Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před branami finále, napětí stále na vysokém stupni. Čekací doba mezi epizodou 3 a 4 byla nekonečná, totéž 4 a 5, ale když konečně pětka přišla tak něco mi tam trochu chybělo.  Nějaké kořeníčko. Ruml konečně mohl ukázat něco víc a já trochu doufám, že se na chvíli dostaneme někam do "hrané minulosti". Skoro se až bojím, aby se do závěrečného dílu vešlo všechno podstatné a např. konečné doznání Kopáče nebylo odbyto jen závěrečným textem na obrazovce. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesrovnávala bych to s Pustinou, jako někteří zdejší uživatelé, ta je přece jenom ještě hutnější a depresivnější, ale i tak jsou Devadesátky velmi dobrým seriálem. Dokonce díl od dílu lepším, atmosféričtějším, syrovějším. Martin Finger a Ondra Sokol to táhli od začátku, posledním dílem se k nim však přidal i dosud ne úplně výrazný Kryštof Bartoš. Kdyby to bylo více o otevírání sudů a méně o poradách policie, šla bych s hodnocením ještě výše. Silné 3*. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navrat k plne spokojenosti... Ondra Sokol bohate vykompenzoval herecke zavahani v.minulem dile, jeho psi pohled na otazku "Vy jste ho nasli" byl vse rikajici. Na Pliska s Kozakem jsem si uz asi zvykl, Kozak se mi zda vsak stale herecky nejslabsi. Fridrich se Stranskym v rolich policejnich sefu jsou taktez charismaticti a hodni maximalni pochvaly. A konecne se k hereckemu slovu dostal i Ondrej Ruml. Tempo,atmoska,hudba, rezie. Plne spokojenych stopro. Udate 11.2.: Lidi, nehledejme za postavama konkretni policajty. Jasne, jedna se o skutecne pripady, vystupujou skutecni zlocinci a skutecne obeti. Ale stale to je zanr dramatickeho serialu. Nedelejme z toho dokument o konkretnich policajtech. ()

Casull 

všechny recenze uživatele

Musim priznat, ze mne v posledni dobe maloktery serial tak nadchnul, jako devadesatky. Vzhledem k tomu, ze jsou ted zpravodajske weby plne clanku a rozhovoru o relnych skutecnostech a pozadi vrazd i vysetrovani, tak asi temer kazdy vi, co a jak se stane. Navic je zde i efekt neustaleho porovnavani odchylek deje v serialu oproti skutecnosti. I presto jsem byl u tohoto dilu napnuty jak struna. Herecke vykony jsou nadstandardni, vyprava temer bezchybna a za tim vsim stoji primo excelentni scenar. Scena s oteviranim sudu byla snad nejlepsi z celeho serialu. Obavam se, ze takhle vysoko polozenou latku jentak nekdo nepreleze. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže je to přesně, jak jsem čekal. Celý seriál s bombastickým názvem odkazujícím se na celé desetiletí naší historie, se smrsknul na Orlické vraždy a zejména lovení a otevírání rezavých sudů, kde se dvacet minut řeší, jak ten sud otevřít. Ve druhém díle se sice mihnul Jonák, a v prvním na pár vteřin Mrázek s Bělou. Ti ale jako by sem vůbec nepatřili, když celé tohle dílo je jen a pouze o gangu Kopáče a spol. No a ještě o neustále umanuté snaze vyšetřit, kdo teda zabil toho Jívu. Možná se to dozvíme v posledním díle a tím se kruh uzavře. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci z vlastní iniciativy vytvořili 2 verze epizody. Nechtěli před 22. hodinou rozrušit diváky. V televizi byla vysílána verze s méně speciálními maskami a na iVysílání je verze epizody delší a více „drastičtější“. (Azurose)
  • Při otevírání sudu před Ústavem soudního lékařství odmítá jeden z pracovníků otevřít sud, protože co kdyby tam byl pyrin a otrávil by celou nemocnici“. Vzhledem k tomu, že předtím byl již sud otevřen zátkou pro vylití části obsahu, v případě přítomnosti otravné látky by již k tomuto rozhovoru jistě nedošlo, jak podotýká npor. František Tůma (Ondřej Sokol). Navíc onen zmiňovaný „pyrin“ je specifický protein produkovaný bílými krvinkami, který není schopen samostatné existence, navíc v koncentraci, která by byla škodlivá pro celou nemocnici. (azcr)

Reklama

Reklama