Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme za sebou. Co by jiní odvyprávěli v jednom hodinovém díle, Strach natočil ve třech celovečerních filmech. Děs. Pustit si tohle v kuse, divák se unudí k smrti. Na druhou stranu to není tak úplně špatné, jde o klasický krimi příběh, jen roztahaný na moc dlouho. Tak snad příště, pane Strachu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vývoj mého hodnocení dostatečně okomentován u jednotlivých epizod, nakonec vcelku vratká trojka. Očekávání velká, pachuť z jejich nenaplnění větší. Lehká naděje plynoucí z podařené prostřední části nakonec pohřbena tou poslední, jež mi  opět nepříjemně připomenula karikatury kriminálních seriálů, jaké neustále chrlí další české televize bez velkého "č". ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se Specialistama, Modravou, Odznakem Vysočina, nebo Kriminálkou Budějovice je to top. Ale od spojení Strach-Mareš-Malinda jsem asi čekal víc. Jestli se v těch jmenovaných seriálech nejvíc hejtí naivní způsob vyšetřování a výslechů, tak tady o tom nemůže být ani řeč, v tomhle Mareš chybu neudělá i kdyby chtěl. Spíš mě zklamaly jednotlivý postavy, vyloženě chyběl tahoun a já si k žádné postavě nevytvořil tak kladnej vztah, jako třeba v Devadesátkách, nebo Případech 1.oddělení. Že se hlavně v prvních dvou dílech až moc řvalo se tady už omílalo několikrát a já s tím musím souhlasit. Nedovedu si představit, že by na mě v práci můj nadřízenej imrvére řval jako Šera na svoje lidi, kór v době, kde se všude mává etickým kodexem a u policie tomu nebude jinak. No a ve finále mi chybělo pořádný vysvětlení, proč ten týpek vlastně vraždil. Jasně, ta zavřená ve sklepě ho nakazila kapavkou, ale co ty tři předchozí ? Řekl bych, že se na téhle minisérii víc podepsal Strach než Malinda-Mareš. 60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na začiatku seriál skôr dával tušiť, že ide o nejakú paródiu alebo pokračovanie slovenských Profesionálov. Trojan tam najprv za 15 minút asi 5x skoro odpadne - každý ho ma na háku, aj veliteľ, aj doktor pitevník, veď keď chcípne, aspoň mám robotu, pomyslel si. Zvláštne, že potom mu už po celý zvyšok seriálu už nič nie je. Potom tu vidíme policajtov, ktorí strkajú kľúč do dverí bez zámku. Zažili sme situácie, že keď vypočúvaný povie diskrétne, tak policajti mu začnú šepkať do uška. Máme tu uškriekanú, arogantnú a večne ziapajúcu Rambu, ale v ziapaní ju ľahko prekonáva Vetchý, ktorý jednať pomaly inak ani nevie. Máme tu celý kolektív fízlov, ktorí sa správajú k ľuďom ako k odpadu, no hrubí sú aj na hosťujúceho kolegu a ak tak funguje policajný zbor, potom sa nedivme vtipom o policajtom. Zázrakom však na policajnom ústredí majú zavesené české a nie ukrajinské vlajky, to pozitívne prekvapilo. S riešením prípadu sa ale tá parodickosť akosi ustáli, hoci ostanú tie prvky ako hrubosť a ukričanosť, ale aspoň sa venujú prípadu do hĺbky a keď jednej postave konečne zapchali hubu, tak sa to dalo zniesť. Každopádne ostáva hnusná pachuť a potvrdený pocit zelených gúm, že na tej polícii to fakt pracuje samý magor. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Záměr pana Mareše byl více, než jasný. Ukázat, že analytik je minimálně stejně dobrý a důležitý při vyšetřování, jako operativec, natož kdyby opravdu týmově spojili síly. V tomto duchu se to všechno povedlo, a to včetně načasování a spádu příběhu. Co se nepovedlo, byl ten závěr. Celé tři díly sledujeme promyšlené uvažování psychopata, kterému se zčásti štěstím, zčásti vychatralostí, daří vyhýbat se oku spravedlnosti. No a pak vyběhne v bezvýchodné situaci ze sklepa se sekáčkem v ústrety nabitým pistolím jak ta netupější fetka poté, co ši šlehla všecho, co doma bylo. Tohle mě na tom hooodně zklamalo. Ale jinak to byla opravdu povedená minisérie a stál bych o nějaké pokračování. 75% = 4/5 ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • Na jednom z obrázkov podozrivých môžeme vidieť Jirku Mádla s veľkou bradou a okuliarmi. (pds)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama