Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Když o tom teď tak přemýšlím,byla asi pěkná blbost chodil na tohle do kina,přesto jsem se celkem slušně pobavil.Taková příjemně nenáročná oddychovka s výborným Jimem Carreym a možná ještě lepší Téou Leoni.Trochu mi tenhle film připomínal Dannyho parťáky.Nečekejte od toho komedii století a nemůžete být zklamaní.70 % ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vtipná a místy pěkně kousavá kritika moderního "amerického snu" na pozadí vcelku podařené komedie. Výborný Jim Carrey opět řádí jak černá ruka a potvrzuje, že v Hollywoodu není a zřejmě ani dlouho nebude většího komediálního talentu (pánové z Frat Packu prominou). Téa Leoni drží krok s hlavním hrdinou víc než dobře a v šílených eskapádách svého manžela často překonává. Pravda, není to nějaká kulervoucí taškařice, ale já jsem se docela příjemně bavil a jako oddechovku na sobotní odpoledne bych se nebál tuhle rodinnou komedii komukoliv doporučit. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Po lehce škobrtajícím úvodu se rozjíždí překvapivě svižná, pohodová a zábavná komedie o tom jak se taky dá řešit finanční krize. Jim Carrey a Tea Leoni vytvořili dokonalou dvojku, která perlí zejména v části pomalého úpadku rodiny na finanční dno a během prvních pokusů o loupež, které nemají chybu a patří k tomu nejzábavnějším z celého filmu („Tys to vážně udělal? Vyloupil jsi je?“ „Ne, ale měl jsem limču a nezaplatil.“) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey dokáže i ze scénáře na kterém by pohořel kdejaký komik udělat alespoň podívanou při které se pobavíte a ani ne moc ponudíte. I když na jeho Masku nebo Ace Ventura to zábavně rozhodně nemá, spíše se to podobá i tak trošku zápletkou zkrachovance Bruce Allmighty, ale i tak je to jeden z jeho horších filmů, které jsem doposud viděl ( a jsou to snad od roku … všechny). Je to docela dobrá podívaná do kolektivu, protože i když vám ujde jedna scénka, tak vám to rozhodně chybět nebude. (( :: ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jim odobral hrať dramatické role, jeho komédie už nedosahovali geniálnych výšin ako v zlatom období 94-97. Fun with Dick and Jane je jednoznačne najlepšia Jimova post-Truman Show komédia. Vtipná je od začiatku až do konca, i keď podobne ako pri Bruce Almighty, stredná (najzábavnejšia) časť je krátka a mohla by byť viac rozpracovaná. Rozpracovaný je však úvod - a to až príliš. Kým sa dostaneme k tomu na čo čakáme, ubehne aj 30 minút. To nemení nič na fakte, že úvod je tiež presýtený gagmi a humorom, akurát ak viete, o čom je film, budete na to čakať a ono sa to akosi dlhšiu dobu nebude dostavovať... Čo sa týka hercov, je to dokonalé. Carrey/Leoni sú úžasná dvojka a zohratý komediálny pár. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama