Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem vkládala opravdu Velké naděje, proto jsem byla poněkud zklamaná. Nejvíc fascinující na celém filmu mi přišla fascinace Alfonsa Cuaróna zelenou barvou. Ne, že bych si toho nevšimla už v Malé princezně, ale tady, dotažené do extrému to bylo... minimálně fascinující. Roberta de Nira jsem nepoznala, Gwyneth se zdála být (fyzicky) plošší než obvykle... Jinak formální stránka je vynikající, líbí se mi práce kamery, poměrně uzavřený scénář... Ale... Něco mi zde chybělo, zdálo se mi to chladné... (až na Ethanovo: To je mé srdce... Je zlomené. Cítíš to?) ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Cuarón nezklame. Nikdy. Životní příběh Finna Bella, kluka který potká v mládí holčinu, do které se zamiluje (scéna u fontány-excellent), ztrácí a nalézá ji znovu. Nádherné pozadí, krásná mladá Gwyneth v roli okouzlující slečny s až mysteriózním nádechem, (svléká blůzku, sukni, no a tak dál), herci výteční, režie taktéž. Kamera Lubezkiho, Alfonsova parťáka je skvělá, to že patří mezi top mé kameramany není jen tak. Poetický závan přenesený na plátno. ()

Reklama

freeze.art 

všechny recenze uživatele

Film o mladém chlapci(Ethan Hawke), který se v dětství setká s vězněm na útěku(Robert de Niro) a pomůžeme mu. Pozdějí se seznámí s krásnou Estellou(Gwyneth Paltrow) kterou po celý život miluje a ona mu stále ubližuje. Dospívá a jeho malířské schopnosti se proslaví i ve městě, kam odjíždí a otvírá ateliér. Stává se bohatým a všehy obrazy se prodávají, až přijde bod zlomu a on zjist, že není všechno tak, jak se zdá... Pro mě skvělý film s dobrou muzikou a obsazením... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní obrazová podívaná upozorňující na Cuaronův styl a harmonii barev. Knihu jsem nečetl, ale pointa mě je celkem z filmu jasná pokud je filmový konec totožný s knižním. Herecký výkon mého oblíbence Ethana Hawkea je kvalitní a cameo role Roberta De Nira je trochu o ničem. Gwyneth Paltrow je konečně krásná a chápu Finneganův chtíč. Celkově jde o zajímavý počin, který se však na velikány bude dívat z odstupem. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow nepovažuju za moc dobrou herečku, ikdyž sem se na tenhle filmek dívala vážně bez předsudků a tu šanci jsem jí dávala. Zase mě nedokázala přesvědčit a změnit můj názor na ní. Hraje nevěrohodně a to mi trošku zkazilo dojem z celýho filmu. Ani nevim co pořádně napsat, prostě ve mě tenhle film nezanechal žádný výraznější pocity a to asi značí o jeho kvalitě.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama