Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (832)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Bod Obnovy je skvěle vypadající české SciFi, které za opravu málo peněz nabízí strašně moc muziky. No a ikdyž chytrá a promyšlená práce s rozpočtem je možná nejsilnější aspekt filmu, určitě to není jediná kvalita, jakou tento snímek nabízí. Pravda, zápletka je relativně banální a předvídatelná. Tady Bod Obnovy neuhrane. Ovšem dynamika i vztah mezi detektivem Trochinowskou a zavražděným a oživeným Davidem Kurlstatem funguje na jedničku a jejich odlišné pohledy na svět se krásně doplňují. Stejně tak fascinující je i debata kolem titulní technologie filmu, kterou scénáře vede napříč celým vyšetřováním, díky různorodé skupince postav. Díky časovému limitu záloh se zde i dobře pracuje s napětím, které vynahrazuje slabší akci. No a zakončení pro jednotlivé postavy i film mi přišlo velmi silné. Musím se přiznat, že na druhé zhlédnutí jsem si to užil i o kapánek více. Prostě kvalitní, detaily napěchovaná, česká podívaná, která stojí za to. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Takový líbivý rip off Philipa K. Dicka. Hodně jsem u toho vzpomínal na Minority report, ale… Bavil jsem se. Fandil tvůrcům, protože takový projekt u nás snad nikdy nevznikl. Přemýšlel na kolik tahle sranda vyšla. A byl rád, že česká scéna vyhodila novou zajímavou tvář v podobě Andrei Mohylové. Takže na místo posměšných výkřiků typu “sci-fi Kriminálka Anděl” smekám klobouk. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tradiční česká kriminálka, která je na oko zabalená do sympatického Sci-Fi světa s nádechem Blade Runnera, jenže těch vizuálních atrakcí je zde málo, herci mě nezaujali ( byť hlavní hrdinka sympatická je), dějově mě to vůbec nebavilo, absolutně mě film nedokázal vtáhnout do děje a udržet si pozornost bylo docela náročné. Fandil jsem tomu, že vzniklo trochu něco jiného, ale když je to nuda jak prase, tak zbytečná snaha. Fanoušky si to najde, mě to minulo. 4/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Altered Carbon po česku, proč ne? Tento film nám krásně dokazuje, že i u nás se dá natočit výpravné sci-fi a že to nemusí být průser. Film stojí hodně na vizuálu, který je nádherný. Herci jsou také skvělí, hlavně představitelka detektivky. Dost je tomu vyčítána chabá detektivní zápletka, ale mně přišla úplně v pohodě. Nezdála se mi zrovna lehko čitelná. Film nás dostane do roku 2041, kdy je možné si vytvářet kopie své paměti a v případě nečekné nehody své tělo obnovit i s touto zálohou. Toho se ale dá samozřejmě zneužít. Ne všem členům společnosti se tato technologie zamlouvá a někteří proti ní protestují, jako například záhadná teroristická organizace Řeka života. Celý film sledujeme vyšstřování dvou vražd, které nás nakonec zasvětí do fungování onoho systému obnovy a do jeho prohnilosti. Detektivka se ale dostane na černou listinu a všichni po ní jdou. Kdo je přítel a kdo ne? "Už jste se dnes zálovolali?" ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $889,157▐  Nakoniec len pekný pokus, z ktorého číha Blade Runner či Minority Report. No ale výsledok je len dobrý po technickej stránke, po príbehovej to je strašne nezáživné kecanie. /40%/ ()

Galerie (128)

Zajímavosti (24)

  • Maľba v zasadacej miestnosti, v ktorej sa stretávajú vyšetrovatelia s riaditeľom Inštitútu, je "Vzkriesenie Lazára" od Marca Pina z roku c. 1570. (Zeduke)
  • Ve scéně, kdy Em Trochinowská (Andrea Mohylová) vyjíždí z podzemní garáže pod vlastním bytem, stojí mezi zaparkovanými auty prototyp Škoda Roomster (rok 2003) a také Tesla Model 3 (2017). Jelikož se děj filmu odehrává v roce 2041, tyto vozy by tak byly více než 40, resp. 20 let staré. (budis)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama