Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po Friends přichází další nostalgický návrat do oblíbeného světa. Tleskám HBO, že něco takového vytváří. Je to prostě super. Dvacáté výročí je potřeba pořádně oslavit a téměř dvouhodinové vzpomínaní je krásnou tečkou za tím naším případem. Já tuhle sérii můžu, s knížkami a filmy jsem taktéž vyrůstal a filmy ve mne určitě nechali svůj otisk. Dokument je zpracován citlivě, kvalitně a velmi se u něj pobavíte. Vidět znovu tyhle všechny herce pospolu prostě stojí za to. Ten Bradavický feeling to má. Narozdíl od Fantastických zvířat. Přemýšlím jaké další setkání by se mi líbilo zpracovat... (80 %) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Poměrně milý a fajn pohled do zákulisí všech HP filmů, který je jedinečný oním znovushledáním tehdejších představitelů. Mnohým fanouškům to rozhodně vykouzlí (get it?) úsměv na tváři. Akorát závěrečná čtvrtina je až přestřeleně sentimentální a patetická. I přestože se považuji za opravdu extrémního HP fandu, tak mě to nakonec nedojalo. A zdá se, že se o to ten speciál fakt usilovně snažil. Vlastně si myslím, že pokud chtěli tvůrci natočit tuhle nostalgickou jednohubku takovýmto způsobem, měli počkat ještě dalších deset let. Pak by to možná bylo silnější. Celkově se na to však koukalo příjemně. Ale ta Rowlingová tam prostě chyběla. Btw, Helena Bonham Carter (Belatrix) tam byla nejlepší. Jednoznačně nejzábavnější a nejvtipnější sekvence. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Loni Přátelé, letos Harry. Literární a filmový fenomén stvořený J. K. Rowlingovou nedávno oslavil neuvěřitelných 20 let od premiéry prvního filmu. Do televizního speciálu přijali pozvání tři herci, bez kterých by to nešlo, fanoušci se samozřejmě mohli těšit také na představitele vedlejších rolí a na další tvůrce. Když bych měla porovnávat tento reunion s už zmiňovaným speciálem Přátel, Přátelé budou těsnými vítězi. Proč? HP speciál se sice vyhnul nezábavným vsuvkám s celebritami a podivným rozhovorům s fanoušky z různých koutů světa, na druhou stranu působí těch sto minut trošičku staticky - většinou si ústřední trio "jenom" povídá na pohovce a sem tam si na natáčení zavzpomíná někdo jiný. V Přátelích jsem si našla více silných momentů, jako bylo předčítání některých scén znovu po letech. Přesto se ale jedná o příjemnou podívanou, která žádného fanouška nezklame. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to bylo dojemné. Jak taky jinak, když se po letech sešli lidé, kteří k sobě měli velmi blízko. A jak taky jinak, když u toho mohli být diváci, pro které je tento fenomen víc, než je pár fantasy filmů. Troufám si říct, že význam Harryho Pottera jak pro čtenáře, tak pro diváky, překonává jakýkoliv jiný fantasy příběh a to včetně Pána prstenů. V případě této série se povedlo snad úplně všechno. Od skvělého castingu a výběru režiséra, který výrazně ovlivnil jak bude kouzelnický svět vypadat, přes volbu dalších režisérů a změny oproti knižní předloze, po důstojné zakončení v ten správný čas. Tento dokument žádné zásadní nové informace nepřinesl a nejspíš to ani nebylo tvůrčím záměrem. Dost možná jde jen o marketingový tah, který má oživit brand. Přesto bylo příjemné u toho být a nejspíš se přidám k mnoha lidem, kteří si hned zítra pustí film. Ta kontroverze ohledně výroků Rowling, resp. hlasité nesdílení jejich postojů většinou herců, je v tomto kontextu nedůležitá...bylo evidentní, že tohle setkání bylo zacíleno spíš na herce a režiséry. Nezmiňovala se ani skvělá práce kostymérů, trikařů... . Kdo má v hlavě mozek, dokáže docenit jak úžasný svět Rowlingová stvořila. Až se zdá být neuvěřitelné, že je to práce jednoho člověka. Pokrytectví a pomýlenost, která teď vládne především na západě, jednou skončí. O době kdy bylo moderní vymýšlet si nová pohlaví a sexuální orientace, si budou vyprávět leda vysloužilí transvestité, ale knihy o Harry Potterovi budou číst miliony dětí pořád. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgie, bohužel lehce poskvrněná tou směšnou kauzou okolo JKR. Je jasný, že tam všichni dokola budou opakovat, jak všechno bylo super, ono taky spousta těch věcí opravdu byla super. Ale když se tam např. Yates chlubil tím, jak zprasil finální souboj Harryho s Voldemortem, to už jsem začínal otáčet oči v sloup. Tak či onak je to povinnost pro fanoušky HP, která svůj účel splnila. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama