Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Upírské horory vždy obmotával šátek v podobě temnoty a jistého druhu ponurosti. Carpenter je legendou v hororové branži jenže tady na ponurost drobátko zapomněl. Scénář není a nebyl myšlen špatně, i když spád v některých částech připomíná spíš vesnický potůček nežli Niagaru. Woods není zas až tak špatný, i když oproti upírobijci Snipesovy z Bladea mu chybí svaly a naopak přebývá věk. Celkový dojem filmu spíš odpovídá nadprůměrnému televiznímu hororu než lepší videopodívané. Líbí se mi způsob likvidace upírů, kdy už nevzplanou po každém uprdnutí se, ale naopak dostávají slušnou nakládačku ze samopalů. No tak to podtrhnu ještě dobrou prací na hudbě a mám tu skóre se třemi hvězdičkami. Pokud preferujete horory kde brutalita převažuje mrazivost a napětí, nechť vaše video spočine s VHSkou Upíři. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Carpenter uz zda se rezignoval na snahu o tvorbu kultovnich zalezitosti typu The Thing, nebo Halloween a nataci si pro radost na co ma zrovna chut. Je to trosku skoda, protoze excelentnich hororu neni nikdy dost, ale z jeho kreativniho pohledu ho chapu, zbytecne se s tim nepatla, zadny stres, sklada si k tomu vlastni music, (ktera je tentokrat ponekud rockovejsi, nez je u nej zvykem, s ocividnou influenci jeho oblibencu Tool) a vubec, Carpenter si to muze dovolit. Negativni dusledek je potom fakt, ze jeho novym filmum davam 3* namisto 5ti. Vampires jsou nenarocna jizda a tazeni eliminace upiru po americku, vedene za kazde okolnosti cool Jamesem Woodsem, ktery se presne na tohle skvele hodi. Naprosta absence typicky upirske gothic atmosfery, zavedenych klise, i moderni hysterie, kdy jsou upiri podavani v nablyskanych plastich s brokovnici ala Blade. Ostatne jak rika sam Woods, upiri nejsou romanticka banda buziku ve spolecenskem odevu, snazici se svest kazdeho v dosahu evropskym akcentem. 6/10 ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Večne nabudený, zakrslý upírobijec s veľmi krátkou zápalnou šnúrkou (Woods) sa spolu so svojim naducaným parťákom (Baldwin) snaží vystopovať českého upírskeho šéfa a zabrániť mu, aby sa dostal k relikvii a použil ju na svoj tuning. V tom im má pomôcť pokúsaná "spoločníčka" (Lee), ktorá sa dokáže s upírom telepaticky spojiť. Lenže, aký by bol záťah na upírov, keby v partii chýbal nejaký duchovný? Dobrých filmov s upírskou tématikou je tak zúfale málo, preto sa vyžívam v každom vydarenom kúsku a tento medzi ne rozhodne patrí. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekliatim tohto flicku je Carpenterove meno stojace za nim. Nieje to zapor samozrejme, ale zklamal zrejme vela ludi, ktory Carpentera poznaju trochu inak (Vec, Hmla). Ak by to reziroval niekto iny (v resp. bol by to ten isty film s inym menom na poste rezisera), verim tomu, ze film by sa stal jednym z najoblubenejsich becok 90-tych rokov, hned vedla Desperada ci Od sumraku do usvitu. Pre mna takym aj tento film je, Zabavne, stylove, napratane tvrdackou atmosferou a paradnym soundrackom. Mas dva dni. Avsak nech pojdes kdekolvek, ja ta najdem. Najdem ta a zabijem ta. A to dievca tiez. (8/10) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední dobrý film Johna Carpentera. Ghost Of Mars jsou už dost špatný. Má to spíše takovou westernou atmosféru (umocněnou ještě hudbou) s akčními prvky, než aby to byl úplný horor. James Woods je správný drsňák a hlavní upírský záporák Čech Jan Valek má charisma a nepůsobí směšně. Skvělý úvod s vymítáním domu a hned následný masakr v hotelu. Pak už to bohužel trochu klesne, což je zásluhou hlavně průměrného scénáře. 6/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)

Reklama

Reklama