Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Bondovky nejsou mým šálkem kávy. Díky šablonovým a naivitou sršícím scénářům je málokdy vydržím sledovat až do konce. Tento film si u mě ale na poměry vede celkem dobře. Táhne ho Sean Connery, pár představitelek na pohled velmi příjemných vedlejších rolí, a hlavně božská hudba Johna Barryho. You Only Live Twice je po hudební stránce z toho nejlepšího, co celý 007-business nabízí. Ze slabosti pro soundtrack, zejména pro úvodní song a vesmírné téma, dávám vyšší hodnocení. Jinak bych se musel omezit jen na kritiku scénáře, či choreografie akčních scén, a to by nebylo k vydržení ;o) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zatím jediná bondovka, které jsem ochoten dát pět hvězd. Možná nejsvižnější tempo ( rozhodně vyšší než např. u Dr. No a Thunderballu ), více skvělých hlášek, zajímavé prostředí, Bondův vrtulník, tvář Blofelda, vražedné cigarety, skvělá hudba ( viz dále ). Za film to jsou čtyři hvězdy a pátá je za možná nejlepší bondovskou píseň vůbec, jejíž nádhernou melodii Robbie Willims prachsprostě okopíroval ve svém songu Millennium. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho technických serepetiček a různých zlepšovátek na úkor hutnosti děje a skutečné zábavy. Akce v Japonsku možná Bondovi prospěla, skutečně působí svěže a netradičně, ale technicky se tvůrci snaží o něco, co příliš nefunguje. Masové scény, megalomanská akce s raketami atd. - působí to celé přeplácaně a s odstupem x let i úsměvně a ať je to jak chce, tak Bond by nadčasově působit měl. Nejen jako persona, ale i z hlediska tématiky a vizuální estetiky. To se tady nedaří ani omylem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejbéčkovější Bondovka ze všech ve které se to jen hemží kosmickými loděmi a opravdu hodně směšnými ninjy postrádá vtip a šarm většiny předchozích dílů a není ani zdaleka tak napínavá jako From Russia with Love. Vystoupení Blofelda a kultovní bitva v sopce jsou sice skvělé, ale jinak není na tomhle nějak zvlášť zajímavého skoro nic, ani akční scény, ani laškování s bondgirls... dokonce i utahování si z Q. Jen (pod)průměrně zábavná jednohubka o agentovi s povolením zabíjet. 6/10 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejakčnějších bondovek. Akce střídá akci a James Bond se mění v japonského ninju. Do toho zpívá Nancy Sinatra jednu z nejlepších bondovských songů. Ovšem čekal jsem vypointovanější zápletku vzhledem k faktu, že scénář má na svědomí mistr point Roald Dahl. No a zmohl se jen na banální a dost předvídatelný příběh o snaze jednoho magora vyvolat III. světovou válku. Motivace hlavního záporáka mi už není vůbec jasná a asi nemá cenu nad ní přemýšlet. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Pro akční sekvence s nindži byl najmut tehdy jediný praktikující mistr tohoto umění, 34letý Masaaki Hatsumi, který pokračoval v tradici svého učitele Takamatsua. Samotného Hatsumiho můžeme uvidět v soukromém Tanakově vlaku, kde přerušuje jeho rozhovor s Bondem, aby oznámil, že fotografové jsou připraveni. (džanik)
  • Přestože Jan Werich Ernsta Blofelda nakonec nehrál kvůli nátlaku ze strany KSČ, byly použity některé záběry s ním i v konečné verzi filmu. Všimnout si tak můžeme čouhajících vlasů zpoza otočného křesla, kdy se Bond (Sean Connery) a Bloefld (Donald Pleasence) poprvé potkají. Donald Pleasence je přitom plešatý. (Chegi)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama