Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

James Woods se tady tak snaží být za tvrdého, až je to komické, ale jako leader party upírobijců sem prostě pasuje a vůbec tenhle film (....a můžu si to říkát pořád dokola, že upíři nejsou) je zábavný - chvílemi se děsíte, chvílemi smějete - a má výbornou atmosféru, která mě nutí si to občas zopáknout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmistr béček John Carpenter se vydal za upíry. Na cestu si přibalil nejen dubový kůl, ale také Jamese Woodse, který zahrál svoji postavu nesmírně civilně a mnoho herců na jeho místě by jistě tuhle roli pojali efektně, ale on je přece jen jiná kategorie. Jeho vyhledávač upírů mě bavil. Co bavilo méně, byl poměrně nablblý děj, kdy se v roli hlavního upíra představí (dnes zapadlý herec) Thomas Ian Griffith se jménem, co zní tak nějak podezřele česky a sice Jan Valek. I na béčkovou produkci je tady tolik pitomostí, až se mně je ani nechce rozebírat, ale Carpenter věděl, co za krvavou sračičku navařil a rozdával ji naběračkou i užaslým divákům, kteří ocení tandem Woods - Baldwin, ale nad ostatním asi ohrnou svoje fajnové nosánky. Film nabízí hodně efektní krvavé porce, hudbu, kterou si jako tradičně vždy složil sám pan režisér, a schopně hrajícího Woodse. Dějově to bylo slabší a až moc nablblé. 60% ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby se trochu přeházel casting, mohlo to bejt o chlup lepší. Woodsovi by kníže upírů sedl líp než jejich ultradrsnej zabiják, z Baldwina by byl ideální tlustej kněz a hlavní roli by mohl dostat někdo fakt cool - první mě napadl třeba Jason Statham. Třeba. Nestalo se, ale i tak je to zábavná podívaná se spoustou zábavných vraždiček, šukézní odhalenou štětkou Sheryl Leeovou a dojemně hustým Woodsem, kterýmu se občas ta tvrďácká hláška fakt povede: "Když mám svůj den, tak jsem nehořlavej." ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední dobrý film Johna Carpentera. Ghost Of Mars jsou už dost špatný. Má to spíše takovou westernou atmosféru (umocněnou ještě hudbou) s akčními prvky, než aby to byl úplný horor. James Woods je správný drsňák a hlavní upírský záporák Čech Jan Valek má charisma a nepůsobí směšně. Skvělý úvod s vymítáním domu a hned následný masakr v hotelu. Pak už to bohužel trochu klesne, což je zásluhou hlavně průměrného scénáře. 6/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zdejšímu slabému hodnocení jsem od filmu neměl nějaká větší očekávání, což se nakonec ukázalo jako správné. Ten film je dost slabota, a to nejenom v kontextu Carpenterovy předchozí filmografie. Obsazení mě moc nenadchlo, děj originalitou zrovna neoplývá, a celé to působí dost lacině. V rámci upířího žánru se určitě najde hromada lepších kousků. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)

Reklama

Reklama