Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Diskuze

stOKYi

stOKYi (hodnocení, recenze)

Hmm. z prelomu 60s a 70s poznám len The Kinks, Beatles, Yardbirds, Beach Boys a mnoho iných kapiel :) samozrejme + veľa filmov, ale knihy som nikdy nečítal ( až na smelý zajko v afrike, krstný otec, motýľ, a zopár biografií). Viem že knihy môžu byť omnoho krát lepšie ako film, ale toho času zaberajú až priveľa a obzvlášť v dnešnom hektickom svete. Preto si radšej pozriem dobrý film ( čo dakedy môže byť aj lepší aj ako samotná kniha napr. forrest gump, aj keď to býva len minimálne)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Jo, na přelomu 60. a 70. let vyšly dva výborný soubory povídek, Tichá hrůza a Lupiči mrtvol.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Na západě od našich hranic to už samozřejmě bylo všechno jinak - to snad ani nemusím dodávat. Ale zase ta doba měla i tady své výhody. Na všechno bylo více času a víc se četlo, což považuju za jeden z hlavních kladů. Věc byla sice asi prvním velkým horrorovým filmem v mém životě, ale fanouškem horroru jsem byl dávno předtím - díky skvělým knihám, které mohly vyjít v době uvolnění v 60. letech. Proto nesnáším, když někdo bere horror jako čistě filmový žánr. V literární podobě totiž existoval už dávno před vznikem kinematografie, a já měl tu čest poznat jeho kvality, aniž bych viděl jediný horrorový film.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Škoda... ALe tak díky bohu za širokoúhlé obrazovky, domácí kina a tak podobně a zase tolik truchlit nemusíme, že? ;-)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem jen naznačit, že jít na Věc do kina, byla pro občana ČSSR v době premiéry toho filmu docela nesplnitelná věc. :-) Já sám jsem to viděl poprvé až někdy v roce 1987 nebo 1988 (buď na rakouské TV nebo na videu), a to jen díky souhře šťastných náhod. Bylo mi tehdy 19 nebo 20 a nic takového jsem do té doby neviděl. Byl jsem nadšen. Ten film mě úplně rozdrtil svou koncentrovanou hrůzou. Aby něco takového dávali v kině, o tom si ale člověk tenkrát mohl nechat jenom zdát.

stOKYi

stOKYi (hodnocení, recenze)

no ja som myslel cestu z kina .. dákou hústinou v lese :) ale to by bolo strašidelnejšie ísť z kina keby som bol na filme blair witch :) A čo sa týka môjho veku a roku výroby filmu, bolo by to realistickejšie ako ísť z kina kde by dávali The thing :)

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

zvuk v kině neni zrovna to pozitivní, je to vždy hrozně nahlas - asi si myslej, že je super když výstřel z pistole zní jako výstřel z moždíře

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

Určitě se jedná o film s nejlepší děsivou atmosférou vůbec, ale myslim si že pokud se chce někdo opravdu bát tak je lepší si to pustit doma, protože v kině mezi desítkama lidí si asi těžko vychutnám tu atmosféru, kino je spíš podle mě lepší na zvuk, třeba TDK nebo Transformers to je zas asi lepší zážitek v kině, si myslim teda, na The Thing jsem v kině nebyl

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jn, v kině to musela bejt pecka, asi jako třeba Alien - ale v tej době sem ještě ani nebyl na světě, tak mě to zase tak moc nemrzí... Zkrátka sem to vidět v kině ani nemohl - asi to tak mělo být ;-)

stOKYi

stOKYi (hodnocení, recenze)

čo na toaletu.. ale z kina.. škoda len že vtedy som do kina ako mínus 4 ročný ísť nemohol :)

Redix

Redix (hodnocení, recenze)

Tak jsem to shlédnul znova a znova mě to dostalo, ta ATMOSFÉRA, ATMOSFÉRA!!!

Lemrixx

Lemrixx (hodnocení, recenze)

O Věci mi bylo hodně řečeno a těšil jsem se na ni jako malej kluk. Ano, stálo to za to. Atmosféra hustá, že by se dala krájet, násilí není přehnané, jako v dnešních hororech, ... prostě film, ze kterého by si tvůrci hororů měli vzít příklad. Ještě je potřeba vypíchnout nesmírně povedenou hudbu.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Je fakt že vzít na tohle kamarádku, nebo svojí přítelkyni není tak od věci, páč jak to tak bývá, holky se u tohohle bojej a pak se k vám mačkaj a tulej a ptaj se: "Už se můžu podívat?" :-) To mě vždycky přijde děsně roztomilý... A že je u tohohle filmu skutečně čeho se bát, to tedy je! Jeden z nejděsivějších a nejatmosférovějších filmů, co znám vůbec!

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

stOKYi: Posílej. :-) vBaker: Ale my nemysleli u filmu. My jsme mluvili o tom, jaký holky se s náma na to dívaly.

stOKYi

stOKYi (hodnocení, recenze)

tak si nájdi takú ako mám ja.. so všetkými proporciami naraz :D za chvíľu si budeme posielať fotky kto má lepšiu :)))

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

flanker.27: Ne, s každou zvlášt. Ale každá z těch holek měla jiný přednosti a proporce. Tak počkat : Tohle není diskuze k filmu. Nevadí...

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

oLí: No a s kolika holkama celkem ses na to koukal ? Já se na to díval se 3 mýma bejvalejma a musím uznat, že všechny u toho byly napjatý. I když: Jak tak o tom přemýšlím, tak nevím, jestli za to mohl ten film nebo moje "ruka šmátralka" :-) :-))

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

tak ja nemluvim o oblibenych uzivatelkach a uzivatelkach csfd vubec, ale o osobnich zkusenostech s divkami pri sledovani Věci.. fakt votrava na to koukat s bábama.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Vím, jak jsi to myslel. Jen jsem chtěl připomenout, že kvalita v tomhle žánru pořád existuje.

stOKYi

stOKYi (hodnocení, recenze)

mr.apache. - no o klasikosti ( asi som sa zle vyjadril lebo klasikou sa označuje niečo iné :)) hororu som mal na mysli hlavne tie ktoré boli môjmu oku najčastejšie premietané a to sú hlavne tie spomínané remaky: Tie staré verzie som nevidel a tie novšie horory sú založené podľa mňa len na bezduchom vyvražďovaní, samozrejme česť výnimkám. Kým v hororoch ktoré som spomínal bola úžasná atmosféra, hudba prostredie a všetko čo je pre mňa dôležité :) A veľké mínus si dávam že som nevidel tak ospevovaný Blair witch čo bude možno tým, že tento žáner nevyhľadávam. No a Excorcista som videl a z dákeho dôvodu to tiež nebola moja šálka kávy aj keď o jeho kvalite nepochybujem aj ked si myslím že zaujal skôr svojou škandalóznou tematikou a zábermi ( masturbacia žena krucifixom). Napríklad ak by som mal spomenúť ďalší horor ktorý je podľa mňa absolútna špička na ktorý som zabudol je od môjho obľúbenca a majstra Hitchcocka, Psycho čo tiež podľa nového vzorca hororových filmov nieje tiež horor dnešného formátu. Myslím že vieš ako som to myslel :)))

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama