Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět napínavě natočený díl (i když pitomá kamera straší i tady), který se zaměřuje i na vztahy mezi policisty a který představí i onu piplačku s papírováním, vysedáváním u odposlechů, složitosti koordinace a přesného načasování, hlavně aby podezřelí nic netušili. Dobrá trefa do Tv Nova - uvědomili si tehdy reportéři, že svou spekulativní reportáží by mohli být i zodpovědní za smrt dalších lidí? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda byla takovou lahůdkou. Zatímco v její první části gradoval předchozí děj, druhá polovina fungovala jako příprava na finále celého seriálu. Dohromady to pro mě byla napínavá záležitost s parádní atmosférou. Zvláštní pro mě bylo hlavně to, že jsem cítil napětí, přestože jsem pochopitelně dopředu věděl, jak to dopadne. A to je jasný bod pro tvůrce; pokud zvládnou tak poutavým způsobem natočit seriál o velmi známém případu, nemusím nad českou filmovou a seriálovou tvorbou lámat hůl. / Poučení: Neber úplatky, nebo se z toho zblázníš. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl právem zaslouží svou atmosférou a stylem vyprávění plné hodnocení. Téměř bez dechu jsem sledoval práci policistů, cítil jsem napětí, únavu i obavy, jako bych byl v reálu s nimi. A to nás to nejlepší (věřím) čeká. Jinak musím uznat, že se konečně také věrohodně párují charaktery postav v "budoucích" Případech 1. oddělení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak jsem si v minulém díle myslel, že to potápěčem kráčejícím kalným dnem Orlíka a barelem zabořeným do bahna osvíceným kuželem světla baterky končí. Závěrečné titulky tomu nasvědčovaly. Povzdechl jsem si, že alespoň sud mohli vytáhnout nad hladinu (nijak jsem netoužil nahlédnout dovnitř). Že to byl omyl jak hrom jsem zjistil hned po pár minutách tohoto dílu. On je jen o sudech i s jejich obsahy a sám se tak jmenuje. No, nezávidím kriminalistům ani patologům ze soudního lékařství, i když oni jsou asi zvyklí na ledacos... Tyhle maso-louhové konzervy musely být fakt ekl. Díl utekl jak voda a já se těším na závěr. I když těším.... Netěším. Po delší době mně bavilo sledovat český seroš, těšit se na každý další díl. A brzy bude tomu šmytec.. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Krom faktu, že podle mě Kryštof Bartoš není moc dobrý herec, tak i mladý Kozák (postava) byl pěkný p.čus a Mirek Dušín, jak doma tak v práci :_) Nicméně slušná kriminálka (na domácí poměry) to díky všemu ostatnímu pořád je, i když každý ty případy zná a tudíž to zrovna není o napínavém vyšetřování a o tom, kdo je pachatelem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Při otevírání sudu před Ústavem soudního lékařství odmítá jeden z pracovníků otevřít sud, protože co kdyby tam byl pyrin a otrávil by celou nemocnici“. Vzhledem k tomu, že předtím byl již sud otevřen zátkou pro vylití části obsahu, v případě přítomnosti otravné látky by již k tomuto rozhovoru jistě nedošlo, jak podotýká npor. František Tůma (Ondřej Sokol). Navíc onen zmiňovaný „pyrin“ je specifický protein produkovaný bílými krvinkami, který není schopen samostatné existence, navíc v koncentraci, která by byla škodlivá pro celou nemocnici. (azcr)
  • V 58. minutě je vidět budova Urologické kliniky VFN, která je zde prezentována jako budova PČR Středočeského kraje. (Winster)

Reklama

Reklama