Reklama

Reklama

Jack Reacher - Season 1

(série)
USA, 2022, 6 h 32 min (Minutáž: 42–54 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Bruce McGill, Chris Webster, Maria Sten, Harvey Guillén, Hugh Thompson, Willie C. Carpenter, Kristin Kreuk (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Margrave – malé městečko s 2 000 obyvateli. Jednoho dne však do něj v úmyslu objasnit zmizení jednoho folkového zpěváka přijíždí obr – Jack Reacher (Alan Ritchson). Bývalý voják, který je vysoký, chytrý, silný a především nebezpečný. Však je v nesprávnou chvíli na špatném místě, v městečku se odehraje vražda. A Reacher je jakožto neznámý návštěvník podezřelým. Policie ho zatkne, avšak díky Reacherovu neprůstřelnému alibi ho jsou nuceni pustit. Ale Reacher nehodlá z Margrave odejít... hodlá objasnit vraždu s několika dalšími, co se za dobu jeho přítomnosti v městečku udály. (FrankSusta)

(více)

Recenze (48)

BoXBe

všechny recenze uživatele

Pokud majitelé práv nevyužijí Alana Ritchsona k nové verzi Terminátora, promarnili jedinečnou příležitost. Jinak je to velmi harmonický celek složený z nejprůměrnější televizní zábavy a celkem vydařeného humoru. Po 3. dílu už válčím s udržením pozornosti při průměrných konverzacích ve stoje někde a záběrech na někoho, kdo stojí a na někoho se dívá, jak někam odchází nebo jede. Tak ještě chvilku, uvidíme. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na hraně mezi 3 a 4 hvězdami. Porovnání s filmy: Reacher Alana Ritchsona je bezesporu lépe odpovídající knižní předloze. Svoji muskulaturou, kukučem i suchými hláškami. Tom Cruise je ovšem lepší herec. Reacher seriál ctí předlohu lépe a přesněji, leč v polovine poměrně dramaticky ztrácí tempo, storytelling kolem celé té zločinecké konspirace není úplně nejlépe podaný a některé kroky hlavních a vedlejších hrdinů jsou místy velmi diskutabilní. Cruise se přece jen, jak bývá jeho zvykem vrhal poctivěji do akce a i když se toho seriáloví tvůrci, notabene hlavní představitel také nebojí, na kaskadérské kousky Cruise nemají. Resumé je tedy takové, že zatímco filmy se dají uchopit širším spektrem diváků a především jednička působí dobře i jako "univerzální" kriminálka, seriál bude spíše pro skalní fandy a milovníky osmdesátkové nostalgie a vůně starých dobrých nasvalených akčních hrdinů. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Naprostá paráda! Tato první série (doufám, že vznikne co nejdříve druhá) mě zaujala hned od první epizody. Tento nový seriálový Reacher mě neskutečně bavil – jeho postava je skvělá. Krom tohoto herce mě nadchla i Willa Fitzgerlad, kterou jsem si oblíbil v prvních dvou sérií Scream. Do trojice tu máme sympatického Malcoma Goodwina. A i zbytek herců mě na seriálový rozpočet chytl. Opravdu nevím, co zde mám víc chválit. Jestli herce, drsné a přímé hlášky/konverzace. Tady si to nehrálo na nic. I se mi líbila postava Willy, která se nestyděla a skvěle se s Reacherem doplňovala. Má to i dost skvělých bitek a drsných zabití. Ještě tak dějově první díl mě trochu mátl, ale od cca 4 epizody se to víc a víc rozjíždělo. Chvílemi jsem se ztrácel v tom řetězení postav, ale ve finále je to hezky vysvětlené, takže hlubší zápory bych zde asi neviděl. Možná ta linie s Reacherovým bratrem působila trochu divně, jinak nemám výtek. Víc to okecávat nebudu, někomu to třeba sedne méně, já jsem ale plně spokojen a už nyní se těším na druhou řadu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový Reacher je ve výsledku povedená akční mlátička, která na pozadí kriminálního detektivního příběhu působí na poli osmi dílů velmi dobře a hlavně funkčně po celou dobu. Nutno říct, že první díl nastavil laťku tak strašně vysoko, že už nejspíš dál nebyl překonán a trochu mě osobně mrzí, že v prvním díle se Reacher rval hlava nehlava, kdežto v dalších dílech trochu zvolnil a dal se spíše na detektivní linii, ale nakonec to naštěstí vše solidně vyrovnal ve finále, kdy jsme se dočkali jak završení celého poměrně spletitého vyšetřování, tak i akčního závěru. Postavy jsou zábavné, násilí je nekompromisní, děj je celkem složitý, a tak i fanoušci krimi si přijdou na své, ale celou sérii jednoznačně táhne Alan Ritchson, který se jako 100 kilové nasekané zvíře pro tuhle roli narodil. Jsem víc než spokojen a pro fandy žánru je to skoro povinnost. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmy jsou dneska napůl zlidovělé až zapomenuté. Seriál opět sází na nějakou kvalitu, ale i na hate, že spousta lidí bude mít kecy v základu. Jsem se se k tomu dostal protože to bylo dobře hodnoceno, ale předpokládal jsem, že po druhém dílu umřu nudou. A heureka. Ono ne. Seriál není žádný epický výstup z televizní nudy, ale minimálně je udělaný decentně, akčně, zajímavě a nenudí. Dalo by se mluvit o tom, že i na takovou lehce béčkovou atmosféru jsme se dočkali něčeho důstojného. Oproti Ryanovi také od Amazonu se dalo čekat hodně. Zde je koncept stejný, ale třeba stokrát zajímavější a lépe provedený. O to více je to zajímavé, protože zde disponujeme méně známými jmény. Což už je někdy i něco, co mě štve, protože u takovéhoto díla, by člověk i očekával, že tam dá jeden známější ksicht a nebude se spoléhat jen na lokální herce. Jako dobře pro ně, ale už je to strašně otravné si neustále zvykat na nové ksichty. Ke druhé sérii budu skeptický, ale první mě nečekaně oslovila. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Na konci epizody hraje píseň „Police Dog Blues“ od Blinda Blake. (Duoscop)

Reklama

Reklama