Reklama

Reklama

Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera

(série)
  • USA The Jeffrey Dahmer Story (více)
Trailer 1
USA, 2022, 8 h 53 min (Minutáž: 45–63 min)

Hrají:

Evan Peters, Molly Ringwald, Michael Beach, Richard Jenkins, Niecy Nash, Shaun Brown, Colby French, Mac Brandt, Michael Learned, Josh Braaten (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Usvědčený zabiják Jeffrey Dahmer za víc než deset let zavraždil sedmnáct mladých kluků a mužů. Jak to, že tak dlouho dokázal unikat spravedlnosti? (Netflix)

Zajímavosti (7)

  • Všechny mužské postavy v seriálu používají stejný typ dioptrických brýlí. (Dvojirakri)
  • Seriálová Dahmerova (Evan Peters) sousedka Glenda Cleveland (Niecy Nash) ve skutečnosti žila ve vedlejším domě. Opravdovou sousedkou byla Pamela Bass a Vernell Bass. Bass byla první nájemnicí, které nabídl sendvič s lidským masem, což vrahem nikdy nebylo potvrzeno. Seriálová sousedka byla mixem obou žen. Cleveland, reálná sousedka z vedlejšího domu, byla hrdinkou, která si všimla vrahova podivného chování a jedné oběti. Tou byl laoský chlapec Konerak Sinthasomphone, který utekl, ale policie ho Dahmerovi vrátila poté, co je vrah ujistil, že se s partnerem jen pohádali. Dahmera nahlásila policii, která se případu dále nevěnovala a označili ji za šílenou. Mezitím zabil dalších pět obětí, tyto hrůzy zastavil až další utíkající chlapec, kterého si všimla policie. (dan4815)

Monstrum - Dahmerování (2022) (epizoda) (S01E03)

  • Scéna, kdy se Jeffrey Dahmer (Evan Peters) chystá napadnout běžce, se ve skutečnosti odehrála jinak. Dahmer ve skutečnosti na běžce čekal na jeho obvyklé trase s úmyslem ho zavraždit, on se ale ten den náhodou neukázal. (Delock)

Monstrum - Skříňka hodného kluka (2022) (epizoda) (S01E04)

  • V epizodě sledujeme Jeffreyho Dahmera (Evan Peters) v době, kdy dostal práci jako flebotomista v Milwaukee Blood Plasma Center. V jedné scéně přinesl domů pytel krve k pití. Podle slov Jeffreyho Dahmera z nahrávek pro policejní úředníky se pokusil vypít lahvičku krve na střeše centra, ale nakonec ji vyplivl. (Takeshi666)

Monstrum - Lionel (2022) (epizoda) (S01E08)

  • Ve scéně, kdy rodiny obětí mluví k Jeffreymu Dahmerovi (Evan Peters) v soudní síni, jsou všichni stejně oblečeni, jako lidé ze skutečných záběrů z jeho soudu. (Takeshi666)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Reklama

Reklama