Reklama

Reklama

Pam a Tommy

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 5 h 38 min (Minutáž: 33–52 min)

Tvůrci:

Robert Siegel

Kamera:

Paula Huidobro

Hrají:

Lily James, Sebastian Stan, Nick Offerman, Taylor Schilling, Seth Rogen, Andrew Dice Clay, Spenser Granese, Mozhan Marnò, Pepi Sonuga, Johnny Rey Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Minisérie Pam a Tommy je zasazena do divokých dob vzniku internetu a založena na neuvěřitelném pravdivém příběhu sexuální videonahrávky Pamely Andersonové (Lily Jamesová) a Tommyho Lee (Sebastian Stan). Video ukradené z jejich domu nespokojeným řemeslníkem (Seth Rogen) se z undergroundové zajímavosti na VHS stalo celosvětovou senzací, když se roku 1997 objevilo na internetu. Tato minisérie obsahuje vše – příběh lásky, zločin i varování pro ostatní. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dočasne lipnúť na nezažitej americkej deväťdesiatkovej nostalgii mimo iného primárne skrz nekonečný binge šou Howarda Sterna práve v čase, keď vychádza produkt kalibru Pam & Tommy, bola značne rozumná vec. --- Tvorcovia dôkladne poznajú históriu (nielen) mediálneho prostredia toho času, dávkujú trefné referencie rýchlou kadenciou. Niekedy jednoslovne, niekedy jednovetne, inokedy rovno cez prekrývajúce sa príbehy a tak bravúrne, až je to k*rva nádherné. Veľký cit pre detail, od časopisov a novinových titulkov cez plagáty v kanceláriách štúdia až po billboardy pred obchodom s hudbou (album Daydream od Mariah Carey <3). Všetko vyzerá tak skutočne! Lokácie, interiéry/exteriéry, kostýmy, všeobecné reálie a celkovo svet, v ktorom sa seriál odohráva. A to vrátane Lily James (po jej zočení v tej čiernej blúzke so zapnutými vlasmi v piatej epizóde som skoro odpadol), ktorá si berie priestor dominantne a suverénne pre seba, až je to sladká fantázia. Sebastian Stan ako Tommy Lee herecky žiari, za ním tesne v závese Seth Rogen, ktorého (nenávidím) som si tu až neprirodzene slastne vychutnával a táto dramatická rola mu sadla brilantne. S čistým svedomím je možné túto minisériu otitulovať ako jeden z najlepších počinov od šeredného Hulu. A čo teraz? Veľmi jednoduché – hor sa na albumy Mötley Crüe, Baywatch, opáčko Barb Wire, Snapdragon a Raw Justice. Plus Howard Stern, prirodzene! --- Rolling Stone článok, z ktorého sa adaptovalo. / Slušný VICE doku o 90s / (x / x / x) (x) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Světoznámá Sex Tape z dob počátku internetu měla docela pohnutý osud. Pam & Tommy zdárně oscilují mezi komedií, dramatem a často až s dokumentární přesností prezentují neuvěřitelné skutečnosti, že života tři hlavních protagonistů. Lily James je jako Pamela fantastická a Sebastian Stan v životní roli krade malém celý seriál pro sebe. Rogenův truhlář je prostě další smolařský exot, kterého budete litovat a zároveň ho nemít rádi. Atmosféra devadesátých let je pohlcující ve všech detailech. Čím blíže jsme k závěru tím více je zdrcující vidět jak mediální masáž zničila vztah dvou lidí. Sice dost divných, ale sobě si souzených. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Gillespieho štýlová a tak sympaticky trošku drzá krasojazda. Aj keď po pár epizódach zvolní a seriál uberie na funny momentoch, retro nostalgii a popíkovom soundtracku 90tych rokov. Na malý moment to zamrzelo, lebo ta strata tempa bola citelná. No prehupnutie sa do psychologickej osobnej roviny a nahliadnutie na tú mieru zásahu do sukromia a na veškeré dôsledky a škody, ktorú tá páska napáchala, je rovnako zaujímavý, aj keď odrazu to je trochu iný zážitok, keďže odrazu bavenie sa na ich účet vystrieda určitý súcit, solidárnosť a spolupatričnosť. A dvaja extravagantní a inteligenciou nie najviac obdarení exoti majú odrazu ľudskú tvár a naše sympatie. Minimálne Pamela sa zbavuje toho image komickej figúrky a vákuovo blbej bloncky a nahadzuje seriózne tragickú podobu a rozmer. Inak, neviem, kto v Lily James ako prvý videl Pamelu, ale toto je castingovy jackpott. Aspoň mňa to neprestávalo fascinovať celých osem dielov, že toto je fakt Popoluška a tá dievčina z Yesterday. Neskutočne presná maska a rovnako vystihnutá premena aj herecky do posledného gesta. Celkovo masky a casting aj najmenších úloh na jednotku a podobu nezaprie snáď nikto, nech ide o akýkoľvek drobný štek (Leno, Sixx, Heffner, Guccione). Výborné. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvé tri časti v réžií Craiga Gillespieho sú skvelou ukážkou komédie, drámy, preexponovanosti ( hovoriaci penis) a uvedomelosti v rámci hereckého prejavu. Lily James a Sebastian Stan hrajú prvú ligu. Ostatní zase svoj štandard. A hoci sa seriál na začiatku javí ako komédia postupne sa prepadáva do drámy. Tá ale nepôsobí ako päsť na oko a skorej funguje na princípe logickej kauzality. Tá sa dotýka skôr emócií u postáv v ktorých dominuje hlavne Pamelyn príbeh. V posledných dieloch som videl deštruktívny dopad celej tejto pomsty skrze smutné tváre a cez snahu nájsť v komkoľvek trošku ľudskosti. Momentom ako postavy nie sú čiernobiele, ale všetky obývajú šedé územie - dostáva sa mi ako divákovi určitá satisfakcia, pretože Scenáristi stále vedia dobre písať a Herci vedia stále dobre hrať. To, že tomu občas nefunguje rytmus je v poriadku.  V konečnom dôsledku je ale Pam a Tommy šialenou jazdou o smútku, perverzite, umení a samote. A je to spravené prvotriedne. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Výborná a zábavná rekapitulace případu jedné soukromé nahrávky, kterou viděl před lety snad úplně každý, ale nikdo neznal zákulisí. Minisérie dokázala obsáhnout několik faktorů od příběhu manželství a soužití známé dvojice, dopadu šíření záznamu na jejich soukromí, tehdejší fungování médií a showbusinessu i počátky internetu a oba protagonisty se jí podařilo zobrazit lidsky a vlastně celkem sympaticky i přes přítomný situační humor. Podíl na tom má i dobře fungující obsazení, kdy se oba představitele zdárně zmorfovali do svých předloh, Sebastian Stan už se poněkolikáté ukazuje jako zajímavý herec, který účinkováním v Marvel sáze pouze dotuje své lepší role a u změněné Lily James se podaří rychle zapomenout, že nesledujete originál. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (6)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo od 5.4.2021 do 30.7.2021. (Real Tom Hardy)
  • Kostýmy postáv neboli špeciálne vyrobené. Boli nakúpené z druhej ruky zhruba podľa toho, čo v tom čase nosili Pamela a Tommy. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam &amp; Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama