Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie z minulej časti, napodiv zaujímavejšie napriek prostitútskej love story. 4. časť ide až do dna. Respektíve až na dno. Orlíku. Mimochodom informácia z minula, že v 90.-tych rokov pracovalo v Čechách cca 50 000 sexuálnych pracovníčok môže znieť šokujúco, ale dnes ich je napríklad tak veľa, že sú už v showbiznise. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, takže jestli to chápu správně, tak z celého seriálu o devadesátkách se to nakonec smrsklo jen na kauzu orlických vrahů, která se tu řeší už čtvrtým dílem. Mrázek a Běla se tu jen mihli jako bezvýznamná stafáž v prvním dílu. Jonáka vyřešili během druhého dílu. A teď už jen Orlík a tak to bude až do konce. Kdybych se chtěl podívat na film o Kopáčovu gangu, pustím si Sametové vrahy. Navíc mi je čím dál tím více nesympatický hlavní potenciální klaďas Plíšek. Pokud tohle má být předobraz starého Plíška, čili moudrého a laskaveho nestora s intuicí Kolomba v podání Bolka Polívky, tak tvrdím, že jde o dvě naprosto a zcela diametrálně odlišné osoby. ()

Reklama

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hovorí sa že že za málo peňazí málo muziky. Táto prequel krimi séria obstojí aj porovnanie s nepomerne drahšími Britskými alebo Francúzskymi detektívkami, výnimka potvrdzujuca pravidlo? Priznám že v mojom hodnotení zohráva úlohu aj to že si na tú strašnú dobu, keď komunizmus už nefungoval a kapitalizmus bol v plienkach, že je v tom trochu nostalgie. Navyše v tomto diele zahviezdil aj CHACHAR Maťo Landl... 90% ! Neviem sa dočkať nedele... 🧐🤔😁 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně prozatím nejlepší epizoda. Mladý cucák plný krimi ideálů nám pomalu zbartošovatěl a stýkání se s kurvama pomalu přerostlo v přátelení se s kurvama, až následně kurvám podlehl a nechal se jimi vymrdávat - přesně jako doktor filosofie Ivan Bartoš. Ondra Sokol nám zase naopak dává krásně nahlédnout k tomu, jakou cenu měla informace a že se tu a tam lehká spolupráce s podsvětím vyplatila. Zlatým hřebem je potom samozřejmě spolupráce s chachary a výlov sudů na Orlíku - na české poměry překvapivě dobře zpracovaný. [83 %] ()

AchylesII 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Počkej, ty pičo!" Matej Landl, moje dětská láska ze Spadla z oblakov, málem jsem ho nepoznala :-D Kraj razovity, ale super lidi! Super atmosféra, jen malý detail, hodně mi tam vadí ženské postavy, dnes ta Němcová, tu snad vybrali z ochotnického souboru, to afektované přehrávání se tam fakt nehodí... Martin Finger je frajer jak cyp! Věřím mu úplně všechno... těším se na blížící se finále ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)
  • Vyšetřovací tým řeší, zda podezřelé pachatel zatknout, protože na ně nic nemají, když nebyla nalezena těla obětí. V různých zemích je praxe různá. Někde platí, že bez nalezení těla oběti není možné pachatele obvinit z vraždy. U nás však tato možnost byla a je. (sator)
  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)

Reklama

Reklama