Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Aksterism, Panasonix a Obelus se vydali do země zaslíbené pod nadvládou Kleopatry v jejich druhém zfilmovaném provedení a režisérské stoličky se chopil trochu, šílenec, dejme tomu. Jenže já se musím hned na začátku přiznat, že ačkoliv je to praštěné neuvěřitelně, dokázal jsem se u tohoto filmu více bavit než u jedničky. Podstatný a nejdůležitější fakt tkví v tom, že se Alain Chabat drží nebo se snaží držet rozhodně víc než první díl předkreslené formy od originálu a i když občas přidá svoje vtípky, nepříjdou mi zas tak trapné, že by dokázali bít do očí. Tímpádem vzniká dost velká kravinka, která ale zaručeně dokáže pobavit. Škoda jen, že má nižší hodnocení než jednička. Podle mě si to rozhodně nezaslouží. Kreslený Asterix je také bláznivý tak proč by hraný film nemohl být obdobný. Škoda jen, že už ve druhém díle se naposled setkávám s dvojkou Clavier - Depardieu. --- Připadá mi kruté takhle bičovat otroky. - To nejsou otroci, to jsou kvalifikovaní dělníci, kteří pracují dobrovolně. A navíc jsou za to placeni. - A ty biče jsou pro okrasu? - Ne. Teda jo. Vlastně já nevím, doteď si nikdo nestěžoval. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Více střeštěnější než jednička, ale mě to bavilo trochu více. Depardieu opět hrozný, jak nechci jít proti tomuto herci, ale jeho postava mě po celý čas ve filmu štvala. Jinač film nabízí dost vtipnýc, střeštěných a také fantasy nápadů. Takže má film větší spád než jednička, ale velký zázrak to není. Dá se to vydržet dodívat celé. Hodnotím proto na 63% = *** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Samotného mě nesmírně překvapilo, jak se mi tenhle snímek líbil. Z části je to proto, že má opravdu vtipné scény, kde se naštěstí neřeší hašteření v galské vesnici, která zde vlastně vůbec není, z části je to i proto, že je film provázán pop kulturními prvky, které se krásně projevují v hudbě. A pak je tu samozřejmě Monica Bellucci. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadhled, vymazelné dialogy a naprosto šukézní Monika Bellucci v roli nejlépe hodnocené uživatelky CSFD (ach, ten její nosánek ) to jsou hlavní trumfy tohohle blázince na filmovém pásku. A samozřejmě Gérard, to je kapitola sama pro sebe, ten když se narodil, tak se nad jeho jménem muselo dlouho spekulovat, zda ho rovnou nazvou Obelixem a nebo nejdřív Gerardem a až postupem času se zobelixuje sám. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)

Reklama

Reklama