Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pythoňák Cleese je majitel kasína a peníze miluje jak nic jiného. A tak vymyslí ďábelský plán. Rozhází do výherních jednorukých banditů ve svém kasínu 6 speciálních výherních žetonů, po jejichž výhře se má dotyčný dostavit do ředitelny. Když se tak stane a šest udivených hráčů je pohromadě, sdělí jim, že v Novém mexiku na nádraží je ve skříňce s číslem 001 uloženo 2 miliony dolarů. Každý dostane klíč a je všem sděleno, že závod byl právě odstartován. Majitel kasína to samozřejmě nedělá jen tak, nicméně z původně překvapených výherců speciálního žetonu se rychle stanou závodnící, kteří se snaží být na nádraží první. A tak nám začíná vskutku originálné závod vzduchem, po zemi , přes poušť k částce, kterou si chce vyzvednout každý jako první. --- Komedie celkem bavila ale na rok 2001 to už bylo trochu slabé. Byla to tykový tipická komedie z osmdesátek, plná bláznivých hoček a slabších trokových efektů. Na stranu druhou nechybí originalita a až do konce mi nebylo jasné, kdo to nakonec vyhraje. Dávám tedy za dvě hnědé rtěnky Evy Braunové! * * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americká komédia na spôsob tej najjednoduchšej komediálnej road movie. Pošlite skupinu ľudí z bodu A (Las Vegas) do bodu B (Silver City), kde bude prvého z nich, ktorý tam dorazí očakávať finančná odmena. Cestou sa im prihodí iste kopa úsmevných udalostí. A či to funguje pri tomto filme? V určitých momentoch aj ano. Scény s rodinkou v Hitlerovom aute boli vskutku zábavné. Tiež dosť bodoval i Cuba Gooding Jr. alebo Kathy Bates v malej úlohe predavačky veveričiek. Ale väčšinu času je to nuda. No a vždy keď sa objavil na scéne Rowan Atkinson so svojim imbecilným humorom, mi bolo na zvracanie. ** ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jestli to měl být přímo remake staršího filmu To je ale bláznivý svět, rozhodně je zde však vidět jasná inspirace, nebo to byla prachsprostá vykrádačka. Milionový závod je strašně nepovedený film, při jehož sledování jsem se občas jen tak trochu pousmál. Jinak je to sled scén tupých a tupějších. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna bláznivá komédia so super fórmi. Priznám sa, že keď som zbadal meno Jerry Zucker príjemne som si zaspomínal na klasiky žánru Prísne tajné a Pripútajte sa, prosím! Je jasné, že Zucker už má najlepšie časy dávno za sebou a Miliónový závod nedosahuje kvalít týchto snímkov, ale pre fanúšikov paródií(medzi ktorých sa s chuťou radím) je to viac ako dobré. Ešte ma potešila účasť "Pythona" Johna Cleesa. Jediné čo mi bráni dať plné hodnotenie je slabší úvod. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Komedie bývají většinou buď povedené nebo blbé, jenže tady se v záplavě trapnosti ukrývá několik mimořádně dobrých gagů - Barbie muzeum, veverky, sázky znuděných pracháčů atd. Film působí dojmem, jako by geniální komici Atkinson či Cleese přišli s několika gagy a námětem, který je super a dal by se z něj vyždímat parádní film, ale do ruky to všechno vzali jiní a totálně jim to pohřbili pod tlustým nánosem stupidních fórků, debilního řvaní a idiotského pitvoření, charakteristických to znaků špatné americké komedie. Sorry, Jerry, tentokrát jen těžký průměr, a pánové Atkinson a Cleese by měli konečně udělat něco ryze podle sebe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Natáčení probíhalo převážně v Las Vegas. (Čiban)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama