Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (545)

juta 

všechny recenze uživatele

Máte rádi filmy, kde je plno velkých hvězd? Tak tohle je přesně pro vás. Kevin Smith produkuje skvělé filmy a tenhle patří u mě k těm nejlepším. Navíc když vidíte své oblíbené tváře, to je potom lahoda se na tohle dívat. Jestli budete někde na tom Ynternetu psát, že tenhle film je kravina, tak si vás najdu a zmlátím vás. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte dal Kevin Smith prostor své postavě mlčenlivého Boba a uzvaněného Jaye. Samozřejmě to znamená mnohem větší ztřeštěnosti než v minulých filmech ale také je při sledování nutné znát předchozí Smithovky. Těch odkazů k minulosti je přece jen více. A prakticky všichni herci využití v dřívějších filmech tady mají svou roličku. 70% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder je natolik zvláštním snímkem, že jeho hodnocení se nutně musí vymykat všem kategoriím. Pohyboval jsem se snad všude, chvíli jsem myslel na ten nejdrvrdší odpad, ale za okamžik jsem si říkal, že pět hvězdiček je málo. Musím uznat, že tomuhle Smithovu dílku jsem se hodně smál, neboť popkulturní odkazy tak číší z každého záběru, ale zároveň jsem byl hodně rozladěn hereckým projevem Jasona Mewese, který je v záběru bez mála celý film. Abych napsal pravdu je třeba uznat, že jsem obdivoval scénář, ten byl báječný, skvělé dialogy a hlavně neotřelé a originální nápady, které ač parodují mnohé filmy, působí svěžím dojmem. Na druhou stranu mi neseděla režie, ale to je kapitola sama pro sebe. V každém záběru byl zároveň punc geniality a zároveň z něj byla cítit jistá amatéričnost, hodně špatně se to vysvětluje, ale snad tomu někdo rozumí. Stejně tak je škoda toho někdy až fekálního smyslu pro humor, se kterým to tvůrci mnohdy až přehání. Jay a mlčenlivý Bob vrací úder je jednoduše řečeno jeden z těch mála snímků, které se zaseknou mezi naprostou genialitou a s*ačkou nejvyššího řádu. "80%" ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak ve filmu ostatně zaznělo: Jay a Mlčenlivej Bob nejsou dost zajímavé postavy, aby utáhly celý film. Je tam několik opravdu povedených fórů, spousty narážek na celou předchozí sérii i jiné filmy (nejvíc mě pobavil Dobrý Will Hunting II: Lovecká sezóna), ale většina fórků je trapná a nudná. Řekl bych, že to tentokrát platí i o většině narážek na Star Wars. Nejhorší film Kevina Smithe (včetně Táty na plný úvazek). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Nevytahuj ho, dokud si o to neřekne sama. Nebo dokud neusne." Nejsem zrovna kovaný smitholog (některé jeho filmy mě dokonce neba), ale tohle je řádně ulítlá parodie, s hodně dobrým obsazením (Ferrell je magor, Chris Rock zabíjí a dvojici Biggs-Van Der Beek si zamilujete). Navíc tu je jeden z nejlepších prdících fórků, co jsem viděl. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Malou roli si měl zahrát i David Duchovny, ale kvůli natáčení seriálu Akta X, z toho sešlo. (Kulmon)
  • Mark Hamill, který hrál Lovce ptáků, namluvil i psa Scooby-Doo. (Zdroj: behindthevoiceactors.com)
  • V Hollywoodu se Jay ptá Jasona Biggse, jestli se vyspal s tím "ruským kuřátkem". To je odkaz k sérii "prciček", kde Nadiu hrála představitelka Justice - Shannon Elisabeth. (Kulmon)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama