Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (997)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $65miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo ▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Vykúpenie  Dana Trachtenberga, dokázal to, máme tu sci-fi western  Tanec s Predátorom a dobre, takto to funguje nadmieru. Bez zbytočného vymýšľania, tu máme kľudný pomaly rozbeh aby to postupne vygradovalo do surového loveckého masakru.  Vizuál, hudba a herci priam bravúrne, až chytľavé. Digi zvieratá v norme, moc nekazili, akcia a vychytávky okolo toho berú. Veľká spokojnosť. Výborné to dejovo nadpája na prvé dva diely. S prehľadom som to zbaštil 2x za jeden deň. /90%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiánský survival. Po formální stránce téměř skvost - skvělá kamera simulující vizuál počítačové hry, naprosto famózní mizanscéna, perfektní herecké výkony, ucházející triková složka, zklamáním je ale složka obsahová - ideologicky zavádějící obsah, kde indiánka v 18. století nejen že trumfne všechny své mužské spolubojovníky, ale navíc ještě hravě zvládne obsluhu hi-tech mimozemských zbraní a technologií a dokonce chápe princip fungování laseru a laserového zaměřovače! Emancipace bohužel přemohla predátora. Proč Komančové mezi sebou mluví anglicky, to už pak nedává smysl vůbec... ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nejenže jde po dlouhé době o zdařilý predátoří biják, ale ještě k tomu o historicky první celovečerní film dostupný současně v angličtině a jazyce Komančů (v komančtině zní název Ku̵htaamia - doslova "rituál přechodu"). Z čehož plyne i malé doporučení: pokud budete mít jen trochu možnost, zvolte druhou variantu. Komančtina - ač pouze ve formě synchronního dabingu - přidává příběhu jinak chybějící vrstvu autentičnosti (domorodé jazyky například nikdy nereferují o mimolidských tvorech jako o "tom" či "věci", což v angličtině vyloženě tahá za uši) a navíc krásně zní. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Všichni vychvalují, žvatlají si o tom a ono to stejně pusobi jako beckovy amatersky film.. hlavni hrdinku jsem znal z neuspesneho serialu a cumela stejne jako tehdy, smutny blbe hrajici kladas... ze Amici nechaji zemrit bojovniky indianskeho kmene a francouzske kolonizatory, budiz, ale proc ta zvirata, bylo to treba?? :-)) Hele lidi, na rovinu, doba je jaka je, ale stale omilany ho.na na me uz nepusobi, trapny hlasky vycpelych klasik, ktere vsichni zname nazpamet, vazne chceme porad tohle dostavat??! Padouch jelito, na konci ve finalce to vzda a ta priserne blba maska.. jako fakt ne! Kdyz to krvaci, nech to vykrvacet, fy. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Predátor je zpátky, bejby! Nechat emzáckého frajera bojovat s lidmi, kteří jsou od mala vychováni k lovu, byla zcela geniální myšlenka a naštěstí to nestojí a nepadá pouze na ní. Úžasně se tu pracuje se samotným živočišným ekosystémem, tématy predátorů a lovné kořisti, zatímco příběh až nečekaně emotivně předkládá postavy a jejich motivy - přičemž jsem s šokem zjistil, že se mi snad poprvé v celé franšíze stalo, že mi na ústředních hrdinech skutečně záleželo. Pomalejší první polovina bravurně využívá "exotického" prostředí, postupně budující atmosféry a napětí, zatímco druhá až agresivním způsobem zvýší tempo a skočí do holého boje o přežití, několika šťavnatých sekvencí a především prezentuje úhlavního borce v plné parádě. Nepamatuji si, kdy naposled byl Predátor takovým kráječem. A řádně brutálním. Jsem prostě nadšen. A nový film žeru. Jo a Dakota Beavers se musí prosadit! Jeho scéna 1v1 je top tier! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Štít, který Predátor ve filmu použije, byl podle režiséra Dana Trachtenbera inspirován herní sérií „God of War“. (spacemaster)
  • První film ze série Predátor, který měl premiéru na streamovacích platformách. (LUKICKK)
  • První díl knižní trilogie „Aliens vs. Predator“ nese podtitul „Prey“, tedy „Kořist“, stejně jako název tohoto snímku. (M.Šalda)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno