Reklama

Reklama

Sedm schodů k moci

(seriál)
  • angličtina Stairway to Power
Trailer
Česko, 2023, 8 h 8 min (Minutáž: 57–64 min)

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Eva Podzimková, Jiří Vyorálek, Pavel Batěk, Tomáš Měcháček, Veronika Žilková, Jana Krausová, Michal Novotný, Michal Dalecký, Betka Stanková, Soňa Norisová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Příběh ženy, která uměla okouzlit, uměla si jít tvrdě za svým, milovala luxus, vlivné muže a moc. Fiktivní story dvou hlavních hrdinů je volně inspirována českým politickým prostředím po roce 2000. Sleduje životní cestu a kariérní vzestup venkovské servírky Anny Malé krok za krokem nebo, chcete-li, schůdek po schůdku, a to až do nejvyšších politických pater a ložnice ministra Tomáše Vichra... Anička Malá (Eva Podzimková) se dostane z malého města do Prahy a nastoupí jako servírka do jídelny poslanecké sněmovny. Ačkoli na začátku rozezná s bídou premiéra a o politiku se nezajímá, postupně začíná poznávat nejen její svět, ale hlavně její zákulisí. Vnímá faleš, s jakou si politici jdou před kamerami po krku, ale vzápětí spolu přátelsky popíjejí, intriky, kterými se navzájem častují, vnímá jejich osobní slabiny a postupně se učí sama jich využít na své cestě vzhůru. K tomu jí vydatně pomáhá cynický bulvární novinář Ivan Krčka (Pavel Batěk), který svými vnitřními promluvami zároveň rámuje každý díl. Postupně uzavřou tiché spojenectví, z něhož oba mají prospěch. Morálním protipólem Krčky je naopak starý poslanec Rozehnal (Luboš Veselý), bývalý disident, jehož vliv se v nové nelítostné době vytrácí. S nelibostí sleduje, jak se Anička, na začátku relativně čistá a naivní dívka, mění ve vychytralou mrchu, a snaží se ten vývoj brzdit. Aničku ale vychovává i samo prostředí. Milostný vztah s vlivným mladým lobbistou Martinem Lachmanem (Tomáš Měcháček) se ukáže být omylem, který ji kvůli nechtěnému těhotenství srazí zpět na dno, následující vztah s mladým naivním poslancem Hadrabou (Michal Dalecký) také končí neúspěšně. Až když ministr kultury Tomáš Vichr (Jiří Vyorálek) ocení její kvality a vezme si ji do svého sekretariátu na ministerstvo, začíná její cesta vzhůru k samotnému vrcholu moci. Nakonec to je ona, kdo ho přiměje, aby si úspěšně vybojoval místo premiéra, a stává se pro něj nepostradatelnou pomocnicí. Vyjednává za něj tam, kde premiér nechce být viděn, filtruje, co a kdo se k němu dostane, získává moc, která jí neáleží. A také už bez skrupulí využívá všechny benefity, které s tím souvisejí. Po strmém vzletu přichází pád Aničky i premiéra a soud, který ji viní ze zneužití pravomoci a korupce. (prima+)

(více)

Recenze uživatele Sa.sa k tomuto seriálu (9)

Sedm schodů k moci (2023) 

Super seriál, který měl slušný děj, obsazení i lokace... Je opravdu mrazivé, že se toto stalo a vlastně to všichni známe... No jo no, když něco ženská chce tak opravdu většinou dosáhne všeho co chce 😢😅 hlavně přes postel a pomocí své pipky 🤔🤔🤔 Škoda, že ten konec byl tak divoký, ještě pár dílů by si to zasloužilo... ()

Epizoda 1 (2023) (E01) 

Super první díl na seznámení... Njn tak nějak to chodí, když je holka mladá, krásná a navíc i chytrá... No uvidíme co bude dál, ale zatím super... ()

Epizoda 2 (2023) (E02) 

Super díl plný změn, kvalitních scén i děje... Tak hurá Anička postoupila na Druhý schod... No hezky turbulentní díl.. To se musí nechat, ale měl spád i smysl... ()

Epizoda 3 (2023) (E03) 

Hodně dobrý díl, který byl opravdu hodně turbulentní a zajímavě natočený... No ten konec byl fakt super a Anička odchází z Poslanecké sněmovny a jde výš... Ať žijí značkové kabelky za statisíce... 🤔😉 Tak hurá Anička postoupila na Třetí schod... 😀😀😀 ()

Epizoda 4 (2023) (E04) 

Tak Anička se zabydluje na ministerstvu a jde jí to opravdu dobře... No jde vidět, že opravdu není blbá a začíná se učit či už to v ní bylo😉😉😉 Super díl a snad to vydrží i nadále... Tak hurá Anička postoupila na Čtvrtý schod... ()

Epizoda 5 (2023) (E05) 

Tak Anička vystrčila drápy a jde si pevně za tím co chce! Novinář dostal to co si zasloužil, ale řekl bych, že se nepoučil... No i takto se dá získat vysokoškolský titul: přes postel, za peníze i konexe 😢😢😢 Sice to není tak výjimečné, ale krásně ukázáno... Tak hurá Anička postoupila na Pátý schod... ()

Epizoda 6 (2023) (E06) 

Zatraceně dobrá epizoda, která je kvalitně natočená a má spád i děj... Tak Anička vyrostla a změnila se v Annu... Ano pokud člověk chce něco dosáhnout ve vrcholové politice musí mít ostré lokty a nemít svědomí... Tak hurá Anička postoupila na Šestý schod... ()

Epizoda 7 (2023) (E07) 

Tak Anička se dostala na vrchol a zabydluje se tam... Začíná využívat své "moci" a dokonale se v ní probouzí mrcha či v ní byla po celou dobu?! Většina se od ní odklání, ale vůbec jí to nevadí... Problém je v tom, že když je člověk na vrcholu tak už je cesta jen dolů a to většinou nejde bez problémů 😉🤔 Tak hurá Anička postoupila na Sedmý schod... ()

Epizoda 8 (2023) (E08) 

Tak hurá Anička postoupila na Osmý a tedy poslední schod ... No ten konec byl hodně divoký.. Škoda, že to nemá další díly protože ten konec byl opravdu hodně turbulentní... No toto se asi opravdu může stát jenom u nás... Mrazivé je to, že to bylo podle skutečnosti což je neuvěřitelné... ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama