Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood potřetí jako inspektor Harry Callahan. I tentokrát je San Francisco v nesnázích a zachránit jej od RÚJ (Revoluční úderné jednotky) může jen právě Harry a jeho svérázně tvrdé, ale velmi platné metody. Oproti vynikající jedničce je to veliký posun k většímu krveprolití a scénáristicky je to opravdu chatrný, ale pořád je to ten pravý Harry, jak ho všichni známe. I když ta bazuka na konci být přeci jen nemusela :-) Harry Callahan potřetí s ještě drsnějšími metodami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak dobré jako předchozí dva díly, ale líbilo se mi, jak se podařilo do série vměstnat humor a to bez toho, aby se musela postava Harryho Callahana příliš měnit. Na víc i ženský element tomu docela pomohl, aby byla série oživena. Scénář kriminálky už bohužel tak dobrý není a fandy předchozích filmů může nudit. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Marvelous. Kriminální živel to v San Franciscu zase zkouší, ale zase to od krabatého Clinťáka schytá čtyřiačtyřicítkou. Postřílených ženských a krve od Magnum Force moc neubylo, ale hlavní linie se smrskla do lineární řežby o pár náhodách. Řekněme, že třirkát a dost, stejný mustr už tady trochu nudí. Na druhou stranu tady Clint sype mazané hlášky, možná nejlepší z celé série. [Přesná stopáž: 93 min] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel o drsnom policajtovi Harry Callahanovi je opat slabsi ako predchadzajuce dva diely. Scenar je slaby a predvidatelny, reziserskej stolicky sa zmocnil zas novy reziser, tentokrat James Fargo, ktory nema reziserske schopnosti Dona Siegla a Ted Posta. K tomu vsetkemu Callahan uz nie je sam, ale dostal partaka, teda vlastne partacku Tyne Daly. A este jedna zmena tu je, pokial jednicka a dvojka boli kriminalky/detektivky, Nasilnik je cistokrvny akcnak. S nahanackou po strechach a finalnou prestrelkou, k akcnemu nadychu filmu pomaha aj dost drsna autonahanacka. Drsny Harry uz taktiez nehlaskuje tak, ako mal v dobrom zvyku v jednicke, pripadne dvojke. To vsak vyvazuje zaverecna scena. Napriek vsetkym nedostatkom stale kvalitna nadpriemerna podivana : 86 % ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno