Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Eddard 

všechny recenze uživatele

První svojská show Grahama Linehama, jehož komediální rukopis je tady čitelný stejně dobře jako v případě IT Crowd či první (jednoznačně nejlepší) série Black Books. Irský původ autora je tady akcentovaný nejen ústřední mužskou postavou (jak Bernard z BB tak Roy z IT jsou, stejně jako jejich představitelé Irové jak polena), ale je dějově na jednom z malých irských ostrovů situován... Chemie ústřední dvojice je vynikající, Teda i Dougala si oblíbíte stejně rychle jako Bernarda a Mannyho či Roye a Mosse. Píšu dvojice, jelikož šílený otec Jack sice občas něco rozzuřeně zamumlá, resp. majzne nejbližšího nebožáka něčím tvrdým po hlavě, ale většinu času pouze spí v ústraní, sníc své sny o brandy a jeptiškách. A - stejně jako v BB a IT je nejspíš nejslabším článkem castingu žena - paní Doylová je příliš zapomenutelná postava, na to, aby vedle ostatních něčím zaujala. Ovšem, k seriálu jako celku - špičková zábava, jenž lehce snese srovnání i s Fawlty Towers. Ať žije irský humor. 90% ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém je sice poznat, že jde ještě o Linehanovy začátky, ale který není možné si neoblíbit. Graham Linehan je výborný autor seriálů, i na tomto je jasně patrný jeho rukopis... výborný humor, originální námět, geniálně divné postavy (tří kněží, kteří byli za trest posláni na odlehlý irský ostrov), nemyslitelné situace, přičemž v těch nejhorších si nejokopávanější postavy opět zahrál sám autor. Pro mě další z důkazů geniality jeho smyslu pro humor. ()

Reklama

markul 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Black Books jsem měl chuť na další porci britského humoru, tak jsem si sehnal Father Ted. Pustil jsem první díl a nastalo velké zklamání. Skoro jsem se nezasmál a zdálo se mi to trapné. Už jsem to málem smazal a teď vím, že by to byla velká škoda. Přinutil jsem se podívat na další díly a moc se mi to zalíbílo. Jakmile jsem lépe poznal všechny hlavní postavy, tak jsem si tyto chlapíky moc oblíbil. Další zábavný britský seriál a pro mě taky ponaučení, že není vždy dobré dát na první dojem. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Britský humor je místy hodně obskurní záležitost. Řekl bych, že autor neměl zrovna slabost pro duchovenstvo a Iry. Otec Ted je sice "weirdo", ale z trojice duchovních na ostrově je asi nejnormálnější. Otec Jack je polosenilní, věčně opilé hovado, které vzpomíná na doby vyučování na dívčí škole. Otec Dougal působí místy jako duševně opožděný a jeho projev do televize mě položil: "Existuje Bůh? Kdo ví.... Každopádně já nejsem žádný velký fanoušek organizovaného náboženství." Po prvních dvou dílech je to na 4 Stars, ale po dalších dílech nevylučuju, že mě to začne bavit jako IT Crowd. Aktualizace: Začalo mne to bavit ještě víc než IT Crowd. Nyvýšení na 5 Stars. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme hluchýho, páchnoucího, alkoholickýho Otce Jacka, kolem jehož křesla se nebezpečně rozlízá plíseň po půlce obýváku. Agresivní toť stařec s hnijícíma zubama, jehož základní dvě fráze jsou: "WhaaAAA?" a "Fekoff!" Pak je tady otec Dougal - totální mimoň, kterej by nenašel svou zadnici, ani kdybyste ho do ní kopli. Dále šílená, knírem práskající, hospodyně, jejíž jedinou prací je nekonečné otravovaní s šálkem čaje...A mezi tím vším stojí celkem normální otec Ted, kterej ze všech sil kočíruje tenhle cirkus na venkovské faře. Velmi hrubozrnné? Velmi nekorektní? Hulvátské? Urážející prostý lid z venkova? Možná! Hlavně ale naprosto brilantní! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)
  • Scéna s bendži na pláži, včetně hudby (jedná se o skladbu „Dueling Banjos“) i tancujícího staříka, je přímým odkazem na film Vysvobození (1972), kde je to použito jako ústřední hudební motiv. (KM Phoenix)
  • V úvodní sekvenci je vidět vrak lodi MV Plassy, někdy Plassey, která ztroskotala na ostrově Inisheer, irsky: Inis Oírr, což je nejvýchodnější z Arranských ostrovů, dne 8. března 1960 s nákladem whiskey, barevného skla a příze. Vrak je na ostrově stále k vidění a patří mezi jednu z jeho turistických atrakcí. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama