Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý film o zvířatech, který jsem jako malá měla ráda, ale už jsem si ho moc nepamatovala a tak jsem se na to včera koukla znova a opět nezklamal. Ač to nechápu párkrát jsem měla i na krajíčku. Prostě dokáže ve vás ten film vyvolat silné emoce i přestože je to o "mluvících" zvířatech. Ale chtěla bych vidět ve skutečnosti, jak by tahle domácí kočka dokázala ujít takovou cestu:D Ale nebudu to zbytečně kritizovat je to přece jen film převážně pro děti a jako takový se velmi vyvedl. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro malé děti, ty vědí, že film dopadne dobře. Ne jak my, kteří po životních/filmových zkušenostech víme, že pejska může zakomplexovaný vrah v masce svléknout zaživa z kůže a kočičku můžou ukrást zdrogovaní puberťáci a pokud nerozluští určenou hádanku do dvou minut, upálí ji i s jejím majitelem. Děti se o zvířátko v nesnázích nebojí, protože život je přece super a nikdo v něm neumírá, natož rozkošná mluvící zvířátka! Mě to stačilo jednou. Za to mi ta dvoulitrovka slz a nervy v háji nestojí. Už jsem velká holka, takže si podobné stresové situace jentak nemůžu dovolit. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velký dojemný kýčovitý slaďák o zvířátkách. Já jsem si to pustila abych zjistila o čem tento film vlastně je a zároveň abych se naladila na vlnu dětství. Což se vyplnilo a pokračování už vidět asi nepotřebuji. Každopádně, kdo je vážný a hodil by ten film do odpadu, tak radši ať se podívá na nějáké drama a na toto se nedívá. 😉 ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček! Jako velký milovník psů ani nemůžu jinak. A v hlavní roli zlatý retrívr? To už jsem tuplem nemohl hodnotit horší známkou. Slabý scénář, slabí herci? No a co! Shadow společně s nezapomenutelnou hudbou musí v závěru filmu rozplakat snad každého. Jinak palec nahoru za český dabing zvířat, ten je skvělý. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento film i jeho hodnocení je pro mne sentimentální brak. Poprvé jsem ho viděla někdy v roce 96' mám to tušení a krátce na to jsem dostala mého výjimečného labradora, který se pochopitelně jmenoval Shadow. Moc ráda se k tomuto krásnému dětskému filmu vracím zejména proto, že mne Shadow o Vánocích opustil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Rodina, která vlastní trio hlavních zvířecích protagonistů se jmenuje Burnfordovi. Toto příjmení nebylo vybráno náhodou. Autor původní knihy z níž vychází Neuvěřitelná cesta se jmenoval Sheila Burnford. (Nach)
  • Ve filmu zvířata přechází pohoří Sierry v Kalifornii. Ve skutečnosti se film natáčel v oregonských horách. (Nach)
  • Scéna, v níž Chance vběhne v plné rychlosti do stromku, vznikla úplnou náhodou a filmařům se zalíbila natolik, že pro ní poupravili scénář pro výsledný film. (Nach)

Reklama

Reklama