Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já to nadšení až tak sdílet nebudu. Zatím co v prvních dvou dílech se nakupilo mnoho postav, že laik se v nich ztrácel, byl jsem rád, že další dva se uklidnily a už se v ději může každý orientovat. Bohužel pátá epizoda je pravý opak začátku seriálu, kdy se řeší aférka - neaférka detektiva s prostitutkou, to jak Sokol pomalu ale jistě padá do velkého problému a sem tam se někdo poleptá louhem. Navíc mladý vyšetřovatel, který ze začátku nosil kolegům svačiny (a takovou situaci zažil každý z nás kdo někde někdy začínal) po dvou letech sekýruje svoje zkušenější kolegy a ti na něj víceméně hledí jako na toho co má vždycky pravdu. Chápu scénáristu, kterého je předobrazem právě tento "mlaďoch" ale nejsem si jist, že by to byl vlastně jen on co to všechno vyřeší. Možná kdyby se ubralo na sklouzávání do Ordinace a natočila se třebas vražda Mrázka  (kterou odbyli již dříve tvůrci závěrečným titulkem) bylo by to o hvězdu víc. Takhle tři s odřenýma ušima. Kvalitní recenze Dobrý_člověk. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní! Mě Devadesátky draply od první části a spokojeně sleduji, jak do nich dorostli i další diváci, zpočátku vlažní. Možná, při opakované projekci, přijdou na chuť i dílům úvodním (rovněž vynikajícím), Bebjak s Marešem totiž natočili, namakaný, televizní skvost, který vyžaduje aktivní zapojení mozku diváka, jenž se neomezí jen na slepičení o tom, že Sokola a Pagáčovou tam oni nechtějí, nebo že je to jiné než Případy 1. oddělení, nebo že to je jen o Janákovi, nebo že se tam moc kouří, nebo že už o Orlických vraždách bylo vše natočeno a téma je vyčpělé, nebo že je tam moc postav, ve kterých se nedá orientovat a blá, blá, blá. Za mě jsou tyhle výblitky kraviny, hodné omezeného trdla, seriál je TOP v podobě, jak nám ho Bebjak naservíroval a jediné, co mě trápí je obava, jestli někdy něco lépe vystavěného, z naší kotliny, vůbec ještě vznikne. A opět, v kombinaci se čtvrtečním Polosvětem, kde vystupují reální kriminalisté, kteří to celé rozlouskli a ano, jeden měl skutečně poleptanou ruku i obličej louhem, jde o parádní projekt ČT! ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bartoš konečně součástí seriálu (nějak mi sem v předchozích dílech neseděl). Linka s Tůmovým kámošem začíná dostávat pěkný obrátky. Lovení sudů perfektní. Po otevření sudu nevečeřte. Jediný problém mám trochu se scénou, kdy jde Tůma vrátit mobil a nějaký drobný. To se jako fakt nechá polechtat Bezmozkem, stáhne vocas, mobil a drobný si zase vezme zpátky a bude poslušnej polda? Ale jinak tip-top. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navrat k plne spokojenosti... Ondra Sokol bohate vykompenzoval herecke zavahani v.minulem dile, jeho psi pohled na otazku "Vy jste ho nasli" byl vse rikajici. Na Pliska s Kozakem jsem si uz asi zvykl, Kozak se mi zda vsak stale herecky nejslabsi. Fridrich se Stranskym v rolich policejnich sefu jsou taktez charismaticti a hodni maximalni pochvaly. A konecne se k hereckemu slovu dostal i Ondrej Ruml. Tempo,atmoska,hudba, rezie. Plne spokojenych stopro. Udate 11.2.: Lidi, nehledejme za postavama konkretni policajty. Jasne, jedna se o skutecne pripady, vystupujou skutecni zlocinci a skutecne obeti. Ale stale to je zanr dramatickeho serialu. Nedelejme z toho dokument o konkretnich policajtech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl právem zaslouží svou atmosférou a stylem vyprávění plné hodnocení. Téměř bez dechu jsem sledoval práci policistů, cítil jsem napětí, únavu i obavy, jako bych byl v reálu s nimi. A to nás to nejlepší (věřím) čeká. Jinak musím uznat, že se konečně také věrohodně párují charaktery postav v "budoucích" Případech 1. oddělení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • V 58. minutě je vidět budova Urologické kliniky VFN, která je zde prezentována jako budova PČR Středočeského kraje. (Winster)
  • Tvůrci z vlastní iniciativy vytvořili 2 verze epizody. Nechtěli před 22. hodinou rozrušit diváky. V televizi byla vysílána verze s méně speciálními maskami a na iVysílání je verze epizody delší a více „drastičtější“. (Azurose)

Reklama

Reklama