Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 4.4.2014, réžia slovenského znenia (STV pre RTVS 2013) = JULIANA ĎURIŠOVÁ (5.4.2014) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy tenkrát v devadesátkách frčely a bavily mě, na VHSkách v regálech videopůjčoven jich byly spousty. Tedy baví mě dodnes, jen od repete 'Denveru' jsem si sliboval něco víc, měl jsem dojem, že je mnohem syrovější, temnější, a zatím... Začne jako dobrá coenovská gangsterka, pak přijde vata, vata, spousta vaty, kterou se divák trpělivě prokousává v očekávání pořádného finále, no a když to finále nakonec nastane, není z něj dvakrát nadšený, protože ho čekal jaksi... finálovější. A neoslazené nějakými patetickými žvásty a výjevy na konci. Největší plus: Herecká sestava, o tom žádná. No... i když ta Walkenova paruka... Největší mínus: Nadbytečná dějová linie s přiboudlým románkem Jimmyho a Dagney (úplně plochá postava). Nejhezčí scény: Policejní hlídka v akci, mrtvý boxovací pytel a Williams kontra Buscemi, jen kdyby takových scén bylo ve filmu víc... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V jadre je to vlastne romantika o chlapíkovi, ktorý vie, že sa konca filmu nedožije kvôli posratej prácičke pre miestneho kápa a tak sa snaží zostávajúci čas, čo najlepšie využiť. Vyrieši si všetky svoje záležitosti a hlavne si naplno užíva svoju životnú lásku s ktorou sa bohužiaľ stretol práve vo chvíli, keď to má spočítané. Práve vďaka tomu ich vzťahu to je ten typ filmu u ktorého by som prijal kľudne aj dvojnásobnú stopáž a čo najviac si vychutnal ich spoločné scény. Chémia medzi charizmatickým Garciom a nádhernou mladučkou Gabrielle Anwar je dokonalá. Pre mňa je to najobľúbenejší film s Garciom v hlavnej úlohe. Ale aj ostatné postavy gangu, ktoré stíha neľútostný trest sú dostatočne zaujímavé a gangsterská línia nie je o nič pozadu za tou romantickou. Rozpadávajúci sa Lloyd, šialený Williams, ktorý si je istý, že hovná nežerie (teda zadarmo určite nie), rodinne založený Forsythe a typický ukecaný černoch Bill Nunn. Z mafiánov si svoje party vychutnávajú hlavný kápo na vozíku Walken a mlčanlivý zabiják Buscemi. Aj keď je tu pár humorných scén, tak k Tarantinovkám by som to neprirovnával. Má to takú melancholickú atmosféru o chlapíkoch, ktorý sú so svojím osudom vyrovnaní, takže záver v nebi na loďke je vlastne perfektný happyend. 8/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Klasická gangsterka dle mého gusta, drsná jízda zpříjemněná humorem a odlehčená milostnou zápletkou aneb Zadumaný muž, svatý Jimmy a krásná žena. Chyby se tu neodpouštějí a zpackaná akce znamená rozsudek smrti. Novinkou pro mě je, kde mají muži těžiště, co znamená pohanka a jak vypadá parta pitka. Plus suprskvělý hudební podmaz, v neposlední řadě. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Ať jde přeceňovaný Tarantino někam. Tohle má styl, šťávu a svižnou dějovou linii. Gauneři jsou proti tomuto skoro poloviční a Garcia je lepší jak Keitel. Jo, tohle bych si někdy klidně pustil znovu. 75% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Svezlo se to na Quentinovske vlne a v kine se mi to tehda libilo, otazkou je, jak by to dopadlo ted. Ale predpokladam, ze ansambl hereckych jmen by to svym charismatem zvladl, prestoze story byla poslabsi ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny film a la Pulp Fiction od rezisera Gary Fledera. Scenar je kvalitny, divak si tu najde aj napatie a svojsky pokus o humor. Vyborni herci Christopher Walken, Steve Buscemi ...... 69 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

S Garciou ten film asi stojí i padá,ale protože Gary většinou stojí, tak je dobrej.Fairuza Balk v roli šlapky Lucinndy naprosto excelentní !! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Až príliš melancholická skoro-gangsterka, ktorá nezapadá dokonca ani do 90. rokov. Hodnotil by som vyššie, nebyť jednej z jej základných kvalít - tej nesmiernej fatalistickosti, s ktorou takmer všetky postavy čelia svojmu osudu, tak pokojne a relatívne pasívne, akoby už naozaj boli mŕtvi. Holt, ono to ten film avizoval už svojim názvom. Každopádne nebesky vyrovnaný Svätý Jimmy stratený vo svojom širokánskom obleku priamo od Armaniho a jeho originálny biznis s videosprávami zosnulých svojim potomkom mi v pamäti zostanú... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tlít, či na bárce Charónově párty mít. Jak prosté rajské resumé, stinní, stíhaní synové, srdcaři party, když na cáry trhají vaše karty. Těla namočená v téru terénu, hromadně se kupí před hlavní, "rudými rty" kvéru. ()

anglanek 

všechny recenze uživatele

Tak tady rozhodně nesouhlasim s několika komentáři od lidi co bych to nečekal.Dobrá gangsterka s výborným obsazením a libovej Steve Buscemi , no jak jinak. Parta pitka... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nechápu kde v tom všichni vidí ty Gaunery a Pulp Fiction. Film se bere smrtelně vážně, je tam silná romantická linie a postavy které si svůj osud nezaslouží. Tedy nic co by bylo typické pro tarantinovu tvorbu. Snímek z pera chamaleónského scenáristy Scotta Rosenberga je neobvyklá kriminálka, zajímavá pro styl vyprávění a ponurou atmosféru. Bohužel co získává díky režii a příběhu, tak ztrácí kvůli postavám. Steve Buscemi má skvělou roli, Christopher Lloyd a Christopher Walken nezklamou nikdy, ale zbytek je nevýrazný a lehce zapomenutelný. To platí i pro  hlavního hrdinu. Být v jeho roli Al Pacino, byl by to o dost lepší film. Jenže to můžete říct skoro o všem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z těch stovek gangstersých filmů, které se vyrojily po úspěchu Gaunerů a Pulp Fiction, jde o velmi nadprůměrný snímek, kde děj dává smysl, postavy jsou zajímavé a nestandardní, ale ne divné a úchylné, a jednají lidsky a za dané situace i vcelku logicky - prostě forma nepřebíjí obsah. Výborný Steve Buscemi a ve velmi netypické roli Christopher Lloyd. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé. Připomíná to trochu gaunery, ale je to o třídu níž. Přesto se jedná o dobrý počin a Buscemi jako vrah je skvělý. Navíc scéna s jeho úmrtím mě pokaždé rozesměje. ( "Meeejdaan!") ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra,fajn herci.Forsythe, Williams, Buscemi a Walken jsou prostě skvělí,téměř jako vždycky. Andy Garciu jsem nikdy moc rád neměl, ale kdo mě upřímně mile překvapil byl Christopher Lloyd. Po všech těch šaškovskejch rolích v Návratech do budoucnosti nebo Denisovi byla tohle fakt moc příjemná změna.Škoda, že nedostává víc vážnejch rolí. ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama