Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě teda brutálně zklamalo. Čekal jsem svižnou komedii, u který se budu gebit a dočkal jsem se jen průměrného filmu, který sice ze začátku vypadá hustě, ale tak po 15 minutách všechny vtipné scény končí a přichází jedna velká nuda, kdy jen koukáte na Jima Carreyho a Téu Leoniovou, jak krachujou a prodávaj všechno, co maj (a jen tak mimochodem, je to natočené pekelně nudně). Scény, kdy se z nich stanou lupiči, taky za moc nestojí a Alec Baldwin je docela dobrej, ale dostal málo prostoru. Prostě je to možná příjemný snímek na sobotní odpoledne, ale zagebil jsem se u něj asi dvakrát a fakt ukrutně nudil, nicméně není to úplně za 2*, spíš za 3*, ale vzhledem k tomu, že v tom hraje Jim Carrey - král komedií, tak to musim setřít o něco víc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jim odobral hrať dramatické role, jeho komédie už nedosahovali geniálnych výšin ako v zlatom období 94-97. Fun with Dick and Jane je jednoznačne najlepšia Jimova post-Truman Show komédia. Vtipná je od začiatku až do konca, i keď podobne ako pri Bruce Almighty, stredná (najzábavnejšia) časť je krátka a mohla by byť viac rozpracovaná. Rozpracovaný je však úvod - a to až príliš. Kým sa dostaneme k tomu na čo čakáme, ubehne aj 30 minút. To nemení nič na fakte, že úvod je tiež presýtený gagmi a humorom, akurát ak viete, o čom je film, budete na to čakať a ono sa to akosi dlhšiu dobu nebude dostavovať... Čo sa týka hercov, je to dokonalé. Carrey/Leoni sú úžasná dvojka a zohratý komediálny pár. ()

Reklama

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Pro mne velmi milé překvapení na to, že jsem čekala průměrnou bláznivou komedii. Tato měla dokonce hlavu a patu a bylo v ní plno odkazů na reálné skutečnosti. Přiznám se, že "business world" mi opravdu není cizí, takže u sledování tohoto filmu jsem jednání všech postav naprosto chápala, dokonce jsem si představovala sebe v podobné situaci. O humorné okamžiky zde není nouze, Jim a Téa hrají výborně sehranou dvojici a celá zápletka jde mimo jejich vztah, což je příjemná změna oproti většině ostatních komedií. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Soudě dle původního názvu, cílem filmu bylo hlavně diváky pobavit. To se mu celkem úspěšně daří, i když vážněji míněných momentů je tu také hodně. Hlavní herecká dvojice Jim Carrey a Téa Leoni vypadá dohromady báječně a nejspíš se při natáčení slušně bavila. Přesto mám takový divný pocit, že nechybělo moc a mohli natočit opravdu vynikající komedii, tahle je jenom solidní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevzal bys mi rozinky v čokoládě? A nezapomeň zabít svědky, brouku." Cesta od solidního byznysmena k loupežníkovi lemována jest naivitou, slušností, zahypotékovaným domem, bankrotem a ukradeným trávníkem. Mě tedy uspokojila skutečnost, že Dick byl vtipný, Jane krásná, převleky zábavné, padouch na pěst a závěrečný fórek o solidnosti Enronu neměl chybu. Prostě jsem se bavil a pokud by všichni kapitáloví zmetci dopadli jako pan McCallister, rozpadla by se burza a zrušily dotace, tak by hned na světě bylo líp. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama