat, že 17 letého Martyho hraje 28 letý herec, je to pořád ten stejný sympaťák. Odkazy na předchozí díl jsou trefné, vtípky velmi příjemné, opět vhodné pro celou rodinu jako relax k večerní TV a navíc ještě potěší i dosti zajímavé ztvárnění budoucnosti. Bohužel jak se tak rok 2015 blíží, můžeme už tušit, že idea budoucnosti tohoto filmu bude naplněna asi jen stěží, Čelisti máme pořád jen 4 a moje škodovka ne a ne vzlétnout. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že pokračování nemusí vždy ztrácet nebo se snažit předchozí díl překonávat. Stačí rozvinout a posunout příběh, nemusí se vždy vylepšovat nebo komplikovat. Návrat do budoucnosti je jedním z těchhle případů. Zábavný kousek pro každého, který jde nenásilně a přitom originálně ve stopách jedničky. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž, jako první díl, s klady i zápory. Zemeckis je neuvěřitelně hravý a v detailech diváka tlačí do sedačky. Stále ale chybí něco, co by mě chytlo za pačesy, strhlo a pustilo až s polovinou vlasů na konci filmu. Výrazně zlobí CGI, kterým věk skutečně nepomohl... Závěrečný cliffhanger je ale opět nářezový.... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi zlé pokračovanie!!! Síce to príbehovo pokračuje tam, kde jednotka skončila a počas celého filmu sa to okolo udalostí z jednotky aj krúti, ale už to nie je to pravé. Prvá hodina otrasná (uškriekané, žiadna dobrá akcia, vôbec to nebolo vtipné, bez poriadnych nápadov...). Nevládal som a už som to chcel vypnúť. Lebo ma už ani nezaujímalo ako to celé dopadne. Druhá polovica už bola lepšia (možno len preto, že sa to prelínalo s dobrou jednotkou). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tento díl geniální trilogie vnímám trochu rozporuplně. Velice si cením skvělého děje, ve kterém se autoři přímo vyžívají v časových paradoxech, což přináší do děje množství humorných a dobrodružných scének, tady film rozhodně nijak neselhává, tedy alespoň v samotném příběhovém rámci. Horší to je, pokud se na děj zaměříme logickým hlediskem. Plno prvků tak získává nesmyslný nádech a nelze si nevšimnou porušování klasických (tedy zažitých) principů, ba dokonce i zákonů, které si tvůrci sami vymysleli. Při řadě situací jsem si tak klepal na čelo a zbytečně o nich přemýšlel, neboť mě dost štvaly, což mi bránilo v následném nezaujatém pozorování snímku. Vzhledem ke skvělým odkazům – zejména na první díl – však nakonec hodnotím 90%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle bohužel ubylo humoru a pohodové atmosféry, na druhou stranu film dostal dobrodružnější, akčnější a napínavější charakter. Snímek ještě více využívá paradoxů a možností cestování s časem a pohrává si s minulostí, přítomností a budoucností možná i více než by bylo záhodno, leč výborně mu to vychází a díky perfektní provázanosti s prvním díle tak nevznikají logické díry (i když dvojka nevyvrací 1 nedomyšlenou chybu z jedničky). Pro někoho je pokračování lepší než samotný původní díl, ale zřejmě záleží na tom, co daný divák od dvojky očekává (a já dostal něco trošku jiného, proto jen ty 4*). P.S. Už asi vím, kde se mohli tvůrci TBBT inspirovat rolí Howardovy matky (Biffova babička). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marty McFly na další cestě za lepšími dnešky menší úpravou včerejšků a zítřků.. Jistě, problematika časového paradoxu dostává trýznivým holobičem na holoprdel, ale když vidíte ty vyvalené oči C.Lloyda, létající DeLorean a legrační masky, jde vědecký náhled na cestování časem stranou a užíváte si v strhujícím tempu servírované technické a módní vychytávky kýčovité budoucnosti, Silvestriho (hlavně v dramatických pasážích) nezaměnitelný rukopis a především ten všudypřítomný feeling hravosti a nevinnosti komedií z přelomu 80. a 90.let, jenž aby v současnosti člověk hledal marněji než Biffa za stolem studentské menzy. A teď mě omluvte, jdu se s Almanachem sportovních výsledků z let 2010 - 2035 v pod paží ucházet o místo hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna a mám takový divný šimravý pocit na bankovním kontu, že mě přijmou.. