Reklama

Reklama

Náměstíčko

(seriál)
Česko, 2004, 8 h 43 min (Minutáž: 52–53 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Scenárista Jan Míka zvolil ve své dosavadní televizní seriálové tvorbě novou formu. Jde o sérii povídek s komediálními i dramatickými zápletkami, které jsou jemnou drobnokresbou postaviček malého města a zároveň poutavou mozaikou osudů, propojenou prostředím jednoho náměstí a zejména svéráznou dvojící trafikantky a bývalého kontrolora. Míkovy příběhy o docela všedních i nevšedních radostech a starostech několika pozoruhodných obyvatel malého městečka nepostrádají humor, lehkost a nadhled, ale ani kritické aspekty našeho současného života. Mnohé role byly zajímavou hereckou příležitostí, takže výkony skvělých českých herců určitě potěší televizní diváky. Stejně jako hudba Petra Hapky a závěrečná píseň Petra Hapky a Michala Horáčka "Kdo by se díval nazpátek?", kterou pro seriál nazpívala jedinečná Hana Hegerová. (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je snad špatný vtip a nebo jsem už definitivně zmlsaný výbornými zahraničními seriály. V krátké době po sobě jsem viděl výborné, dramatické a scénaristicky nadupané místo nahoře a tuhle kravinu. Náměstíčko je uplně statický, nezajímavý seriál o ničem. Zápletky jsou uplně příšerné a opravdu chabé. Herci? O hereckých výkonech nelze mluvit. Mnohdy mi přišlo že komparsisti dostali epizodní role. A taky to podle toho vypadá. Vinklář se Skořepovou v rolých jakýchsi průvodců napříč seriálem jsou neskutečně trapný a ty Vinklářovi keci o komančích! No hrůza. Ne tomuhle doporučuju se vyhnout velkým obloukem! ()

kusma 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly sice docela nudné, ale celkový dojem z tohoto seriálu jsem měla kladný. Díly nemají nijak závratný spád, ale objevuje se v nich vtip a hlavně je tam dost příjemné herecké obsazení. Při opakování se na některé díly (se Stropnickým, Langmajerem či poslední díl...) ráda znovu podívám. A taky se mi dost líbila ústřední píseň. ()

Reklama

desod 

všechny recenze uživatele

Myslím že je tento seriál podhodnocen. Není to strhující drámo , ale pomalu se šinoucí mašinka , která byla zhotovena tak o 10 let dříve. Herecké výkony velmi slušné , jen jednou mi bylo trapně jak proběhlo bičování Lábuse a akce policie kdy, se pro kameru hned rozešli aby vše do titulků stihlo ukončit ..... škoda :) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tradiční příjemná kulisovka, u které se člověk může zaobírat čímkoli a občas hodit očkem po trablech a malých světech lidiček z jednoho náměstíčka. Jaroslav Hanuš to má "v ruce", některé herecké výkony jsou slušné a pokud si člověk odmyslí hluchá místa a přivře jedno oko nad scénářem, má před sebou současný seriálový nadprůměr, který sice nikterak nestrhne, ale na druhou stranu ani vysloveně nezkazí náladu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

50%. Občas je dobré si zopakovat starší seriál. Jan Míka tentokrát zobrazuje tehdejší společnost velmi konkrétním způsobem, blbé ale je, že hodně zevšeobecňuje a z úst postav se linou takové fráze, které je moc nezlidští. A na konci musí jedna z hlavních figur zemřít, aby to bylo více dojemné. Téměř jediným kladem pak zůstává pár hereckých výkonů a třeba jedna, dvě epizody (Vánoční dárky) s vynikající pointou. A nesmíme zapomínat na Hapkova hudbu, píseň s Horáčkovým textem (která ale nemá se seriálem nic společného) a pokaždé, když si někdo pouští rádio, ať už je to doma nebo v kavárně, vždy tam hraje nějaká píseň tohoto sehraného dua. :o) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se 85 dní. (Teres)
  • Náměstíčko je skutečné Hošťálkovo náměstí v Žatci. Podloubí a trafika se nachází cestou na druhé, významnější Žatecké náměstí Svobody. (Frontie)

Reklama

Reklama