Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Oskar 

všechny recenze uživatele

U Toutatise! Ne vždacky je pokračování slabší než první film. Naopak často platí, že nové koště dobře mete. Takže máme vedle sebe Zidiho pietní adaptaci, do detailů dodržující VIZUALITU comicsu, a Chabatův anarchistický sequel, který se prozměnu důsledně drží DUCHA comicsu. Když už srovnávat, tak dvojka u mě jednoznačně vítězí, jako asi u každého skalního fanouška předlohy. A zvlášť mě potěšila moje oblíbená Isabelle Nanty jako Itineris (Geminim zmíněná odborová předačka). Příjemných 80 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Langusta obecná patří k nejmohutnějším korýšům. Dospělý jedinec může mít hmotnost až 8 kg. Tak vysoké hodnocení je hlavně za langusty a pár (doslova) dalších povedených vtípků. Druhá polovina je docela dobrá, protože je až tak ujetá, že... No, prostě langusty. Zato úvodní polovina je trapná nuda k uzoufání. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Samotného mě nesmírně překvapilo, jak se mi tenhle snímek líbil. Z části je to proto, že má opravdu vtipné scény, kde se naštěstí neřeší hašteření v galské vesnici, která zde vlastně vůbec není, z části je to i proto, že je film provázán pop kulturními prvky, které se krásně projevují v hudbě. A pak je tu samozřejmě Monica Bellucci. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím!Jedničku jsem radši nekomentoval ale tohle je co?Trapárna na entou.Komiks patří mezi můj nejoblíbenější a těšil jsem se že to bude na stejné úrovni.A teď se ptám proč tomu tak není?No protože se tam jakýsi Alain Chabat rozhodl strčit tolik trapných narážek na Star Wars,M:I-2 a další.Po milých narážkách o Brutovi ad.které jsem v sešitech tolik miloval ani vidu ani slechu.Sešit miluji takže máte štěstí že jsem nešel na odpad! 2/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi ulítlá adaptace známého francouzkého komiksu plná nenáročného humoru,který mi kupodivu v tomto případě až na vyjímky nevadil.Film použitelný jako relaxace po vyčerpávající duševní práci. Komiksově přehnané, plné režijních nápadů a vtípků nejrůznějšího provedení.G.Depardier a CH.Clavier podávají tradičně spolehlivé výkony a Monica Bellucci je rozhodně přitažlivější a herecky zdatnější,než její předchůdkyně v prvním díle.Humor původního komiksu je poněkud náročnější,ne tak přímočarý a hrubozrný,takže praví komiksoví fandové mohou reagovat rozpačitě.Celkový dojem 55 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)
  • Film se natáčel na Maltě, v Maroku, v Česku a ve Francii. V Maroku natáčení trvalo čtyři měsíce - začínalo se v padesátistupňových vedrech a končilo v silných větrovkách. Kromě bouřek a silných veder provázely natáčení také problémy s všudypřítomnými hady a škorpióny. (devNull)
  • V napjatě očekávaný den, kdy na natáčení obří scény se dvěma tisícovkami statistů (plně okostýmovaných, nalíčených a instruovaných), zavítal slavný režisér Luc Besson, smetla celé nákladné kulisy mohutná písečná bouře. (NIRO)

Reklama

Reklama