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad můj nejoblíbenější díl z celé trilogie. Líbí se mi efekty, děj, herci apod. Suprová vynalézavost Zemeckise, kterou dokázal dát na plátno. Měl jsem štěstí, že mi kamarád půjčil všechny tři díly a já si mohl vychutnat všechny díly na jednou během víkendového dne. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jedné z nejsvéráznějších (a nejlepších) sci-fi komedií je stále dobré, ale první díl je prostě první díl. Přece jen mi nesedlo zobrazení budoucnosti, to minulost je mnohem lepší. Asi to bude tím, že mám mnohem raději vizionářské verze ála Minority Report. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojka je scenáristicky o čosi odvážnejšia a práve to mi zalepilo náplať mierneho sklamania z ničoho 'až tak' inovatívneho. Zamotanosti je viac než dosť a otvárajú sa nové možnosti. Navyše aj postava Martyho v úlohe Michaela J.Foxa sa dočkala hutnejšieho, takmer akčnejšieho rázu a hneď som bol spokojnejší. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu odehnat myšlenku, že bych ráda takový Almanach sportovních výsledků sama uvítala. Bylo by fajn, kdyby za mnou přišla moje praprapra vnučka a dala mi do rukou budoucí bohatství. Je tomu hezkých pár let, co jsem tenhle film viděla naposled a úplně jsem zapomněla jak skvělá, akční a vtipná sci-fi to je. Zápletka je zapletená tak, že snad zapletenější už být nemůže. Nicméně jsem se bavila v každém záběru. Scéna v baru a následná honička na skejtovznášedlech, návštěva rodného domu nebo snaha dostat se ke zmíněnému Almanachu na studentské zábavě, nacházející se v kalhotách drsňáka Bíffa. Hlavní je nepotkat se se svým dvojitým já, jinak by mohlo dojít ke zhroucení celého vesmíru! ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Dost banální vize budoucnosti, dobrá tak akorát pro vášnivé milovníky úplých džín, skejtů, pepsi, Michaela Jacksona a 80-ých let obecně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sračka. Opět ten samý problém jako s prvním dílem. A nejde o vizuální provedení, které je sice letité, ale jsem schopný zde přimhouřit oči vzhledem k tomu, že čas letí jako voda. Jde o děj a o koncepci příběhu. Hlavní hrdinové se chovají jako idioti (a to beru i tu extrémní nadsázku). Na komedii je to příliš "drsné" a přímočaré. Na scifi je to příliš komediální, ale dohromady to prostě nefunguje a nudí. Některé zvraty jsou příjemné, zakomponování do prvního dílu je dobré, ale nedrží mi to pohromadě. Nudil jsem se extrémně. Chybí mi alespoň trochu "závažnosti" a realistického puncu. Celé je to až příliš velká taškařice. A většina lidí to hodnotí jen a pouze ze sentimentu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Co dodat k této legendární trilogii? Snad jen to, že film a časové paradoxy v něm předvedené stojí za zhlédnutí i dnes. Hill Valley vypadalo v roce 2015 opravdu hodně futuristicky a je zajímavé si film pouštět na jeho výročí. Už jen ty létající auta nám chybějí...75% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Marty s doktorem odlétají do budoucnosti a dobrodružství pokračuje. Dvojka má komplikovanější scénář i pointu, než jednička, která sází více na sílu scénáře. U dvojky si tvůrci zase pořádně vyhráli s rokem 2015 a různýma serepetičkama (Čelisti 19, mikrovlnná trouba) a s návratem do zpustošené současnosti. V porovnání s jedničkou kvalita zábavy a dojmu úplně stejná. ()

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama