Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před branami finále, napětí stále na vysokém stupni. Čekací doba mezi epizodou 3 a 4 byla nekonečná, totéž 4 a 5, ale když konečně pětka přišla tak něco mi tam trochu chybělo.  Nějaké kořeníčko. Ruml konečně mohl ukázat něco víc a já trochu doufám, že se na chvíli dostaneme někam do "hrané minulosti". Skoro se až bojím, aby se do závěrečného dílu vešlo všechno podstatné a např. konečné doznání Kopáče nebylo odbyto jen závěrečným textem na obrazovce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět napínavě natočený díl (i když pitomá kamera straší i tady), který se zaměřuje i na vztahy mezi policisty a který představí i onu piplačku s papírováním, vysedáváním u odposlechů, složitosti koordinace a přesného načasování, hlavně aby podezřelí nic netušili. Dobrá trefa do Tv Nova - uvědomili si tehdy reportéři, že svou spekulativní reportáží by mohli být i zodpovědní za smrt dalších lidí? ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bartoš konečně součástí seriálu (nějak mi sem v předchozích dílech neseděl). Linka s Tůmovým kámošem začíná dostávat pěkný obrátky. Lovení sudů perfektní. Po otevření sudu nevečeřte. Jediný problém mám trochu se scénou, kdy jde Tůma vrátit mobil a nějaký drobný. To se jako fakt nechá polechtat Bezmozkem, stáhne vocas, mobil a drobný si zase vezme zpátky a bude poslušnej polda? Ale jinak tip-top. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesrovnávala bych to s Pustinou, jako někteří zdejší uživatelé, ta je přece jenom ještě hutnější a depresivnější, ale i tak jsou Devadesátky velmi dobrým seriálem. Dokonce díl od dílu lepším, atmosféričtějším, syrovějším. Martin Finger a Ondra Sokol to táhli od začátku, posledním dílem se k nim však přidal i dosud ne úplně výrazný Kryštof Bartoš. Kdyby to bylo více o otevírání sudů a méně o poradách policie, šla bych s hodnocením ještě výše. Silné 3*. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže je to přesně, jak jsem čekal. Celý seriál s bombastickým názvem odkazujícím se na celé desetiletí naší historie, se smrsknul na Orlické vraždy a zejména lovení a otevírání rezavých sudů, kde se dvacet minut řeší, jak ten sud otevřít. Ve druhém díle se sice mihnul Jonák, a v prvním na pár vteřin Mrázek s Bělou. Ti ale jako by sem vůbec nepatřili, když celé tohle dílo je jen a pouze o gangu Kopáče a spol. No a ještě o neustále umanuté snaze vyšetřit, kdo teda zabil toho Jívu. Možná se to dozvíme v posledním díle a tím se kruh uzavře. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Podezřelý Chodounský (Viktor Zavadil) vynáší odpadky v plastikových pytlích na odpad, které v roce 1995 ještě nebyly v Česku běžně používané. (melica)
  • Premiéru epizody sledovalo v průměru 2,29 milionu diváků starších 15 let (podíl 50,65 %). Epizoda se stala jedničkou nedělního vysílání. (rublik05)
  • V čase 42:53 hodí Ludvík Černý (Matouš Ruml) nedopalek ze střechy paneláku. Ten dopadne na čelní okno Škody Favorit, který má bezramínkové stěrače (tzv. flat stěrač), který se ale začal vyrábět až později. (rockboy)

Reklama

Reklama