Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (672)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Máte nějaké koníčky?“ - „Sbírám plísně a houby.“ Stačí mi jen ústřední melodie a už se dostaví těžká nostalgie. Teď jsem si ovšem pustil film po delší době a čekalo mě milé překvapení. Krotitelé duchů stále válí, a to i po těch letech! I když abych byl přesný, už pouze 1 jeho část. Ta bohužel už nefungující je složka triků a efektů, u kterých jsem místy docela trpěl (např. oživlí „medvědi“ dnes vypadají strašně špatně a lacině). Naštěstí, převažující část snímku, totiž jeho komediálnost, funguje stále luxusně, ať už kvůli fórům samotným, tak samozřejmě díky výborným hercům (Weaver je moc příjemným bonusem, ale v čele stojí Akroyd a především naprosto odzbrojující Murray!). Humor pak dává na tu silně stárnoucí technickou stránku vcelku úspěšně zapomenout. Na plný počet už to sice nebude, ale slušné 4* si film v klidu podrží. „Věříte v UFO, astrální projekci, telepatii, mimosmyslové vnímání, jasnozřivost, fotografie duchů, telekinetiku, na život po životě, Lochneskou příšeru a teorii o Atlantidě?“ - „Když dostanu slušnej plat, tak uvěřím všemu.“ ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Když se řekne americká komedie z 80. let, jeden z filmů, co si vybavím, jsou určitě Krotitelé duchů! Dokonalá pohádka o lovcích duchů, mezi kterými je pozoruhodný především můj oblíbenec Bill Murray, ale je zde i pár dalších skvělých komiků, Harold Ramis a Dan Aykroyd. A samozřejmě výborný Rick Moranis! Skvělý film, skvělá režie Ivana Reitmana, na svou dobu výborné efekty. Ty jsou sice v dnešní době spíše úsměvné, ale nad tím se dají přimhouřit oči. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ghost busters se s ničím nepářou, hned od počátku je jasné, že téma nasvědčující horroru, bude převráceno úplně naruby, až z toho vznikne osvěžující komedie. Ta je taktéž dost přímočará - ujetý Bill Murray, lítající zelená hlava, trošku nasranější Zuul a nakonec křížení proudů (což zde není gay!) u velkého "sněhuláka". Krotitelé duchů byli lákadlem pro každé dítě, není proto divu, že jen vyslovení názvu, či vzpomenutí na chytlavý ústřední song v mnoha z nás vyvolává příjemné pocity nostalgie. Jen je třeba připustit, že 80. léta prostě většinou neplodila příliš důmyslné filmy, a ani infantilní Ghost busters nejsou vyjímkou, avšak klišé v jejich podání jsou ještě celkem slušně stravitelná. 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná a originální komedie, ale nadprůměrnou ji nedělá ani tak příběh a scénář, jako spíš nenapodobitelné herecké výkony v čele s Murraym a Aykroydem. To je fakt síla, jak mě pouhý pohled na jejich tváře dokázal rozesmát. Jo a nesmím zapomenout na hudbu a opravdu zajímavé příšerky, ty určitě také měly něco do sebe.Kultovku bych z toho ale zase nedělal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No ja neviem, mne tato dnes klasická duchovina, zas až tak moc nesadla. Herci sú fajn (Sigurney diabolsky sexi), na efektami dokážem prižmúriť oko a ľúbili a mi aj kulisy, ale celkový príbeh a jeho prevedenie mi prišlo také nemastné, neslané. Žiadna atmosféra ani napätie, príde mi to ako keby sa tvorcovia ani nesnažili vo finále. Skratka ich postavíme do stredu nech zaujmú pozíciu, dáme tam vypalovačku Ghost Busters a bude to cool. Ivanové komédie mám rád, ale toto ma toľko nebavilo. 70% - 3* ()

Galerie (117)

Zajímavosti (128)

  • Sigourney Weaver (Dana Barrett) komentovala, že o nějaký čas později "v mém bytě začalo hořet a přijeli hasiči. Jeden z nich otevřel ledničku, podíval se dovnitř a prohodil: 'Asi byste měla zavolat Krotitele duchů.'" (NIRO)
  • Auto Krotitelů „Ecto-1“ bylo vytvořené ze sanitky značky Cadillac Miller-Meteor z roku 1959. Pro film byly použité dvě vozidla. Jedno pro verzi před modifikací (jako pohřební auto) a druhé pro finální podobu "Ectomobilu". (Stejšn)
  • Role Gozera byla původně nabídnuta punkové herečce a performerce Anne Carlisle, která roli odmítla. Roli nakonec získala jugoslávská herečka Slavitza Jovan. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama