Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (182)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

..."Znala mě. Znal jsem ji. Vždycky jsem ji znal. Od prvního okamžiku. A na ostatním nezáleželo. To byla minulost. Bylo to, jako kdyby ta nebyla. Byla pouze moje vzpomínka na ni"...Krásně zrežírovaný a nádherně zahraný příběh s úžasným Doyelovým hudebním doprovodem. Zmodernizovaná Dickensova předloha v rukou zručného Cuaróna je nádherným zážitkem k pokoukání. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fin Bell se při jedné své procházce po pláži setkává s uprchlým zločincem Arthurem Lustigem (Robert De Niro). Ve své mladické nerozvážnosti (přeci jen mu bylo jen 10 let) mu pomáhá v útěku. Později na tuto příhodu zapomíná, a věnuje se jen své nové lásce Estelle. I když ho její teta varuje, že mu Estella zlomí srdce - nedá si říct. Blik. O pár let později mu Estella opravdu zlomí srdce, a odjede do Paříže. Blik. Fin Bell dostává nabídku z prestižní New Yorské galerie, aby vystavil několik svých kreseb. Při návštěvě New Yorku se znovu setkává s Estelle. Bude jejich vztah pokračovat ? ... Herecké výkony ústřední dvojice (Ethan Hawke a Gwyneth Palthrow) zcela zastiňuje výkon Roberta De Nira, který ač je na plátně jen pár minut, dokazuje jak skvělým hercem je.. Co se ale povedlo, je perfektní hudba... i sama o sobě stojí za poslech... (poznámka na závěr - osobně se mi Finnovy obrazy vůbec nelíbily :) ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Cuarón možná do Dickense vkládal velké naděje, ale výsledek je spíš velké zklamání. Hlavní představitelé si počínají jako divadelní kašpárci, kterým nezbývá nic jiného, než ztuhle hrát podle nepřehledného scénáře plného nevěrohodných postav. Romantika žádná, příběh nic moc, postavy nejsou divákovi blízké. Nuda. Alfonso, ukaž se ve Vězni v Azkabanu, prosím. Protože nejsvětlejší moment je roztomilý polibek malé Estelly a Finna na začátku příběhu. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Povodnu verziu som nevidel, co vsak v tomto pripade vobec nelutujem, pretoze Velke nadeje su skutocne dobrym filmom. Cuaronova rezia jen neuveritelne krasna, samotne filmove zabery castokrat vyzeraju ako obrazy podfarbene malebnou hudbou. Cele to vsak vyznieva ako omalovavanka s bublinami nad tvarami hrdinov, ktori prednasaju slova, ktore im kladie do ust niekto iny a nie oni sami...slabsie 4*, predovsetkym za technicke spracovanie, hudbu a par skutocne mimoriadnych scen. ()

freeze.art 

všechny recenze uživatele

Film o mladém chlapci(Ethan Hawke), který se v dětství setká s vězněm na útěku(Robert de Niro) a pomůžeme mu. Pozdějí se seznámí s krásnou Estellou(Gwyneth Paltrow) kterou po celý život miluje a ona mu stále ubližuje. Dospívá a jeho malířské schopnosti se proslaví i ve městě, kam odjíždí a otvírá ateliér. Stává se bohatým a všehy obrazy se prodávají, až přijde bod zlomu a on zjist, že není všechno tak, jak se zdá... Pro mě skvělý film s dobrou muzikou a obsazením... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama