Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 3

Recenze (374)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Kmen promluvil a mě se zase zhoršil atopický ekzém. Kdykoliv jen zaslechnu ty neskutečně prázdné plky, navíc se neustále stereotypně opakující, musím si vzít sedativum nebo se urychleně vzdálit. Tenhle druh reality show je zjevně natáčený pro úplně jiné cílové publikum. Dál se rozepisovat nebudu, aby se mi nezhoršily deprese. Celkový dojem: 0 %. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

V den mého 1.výročí zde na csfd jsem se rozhodl napsat komentář k mé nejoblíbenější reality-show. První série jsem kdysi viděl na nově a hned jsem si to oblíbil. Po čase jsem se k tomu vrátil a postupně shlédnul ostatní série. Když se ohlédnu, jak šel čas, tak jsem byl svědkem velké přeměny ve hře, která v počátcích byla spíše záležitostí přežití jako takovému, obstarávání potravy, vody atd.. Postupem času se z toho stávala čím dál více sociální hra a vlastně v posledních sériích jde už jen o taktiku, což na jednu stranu může být škoda, na druhou stranu ale je to stále zajímavé. Mé oblíbené série: Afrika (3), a to z důvodu faktu, že vyhrál hráč, kterému jsem fandil od prvního dílu. A pročpakže jsem fandil Ethanovi? No protože řekl, že je fotbalista :-D Takže to mi samozřejmě udělalo obrovskou radost. Další oblíbená série: Cook Islands (13): Tahle řada podle mě byla jednoznačně nejlepší, jak co se týkalo soutěží, tak strategie. Od prvního dílu jsem fandil Yulovi, s dalšími díly jsem zase obdivoval Ozzyho. Tato série měla hodně do sebe a musím zdůraznit, že od žádné jiné řady už neočekávám nic lepšího. A nemohu si odpustit zde napsat o soutěži o imunitu, která byla podle mě ze všech soutěží ta nejzábavnější na koukání. A tou byla soutěž ve vodě, kde se překonávali překážky a pro něco se museli potopit. Tam Ozzy všechny neuvěřitelně komicky převálcoval, tu soutěž jsem si pouštěl stále a stále dokola. Další řady už nebyli takové, vyzdvihnul bych 20.Sérii H vs V, a ještě 21. Nicaraguu z důvodu vítězství hráče, kterému jsem též fandil od začátku. Neoblíbené série nebo-li série, které pro mně byly nejnudnější: 17 (Gabon) - nejslabší řada, pak nic moc řady 9, 11 a pro mě nic moc 16.Řada, což vím, že se mnou moc lidí nebude souhlasit. Víc se mi ty řady pitvat nechtějí, to by bylo už moc dlouhé. Přidám jen oblíbené hráče: Ethan, Tom, Lex, Neleh, Paschal, Jenna M., Johnny Fair play, Tom Westman, Terry, Yul, Ozzy, Yau-Man, Michelle, Kenny, Russell, Danielle, Fabio, David. Neoblíbenci: Sandra!!!!!!!!!, Vecepia, Candice, Boston Rob v 8. a 20. Sérii, Cirie a určitě další na které si teď nevzpomenu :-) ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ze všech (nejen) amerických reality show se mi Kdo přežije líbí nejvíc. Chytře vymyšlené tak, že pokud chcete vyhrát, musíte být buď zatraceně prohnaní nebo vyložit karty na stůl. Jaká strategie uspěje? Vyplatí se podrazy, intriky nebo upřímnost? Ke komu se ten nerozhodný přidá nebo kdy se která aliance rozpadne? S oblíbenci je to pak trochu jak ve Hře o trůny - nikdy nevíte, kdo koho podrazí a kdo půjde pryč, nebo se vrátí do hry. Výborně sestříhané epizody (ano, i rekapitulační), dnes už legendární moderátor (obojí tak o dvě tři hvězdičky před českou verzí) a skvělé nové nápady skoro v každé sérii způsobují, že se těším na každý nový díl, novou sérii (když se k ní dostanu). P.S.: Tohle je u mě v oblíbených zástupce všech dosud viděných sérií, jinak bych v oblíbených neměla místo pro jiné pořady. 10/10 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Viděla jsem jen dvě řady z těch, které u nás kdysi dávala Nova a naprosto mě to dostalo. Skvěle propracovaná reality show, kde bojují lidé proti přírodě i proti sobě a sami rozhodují, kdo má být vítěz, zkrátka žádné smsky a soupeření o zalíbení se divákům. To tomu dodává šťávu. UPDATE: Během nedlouhé doby jsem dohnala všechny série a pořád platí - skvělá reality show. Ani po více než dvaceti řadách to není nuda. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jednoznačně má neoblíbenější reality-show, soutěž a zábava od mých 12 let, co jsem jí poprvé uviděl na Nově. Spolu s The Amazing Race naprosté skvosty ohledně soutěžních reality-show, kterým nesahají sračky jako Big Brother ani po kotníky. Pokud jste sledovali pouze českého Trosečníka, nebo jen první tři americké řady vysílané ne Nově, tak si koukejte sehnat ten zbytek, protože to stojí určitě za to. Těžko říct v čem spočívá zábavnost tohoto pořadu, vše záleží na tom, kdo soutěží. V každé řadě najdeme totožné soutěžící, ale každý člověk není stejný a hráči, kteří se nám představí, bývají ve většině případů velice zábavní. Dokážete si vždy najít alespoň jednoho, kterému budete fandit a v tom je tajemství této soutěže. Souboje o imunitu/odměnu, hladovění, intriky a další, už jen dokresluje fantastické prostředí a nespoutaná příroda. S01 - 80%, S02 - 85%, S03 - 70%, S04 - 80%, S05 - 65%, S06 - 85%, S07 - 95%, S08 - 90%, S10 - 85%, S11 - 85%, S12 - 65%, S13 - 85%, S14 - 70%, S15 - 95%, S16 - 100%, S17 - 45%, S18 - 80%, S19 - 70%, S20 - 90%, S21 - 60%, S22 - 60%. S23 - 50%, S24 - 40%, S25 - . Celkově nemohu hodnotit jinak než za 100%, protože se skutečně jedná o můj "životní" pořad. ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Bývalí soutěžící patnácté řady Jaime Dugan a Erik Huffman po necelých dvou letech od skončení soutěže uzavřeli manželství. (iampatrik)
  • Jeff Probst byl proti účasti Jonna Fairplaye v 16. sérii v Mikronésii. Proti rozhodnutí producentů však nakonec neuspěl. (Kulmon)
  • Reality-show je inspirována filmem Pán much. Jeff Probst to prozradil Robovi Marianovi a Amber Brkich při All Stars sérii, kde vyhráli odměnu a právě tento film sledovali ve vyhraném automobilu. (Zeck)

Reklama

Reklama