Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (113)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už při Hellraiser: Inferno jsem si všimla, že tvůrci zřejmě rádi natáčí filmy se slovem "Hellraiser" v názvu, i když je celý film v podstatě o něčem úplně jiném a sám Pinhead se v něm objeví pouze "na skok." Například zde, v Hellseekerovi zcela ovládne prostor až ke konci snímku, a to zhruba asi na několik krátkých minut. Ty však stojí za to, a opět tak můžeme být svědky jeho filozofických proslovů na téma existence zla, pekla, bolesti a rozkoše. Do té doby nás však čeká dlouhá cesta, kterou musí divák ujít spolu s jakýmsi týpkem, jehož jediným úkolem je po většinu filmu prožívat stále dokola ty stejné situace, potkávat ty stejné osoby a trpět stále většími bolestmi hlavy. Jo, a zapomněla jsem, že má stále velmi živé a docela psycho halucinace, které stále nabývají hrůznějších tvarů. Divák si tak může být jist, že se snadno ztratí v té změti, která se odehrává v několika časových i smyslových rovinách zároveň. Současnost, minulost, skutečnost i výplody mysli se zde protínají tak často, že z toho začne být nejeden divák za chvílu magor taky:) Další silnou stránkou je obsazení Ashley Laurence, která zde však dostane zhruba tolik prostoru, jako sám Pinehead. Ale co, i když už scénáristi blbnou a celkově to už nestojí za moc, sám Pinhead bude vždycky vládnout místu, kde se ocitne:) ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

No a tenhle film je jenom úplně krásným příkladem klasického a bez ducha přítomného hloupého hororu, kde se tady tento film stává prvním kopnutím do mrtvoly a taky začíná se tady kopat pěkný hrob pro tuto sérii. Klasické klišé bez nápadu a jakéhokoliv příběhu, klišé lekacky, nudné postavy a příběh se buď upíná k sexu nebo se snaží celý film děsit přes tu stejnou věc a to je ta že vždycky má nějaké vidiny nebo něco se mi děje a tohle je kravina. Jediné co bych dokázal říct dobrého k filmu je zajímavý zvrat ke konci filmu, ale to je všechno. 2,5/10 ()

Reklama

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Tento díl se výrazně liší od předchozích dílů kultovní horrorové série. Režisér Rick Bota spíše hodně zabrousil do psycho-thrilleru až do mysteriózního thrilleru. Filmaři chtěli vložit do této série něco nového, tak děj filmu je hodně zamotaný a hlavně celý film stojí na závěrečné opravdu skvělé pointě. Ale velká škoda, že po celou dobu filmu, hlavní záporák Pinhead zůstával v ústraní. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tento díl mě celkem překvapil. Sice jsem nepochopil, co měli za lubem ten jeho spolupracovník a on - jako jestli chtěli z Kirsty vytáhnout prachy nebo co? A proč jí dali tu kostku - jako aby se z toho zbláznila? Fakt nevím. Ale můžu říct, že to mělo atmosféru, potěšilo mě propojení s postavami z prvního a druhého dílu a gore efekty byly už na úrovni. V halucinacích se mu zjevovaly zajímavé výjevy, i když jich tam polovina byla jenom tak mimoděk navíc. Atmosférou mi to připomínalo jedničku, proto hodnotím dobře, tzn. průměrně (no víckrát mě k tomu nedostante...). Ani nevadilo, že Pinhead se tam zjevoval poměrně zdířka, teda zřídka (to na tom bylo právě to dojemné). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No nebyla to zas taková bota, on ten Bota překvapil a jeho Hellraiser mě bavil asi o něco víc, než náladou podobné Inferno od dnes mnohem známějšího Scotta Derricksona. To, že se tu, tak jako minule, Pinhead spíš jen mihne, beru spíš jako plus, mínusem budiž to, že když už se tam zjeví, zjev jeden, tak by ty scény měly být mnohem temnější, krvavější a vůbec tak nějak víc znepokojivý. Co potěšilo byla hlavní zápletka, hlavně její konečnej twist, člověk měl zas jednou pocit, že to scénárista neměl splácnuté za víkend o dovolený na Bibione. Co nepotěšilo byl "herecký" výkon hlavního hrdiny, tohle nevidělo herectví, co je Pinhead na světě... Každopádně se Hellraiserovi IMHO daří lépe v novém století, ten krimi nádech tomu sluší víc než nějaký nablblý sci-fi. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)
  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)

Reklama

Reklama