Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (678)

POMO 

všechny recenze uživatele

Do roku 2002 najbombastickejší, najvýpravnejší a najvyblískanejší Bond. A tiež najuletenejší a najzábavnejší. V rámci série ide o podobnú výhybku, akou bola vo svojej sérii Lethal Weapon 4. Bond naháňa v neviditeľnom aute dvoch batmanovských padúchov a keď ich zlikviduje, najvyšší šéf americkej Národnej bezpečnostnej agentúry Michael Madsen si spokojne zapáli cigaretu, odkazujúc na svoju kreáciu Vica Vegy z Reservoir Dogs. Zvláštne uznanie za príťažlivosť má u mňa Halle Berry, krásne kombinujúca ženskú krehkosť so snaživou, dravou agentkou. Zato Madonna je tu omylom. Jediným, čo u mňa tento našlapaný, hoci v poslednej tretine trochu naťahovaný film drží pod najvyšším hodnotením, je mierna priblblosť. Vo finálnej scéne mi už obaja záporáci pripadali ako Power Rangers figúrky. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Být to samostatný akční film, nestojící na postavě Jamese Bonda, asi by neobstál. Člověk to musí brát, že tvůrci chtějí nabídnout pokaždé něco nového, co ještě 007 předtím nedělal. A tak zde došlo třeba na kitting. Die Another Day je ntuné brát jako akční přehled různých destinací a žen, s nezbytnou přísadou z katalogů luxusního zboží. Vlastně je to takový hodně prodloužený reklamní shot s příběhem. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Další typická Bondovka s Piercem Brosnanem z poslední doby plná akce, vtipných hlášek a supermoderních vychytávek, ty vychytávky jsou každým dílem lepší a lepší, tentokrát je tady i neviditelný auto, palác z ledu a spousta dalšího. Pierce Brosnan je pořád stejnej a hraje taky naprosto stejně, takže žádná změna, ani k lepšímu ani k horšímu, ale tentokrát má k sobě jako bondgirl Halle Berry a to se na to hned dívá líp. A jelikož je to jubilejní dvacátej díl Bonda, tak tvůrci do dialogů ve filmu zanesly názvy předešlých bondovek ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru skvělý jubilejní Bond s jednou příšernou digitální scénou. Názory na Madonin úvodní song jsou značně rozporuplné, já osobně tvrdím, že je velice dobrý, i když si z titulu "bondováckého maniaka" uvědomuji, že skladba není v bondovském stylu. Prolínání úvodních titulků (takřka klasické animované siluety sličných dam) s reálnými scénami má větší říz než tentýž prvek předvedený před bezmála 40 lety v legendárním Goldfingerovi. Lidé se dělí zhruba do dvou skupin - bondovští nadšenci (tj. lidé kteří s nadšením uvítají vtípek "Vanquish - Vanish", nepozastaví se nad banalitami typu řízená zástava srdce a inzerci světových značek přecházejí s úsměvem) a skeptici, sami sebe označující za realisty, kteří se budou po celý film jen ušklíbat nad tím, co za blbost ještě ten vyžilý donchuán předvede. Vzhledem k tomu, že patřím do první skupiny, hodnocení je takové jaké je - za akci, vtip a šarm, za hudbu (bondovské téma zní na španělské kytaře skvěle), za odkazy na starší Bondy, za Jinx a Michaela Madsena (uvítal bych více prostoru), za dredaře v metropolitním klubu:), a hlavně za Moneypenny;). Lee Tamahori obhájil své právo na život, o které v mých očích přišel naprosto tragickou prací na Along Came The Spider. Ale i tak mám radši TWINE;) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co se tady zase strhlo za hysterii, ale mě tahle Bondovka nijak zvlášť nepohoršila. Pravda je to místy hodně přehnaný, ale já se zase domnívám, že v rámci filmů o agentovi 007 je vše povoleno a když si mohl klidně v Moonrakerovi hrát na Star wars, tak mi tu prostě ani nepřijde divný, že Bond jezdí z neviditelným autem po ledovým paláci, surfuje na 50metrových vlnách a podobně. To k tomu prostě patří a já to nevnímám jako zásadní chybu. Spíš si myslím, že si mohli odpustit to neustálé používání názvů předchozích filmů ve všech možných a nemožných hláškách i tam kde to vyznělo vyloženě samoúčelně. Záporák je taky průměrný a nijak mě nenadchnul. To moje oblíbenkyně Halle Berry to je jiný kafe. Každopádně určitě důstojná Brosnanova rozlučka. Která rozhodně v rámci kvality celé série není tak mizerná jak to na základě zdejšího hodnocení vypadá.80% ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Satelitní zrcadlo Icarus, které má z vesmíru odrážet sluneční paprsky na stinná místa na planetě a přispívat tak ke zvýšení zemědělské produkce, má svůj předobraz ve skutečném projektu rakousko-uherského fyzika Hermanna Obertha. Ten ve 20. letech 20. století přišel s teoretickým návrhem na umístění asi stometrového konkávního zrcadla na orbit. Jeho plánů si později všimli nacisté, kteří vážně přemýšleli, že by podobné zařízení zkonstruovali a využívali jej jako sluneční dělo na boj s nepřáteli - stejně, jako to ve filmu činí Gustav Graves (Toby Stephens). Němečtí odborníci však záhy usoudili, že něco takového je aktuálně neproveditelné. (fifox)
  • Šaty, které má na sobě Jinx (Halle Berry) na večírku v ledovém paláci, navrhla Donatella Versace. (Morien)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama