Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

filmové pokračovania to majú ťažké, obzvlášť pokračovania kultových filmov akým exorcista určite je. dvojka dopadla (údajne, nevidel som) strašne, tak je zvláštne že sa producenti odvážili natočiť i tretie pokračovanie a réžiu zveriť autorovi scenára jednotky w. p. blattymu. ten však nesklamal/prekvapil (?), jeho réžia patrí k vrcholom filmu a i vďaka nemu má film skvelú strašidelnú atmosféru, ktorej tiež dosť pomáha zvuk (rôzne pazvuky...). s dejom to bohužiaľ trošku pokuľháva (no, miestami je to skutočne dosť prehnané), ale i napriek tomu nebudete (pri niektorých scénach) napätím dýchať asi tak ako mečiar pred prezidentskými voľbami:-) ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Mne toto príde ešte slabšie ako druhý diel, ten sa mi celkom páčil. Ale toto je akási zlátanina sériového vraha a pôvodného exorcistu. Originál nič neprekoná, to je jasné, ale takto to celé zhovadiť. Mohli skrátiť aspoň dialógy a stopáž, vyšetrovanie sa vlieklo ako mŕtvy slimák. Herecké výkony tiež nič moc... 40%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že Blatty mal prenechať réžiu svojho solídneho scenára niekomu šikovnejšiemu. Je chvályhodné, že sa snaží dospieť k odlišnej atmosfére než predchádzajúci režiséri, určite lepšie nadväzuje na pôvodný film než Boorman, avšak prináša viacero rozpačitých scén a celok by mohol pôsobiť celistvejšie. Našťastie mnoho zachraňujú George C. Scott a Brad Douriff, ktorí majú toľko charizmy, že by pred nimi utiekol každý démon a k žiadnemu exorcizmu by nikdy nedošlo. No a v neposlednom rade tu máme jednu z najlepších ľakačiek histórie, ktorá funguje ale najmä z dôvodu, že celá, do viacerých plánov rozvrstvená sekvencia je skvostne nakrútená. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Přes dlouhé přemlouvání jsem se pustil do dalšího dílu exorcismu. Po obrovském zklamání a to druhém díle, přišlo menší zlepšení. Velká chyba byla délka a to 105 minut, protože se člověk ze začátku dost nudí. Hodně dlouho trvá než se vše rozjede. Minimálně do závěru nebo spíš kvůli závěru stačí počkat, protože ten stál za pochvalu. Kdyby se vše chytlo daleko dřív mohlo být hodnocení lepší, ale bohužel. Exorcist III je tedy o něco lepší než předchozí druhý díl, ale jedničce nesahá ani po paty.. 4/10 = 45% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama