Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodinné prostředí, mindrák, jeho otupení pocitem sounáležitosti ke kolektivu, agrese, destruktivní chování, dno. Wrightova spirála surového násilí postrádá nějaký vyšší smysl, pokud tedy nebylo účelem ukázat, že podobný životní styl vede k neodvratné zkáze. Jenže, sociální inteligencí neoplývá každý a tak se vždycky objeví jedinci, které bude klapot Romper Stomper botek spíše fascinovat.. Apropo, při pohledu na svůdnou krásu skinheadských dívek se nedivím, že jediná možná poloha je zezadu a to ještě za předpokladu, že fotografie Adolfa na zdi podnítí nácičkovu sexuální představivost, aneb jsi tak těsný, můj Vůdce, už budu.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE NENÍ TVOJE ZEMĚ !!!“....... /// Kluci z Melbourne – chlast, ničení, píchání, rvačky, svastiky, chlast, píchání ... a slovo ,,žluťáci“ maj rádi stejně jako bejk červenej hadřík. 60ti minutová agitka na holý lebky s perfektním R.Crowem (srovnatelnej s Derekem Vinyardem E.Nortona). Super ,,rasová“ pouliční bitka (a oboustranná ,,férovka“) a samozřejmě i pořádná muzika. O to víc mrzí, že to je to jediný, co ve filmu šlape. Ke konci je taková balada o zamilovaným skinheadovi, podaná ,,existenčně“, věnující se spíš slovům než činům a prostě ničím neburcuje. Možná to je všechno laciný a šokovat tímhle způsobem by (asi) dokázal každej. Přesto těch 60 minut .... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kam se dá zajít v Melbourne na pořádnej mejdan. 2.) Jsem autorem výroku: ,,čas umřít, žlutej......“. 3.) Mačetu v hospodě jsem viděl naposledy v Novým Boru. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle toho co říkal pan uvaděč na ČT2 jsem očekával trochu jiný film. Abych to upřesnil čekal jsem o hodně lěpší film, který by mohl aspon vidět na kotníky mechanickému pomeranči. Bohužel film dost pokulhává ve scénáři a chytlavosti. Ne každého bude zajímat jak partička skinheadů mlátí tajwance, protože chtějí čistější zemi. Ani ohrané téma zneužívané holčičky a jejího milující otce. Drsné je to dost. Krvavé taky. Brutální též, ale má to důvod? Musíme vidět brutální krvavé řádení bandy, aby jsme pochopili, že toho jsou schopni a že to dělají? Nemyslím si. Režisér, ael asi ví, že není schopný nám všechno dokázat a vykreslit jinak než činy. Škoda. Hercům vévodí drsně krutý Russell Crowe, který tuto roli má jako malou přípravu na postavu policisty v LA Přísně tajné. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Surový, brutální a místy i realistický snímek o gangu skinheads, kteří nemají nic jiného na práci než požívat alkohol, flákat se a vyhledávat bitky s přistěhovalci. Za nejvýraznější postavu považuji Russella Crowa, který díky svému drsňáckému vzezření doplněnému spousty tetování, zahrál postavu vůdce gangu Handa skvěle. Na druhou stranu to není žádný galakoncert, jak jsme na to zvyklý v jeho dnešních snímcích. Daniel Pollock v roli Davey, který asi jako jediný má z celé party trochu rozumu je též vynikající, škoda, že nás opustil tak mlád, protože se bezpochyby jednalo o velmi talentovaného herce. Co jsem trochu postrádal je lepší scénář (příběh mi místy přišel o ničem) a hlavně lepší kameru, protože některé scény (útěk před Vietnamci apod.) by natočil lépe student na FAMU. Průměrný snímek o skinheads, který se ale kvalitou nevyrovná svým slavnějším konkurentům (např. American History X)...... ()

sud 

všechny recenze uživatele

O skinheadech si myslím svý. Podle mého je to banda rváčů, kterým nejde o nějaké ideály, ale pouze o to porvat se a někomu dát přes držku. "Romper Stomper" to tak taky ukazuje. Celá banda holohlavců jde slepě za svým guru Hondem, kterému možná jde o něco víc, než o rvačku. Z celého filmu je cítit, že není pro prachy. Za to tvůrce chválím, ovšem nedokáži popřít určitá fakta. Diletantská kamera, která připomíná spíše amatérské video pouličních rvaček, než regulérní film. Herecké výkony kromě Russela Crowea a Daniela Pollocka - mrazivých a přesvědčivých, jsou toporné a značně ochotnicky amatérské. Nechápu pouze zdejší přirovnávání Croweova Honda k jeho poldovi z "L.A. Confidential". Ten je sice drsný a práva se domáhá někdy dosti nezákonných prostředků, ovšem je to férový chlap a určitě postava více kladná než záporná. Ovšem jeho Hondo je dobytek se vším všudy, zákeřný, krutý a podrazácký hajzl a nejtemnější postava celé Russelovy kariéry. Do poloviny filmu chybí příběh, který má však zajímavé vyústění. Konec je nejspíš na filmu to nejlepší. Přesně takto jsem si přál aby to skončilo. A nechápu rovněž to přirovnání k "Mechanickému pomeranči". Ten sice překročil ve své době značné tabu co se týče násilí a nahoty, je však spíše filozovickou výpovědí o člověku, jež se stal obětí systému. Kdežto "Romper Stomper" je sice dobrá, drsná, syrová a zábavná podívaná, ale není to nic jiného, než brutální sonda mezi skinheady z jednoho Melbournského předměstí. Nic víc, nic míň. 65%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Poté, co Pollock 13. dubna 1992 spáchal sebevraždu skokem pod vlak, složil Russell Crowe píseň o jeho smrti "The Night That Davey Hit The Train". (Kirman)
  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)

Reklama

Reklama