Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Langusta obecná patří k nejmohutnějším korýšům. Dospělý jedinec může mít hmotnost až 8 kg. Tak vysoké hodnocení je hlavně za langusty a pár (doslova) dalších povedených vtípků. Druhá polovina je docela dobrá, protože je až tak ujetá, že... No, prostě langusty. Zato úvodní polovina je trapná nuda k uzoufání. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

To je tááák pitomý film, že blbější by člověk jen těžko pohledal. Snaží se být bláznivý přesně ve stylu starých kreslených Asterixů, jenže velmi často sklouzává spíš do trapáren největšího kalibru. Potěší že není točený jen pro dětské publikum. Scény s sexuálním podtextem jsou fajn, stejně jako v bikinách se promenádující Kleopatra. Každopdně Mise Kleopatra je plná akce od začátku do konce a ve svém zběsilem tempu nemá čas ani na chviličku nudit. Jedna z nejlepších francouzských komedií posledních let. Ale stále to stačí tak na max. 50 - 60%. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na scénu se nám vrátili naši staří známí. Jsou opět ve skvělé formě a to nejen díky kouzelnému nápoji.Taková roztomilá blbůstka, při které se vždycky mlátím smíchy. Mnohem lepší než předchozí díl. Monica Bellucci jako Kleopatra byla spíše neoblečená než oblečená. A jak řekl můj bratr, byla neuvěřitelně sexy. Gérard Depardieu jako Obelix je prostě neodolatelný a ta podoba s kreslenou postavičkou. Krásně barevný film. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra se naprvní pohled jeví jako otravný a ukecaný film, který s původním komixem má pramálo příbuzného, jenže opak je pravdou. Musel jsem celý snímek vidět několikrát, aby se mi zalíbil. Nemůžu sice psát, že se jedná o nějaké veledílo, ale narozdíl od plytké jedničky se u tohohle snímku můžeme i párkrát zasmát. Humor se kreslenému Asterixovi a Obelixovi příliš nepodobá, ale rozhodně je jasně hmatatelný, neboť je silou natlačen na všechna místa, kde jen to bylo možné a to ve všech známých formách a kvalitách. Takže špatně natočený film to rozhodně je, ale také se jedná o vcelku povedenou taškařici. Jen smůla, že se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda natočí věrnou adaptaci povedených komixů nebo šílenou parodii na ostatní snímky, celkový spletenec tak působí občas příliš nerovnoměrně a nefunguje. Otázka je, co kdo od tohoto filmu očekával. 60% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Obelix (Gérard Depardieu) omylem potopí pirátskou loď, se objevuje parafráze obrazu „Vor Medúzy“ od francouzského malíře Théodora Géricaulta z 19. století. (Shayley)

Reklama

Reklama