Reklama

Reklama

Náměstíčko

(seriál)
Česko, 2004, 8 h 43 min (Minutáž: 52–53 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Scenárista Jan Míka zvolil ve své dosavadní televizní seriálové tvorbě novou formu. Jde o sérii povídek s komediálními i dramatickými zápletkami, které jsou jemnou drobnokresbou postaviček malého města a zároveň poutavou mozaikou osudů, propojenou prostředím jednoho náměstí a zejména svéráznou dvojící trafikantky a bývalého kontrolora. Míkovy příběhy o docela všedních i nevšedních radostech a starostech několika pozoruhodných obyvatel malého městečka nepostrádají humor, lehkost a nadhled, ale ani kritické aspekty našeho současného života. Mnohé role byly zajímavou hereckou příležitostí, takže výkony skvělých českých herců určitě potěší televizní diváky. Stejně jako hudba Petra Hapky a závěrečná píseň Petra Hapky a Michala Horáčka "Kdo by se díval nazpátek?", kterou pro seriál nazpívala jedinečná Hana Hegerová. (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Pár hereckých legend drží seriál horko těžko nad vodou, Skořepové jsem ale nikdy na chut´ nepřišla. Seriál má docela depresivní atmosféru, která vrcholí smrtí jedné z hlavních postav v poslední povídce. Některé povídky se povedly, některé méně, některé vůbec. Střídají se povídky otravné, nudné se zajímavějšími. Pan Míka ve svém scénáři zkritizoval okrajově a vlažně i některé atributy kapitalismu, ale hlavně se nezapomněl otřít o socialismus takovými výroky, že soudnému člověku zůstává rozum stát. Výrok, že za socialismu jsme neměli ani šunkofleky, může vyslovit/napsat jenom blbec nebo bezpáteřní sprost´ák. Na čem pak pan Míka vyrůstal? Tipla bych si, že pan Míka, jako většina těch nejzuřivějších kritiků socialismu, si žil za socialismu jako prase v žitě. Ale pravděpodobně panu Míkovi chyběly iPhony, drogy, pornografie a jiné produkty konzumu a on je prostě nazval "šunkofleky"...Silná erotičnost (erotická témata, erotické situace, ženská nahota) některých povídek by nevadila, pokud by se seriál vysílal v nočních hodinách a pro dospělé. Ale jako rodinný seriál, který se vysílal v podvečer pro celou rodinu?! ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je snad špatný vtip a nebo jsem už definitivně zmlsaný výbornými zahraničními seriály. V krátké době po sobě jsem viděl výborné, dramatické a scénaristicky nadupané místo nahoře a tuhle kravinu. Náměstíčko je uplně statický, nezajímavý seriál o ničem. Zápletky jsou uplně příšerné a opravdu chabé. Herci? O hereckých výkonech nelze mluvit. Mnohdy mi přišlo že komparsisti dostali epizodní role. A taky to podle toho vypadá. Vinklář se Skořepovou v rolých jakýchsi průvodců napříč seriálem jsou neskutečně trapný a ty Vinklářovi keci o komančích! No hrůza. Ne tomuhle doporučuju se vyhnout velkým obloukem! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak některé příběhy, tak 3 celkem zaujaly. Ostatní o ničem a celkově mohlo být vše podané o dost lépe, tím myslím lépe herecky zahrané. Nejlepší je příběh o tom, kdy manželka chce splatit dluhy tím, že začne špapat. Jak tam hraje její filmový manžel Václav Vydra - toho mám rád. Takže celkově nic moc, ale dá se to přežít, když nic jiného není v tv. 33% = ** ()

kusma 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly sice docela nudné, ale celkový dojem z tohoto seriálu jsem měla kladný. Díly nemají nijak závratný spád, ale objevuje se v nich vtip a hlavně je tam dost příjemné herecké obsazení. Při opakování se na některé díly (se Stropnickým, Langmajerem či poslední díl...) ráda znovu podívám. A taky se mi dost líbila ústřední píseň. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jelikož se tento seriál natáčel v Žatci (v mém rodném městě) tak jsem si to nemohl nechat ujít. Bohužel stav českých seriálů nepatří k nejlepším (k horším patří třeba španělské a turecké seriály). Byl jsem ale mile překvapen, viděl jsem sice jen 3 díly, ale to mi stačilo, abych nedal odpad,popřípadě 1 hvězdičku jak to většinou bývá u českých seriálů. 45% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Všechny hlavní seriálové postavy bydlí na náměstí. (M.B)
  • V kostele zpívá v seriálu Žatecký příležitostný sbor. (M.B)
  • Natáčelo se 85 dní. (Teres)

Reklama

Reklama