Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

InJo 

všechny recenze uživatele

Na třetím Vymítači nejvíce potěší, že se dějově výrazně liší od předchozích dvou (od prequelu samozřejmě také). O vymítání jako takové tu takřka vůbec nejde a celý film je spíše jakási hororová detektivka, odehrávající se převážně v psychiatrické léčebně. Oproti ostatním dílům jde o poměrně skromný a nenápadný snímek, prostý extrémní brutality, krve, nechutností a obscénností (žádnou masturbaci s krucifixem tu vážně nečekejte). Temná (či spíše potemnělá) atmosféra nechybí, ale za 105 minut toho ten film příliš nenabídne (a některé docela důležité detaily příběhu jsem ani moc nepochopil). Přesto se jedná o nejlepší pokračování Friedkinova původního filmu. 60 % ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět jako v případě dvojky se jednalo o nastavovanou kaši, kdy zaměření bylo jen na jinou postavu z kultovní jedničky. Kromě skvělé scény, kdy babka leze po stropě a charismatickému Georgei C. Scottovi Exorcista III nepřináší nic. Ani napětí, ani zábavu a už vůbec ne pocit strachu. Kromě zmíněných dvou bodů mě potěšila v úvodu jen ústřední melodie a přítomnost Brada Dourifa. Jinak jde i zbytečnost a mělo zůstat jen u jedničky, která ve své době byla geniální. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Dokud se William Peter Blatty pohybuje v rovině temné detektivky, je vše v naprostém pořádku. Atmosféra je hutná a v dobrém slova smyslu nepříjemná od první vteřiny, zločiny jsou dost brutální a vytváří se kolem nich zvláštní aura tajemna, která funguje dokonale. I hudba je potřebně znepokojivá až démonická, tempo je pomalejší a je v něm čas rozvíjet ústřední charaktery, na jejichž vzájemných dialozích je nejvíc znát spisovatelský původ režiséra, protože jim věnuje až nepřirozeně dlouhý prostor, určitě to ale není na škodu. Hlavní roli si spolehlivě odehrál George C. Scott, který má skvělého protihráče ve vynikajícím Bradu Dourifovi, z něhož jde opravdu strach. O to větší je škoda, že v závěru autor uhne k ryzímu hororu a potřebuje celý děj naroubovat na původního Vymítače, protože náhle příběh přestane dávat smysl a ona snaha propojit vše s původním filmem zoufale nefunguje. Vymítací scény nejsou potřebně mrazivé, efekty jsou laciné a celé to dost drhne a ani pointa není zcela uspokojivá. The Exorcist III má v prvních dvou třetinách slušně našlápnuto, pak ale doplatí na potřebu navázat na slavnou značku a předlohu a spadne do průměru, čímž škodí jen sám sobě. 60 % ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Co si budem namlouvat, zrovna vrchol kinematografie to není, nýbrž je to podruhý louhovanej odvar kultovního filmu. Ale právě jako takovej je mnohem obstojnější, než by se mohlo zdát. Dovedu si představit, že hodnocení mohlo bejt vejš, kdyby se ten film nespojoval s původním Vymítačem. Kladem je určitě zápletka s psychotickým vrahounem, která udrží pozornost, v některých chvílích i dobrá atmosféra čerpající z náboženských motivů a vyskytnou se i solidní hororový okamžiky, který nepostrádají budování napětí, takže to nejsou jen prachsprostý lekačky (jsou to vychytaný lekačky). I ten detektiv nebyl špatně obsazenej, zato jsem uvítala, že Brad Dourif si tentokrát nestřihnul nějakýho okrajovýho šílence, ale rovnou toho hlavního a scény s ním a detektivem patří k tomu nejlepšímu ve filmu. No, čekala jsem strašnou kravinu, takže jsem byla mile překvapená. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starší skúsený detektív Lt. Kinderman vyšetruje brutálnu, rituálnu vraždu 12 ročného chlapca. Keď sa objaví ďalšia obeť s totožnými zraneniami, zdá sa, že v okolí riadi sériový vrah. Komplikácie nastávajú v momente, keď sa pri vyšetrovaní miest činov preukáže, že nájdené otlačky pravdepodobného páchateľa oboch skutkov nie sú totožné. Aby toho nebolo málo, v miestnej nemocnici na oddelení neurológie príde o život najlepší detektívov priateľ, katolícky kňaz z jedného z miestnych kostolov. Napriek mnohým náročným prekážkam, neostáva Kindermanovi nič iné, ako záhadného vraha zastaviť. Stopy jasne poukazujú na nemocnicu, kde napriek dohľadu polície čoraz častejšie dochádza k ďalším rituálnym vraždám. Kto z podozrivých je zločincom? Stará pani, trpiaca ťažkou demenciou, ktorá ledva kráča? Alebo snáď muž, neustále spútaný a uzamknutý v cele pre ťažkých psychiatrických pacientov? Lt. Kinderman si musí veľmi rýchlo uvedomiť, že ten koho hľadá, síce disponuje ľudskou tvárou, no už dávno nie je ľudskou bytosťou. Rozhodne viac krimi než horor. Až v úplnom závere sa divák dočká akého si nastolenia atmosféry. Pasáž exorcizmu slabá, jedna pekná gore scéna spolu s jednou lakačkou je pre mňa veľmi malá satisfakcia za takmer dve hodiny čumenia do blba. Najväčší problém samotného filmu je fakt, že sa jedná o pokračovanie slávneho Exorcistu. Kým ten bol komplet celý o vymetaní, tento sa prevažne zaoberá vyšetrovaním - 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Fínska skupina "Children of Bodom",  hrajúca melodický death metal, využila krátky úryvok z filmu vo svojej piesni "Taste Of My Scythe" z albumu "Follow The Reaper" (2000). (Kusko.t2)
  • Tento film bol zapnutý v apartmáne sériového vraha Jeffreyho Dahmera krátko pred útekom jeho poslednej (takmer) obete menom Tracy Edwards. Edwards bol prvou osobou, ktorá prežila jeho útok. Po úteku priviedol do apartmánu políciu, ktorá Dahmera zatkla. (Marceloo)

Reklama

Reklama